← Hakkapeliitta 80 vuotta

Teemat

Seuraavilta sivuilta löydät lisätietoja Nokian Renkaiden ja Hakkapeliitan historiasta ja nykypäivästä.

Eri aihealueet on jaettu teemoittain.

Hakkapeliittahengessä

Nokian Renkaiden vaiheet kertovat myös suomalaisen kumiteollisuuden historiasta. Pitkäjänteinen toiminta on luotsannut yhtiötä ja sen työntekijöitä kalossintekijöistä talvirenkaiden kansainvälisiksi asiantuntijoiksi. Matkan varrella on tarvittu rutkasti kekseliäisyyttä, rohkeutta ja joukkuehenkeä.
Lue lisää

Nokialta maailmalle

Suomalaisen talvirenkaan matka maailmalle alkoi pian ensimmäisten Hakkapeliittojen valmistuttua. Aluksi ulkomaanmyynti oli tunnustelevaa, mutta kontakteja oli useisiin Euroopan maihin.
Lue lisää

Hakkapeliitat ralliteillä

Vauhtia, ääritilanteita ja vaativia olosuhteita. Näitä haasteita ovat perinteikkäät rallikilpailut tarjonneet rengasvalmistajille viime vuosisadan alusta lähtien.
Lue lisää

Voittoisat vuosikymmenet

Hakkapeliitta-renkaan tarina alkaa Kelirenkaasta. Taipaleelle mahtuu haasteita ja innovaatioita, tuntumaa ja tekniikkaa.
Lue lisää

Talviajon ihanuus ja haasteet

Talviliikenteen olot ovat muuttuneet paljon. Lumiset tiet ovat vaihtuneet jäähän ja sohjoon ja autojen määrä kasvanut.
Lue lisää

Tinkimätöntä tuotekehitystä

Tuotekehityksessä renkaiden tutkimus ja testaus ovat olleet avainasemassa koko Nokian Renkaiden historian ajan. Asiantuntemus, tinkimätön työ ja pitkäjänteisyys yhdistyneenä aivan uusien ratkaisujen etsintään ovat olleet tunnusomaista niin laboratoriosaleissa kuin testiradoilla.
Lue lisää

Nastat alle, kitkaa tielle

Talvirenkaan pito-ominaisuuksia lisäävä, jäisen kelin ylivoimainen turvavaruste eli nasta on suomalainen innovaatio, joka on kehittynyt teiden ja autojen ajo-ominaisuuksien muuttuessa.
Lue lisää