FacebookInstagramLinkedInPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
Menu

Espanjan testikeskus

Vahvistamme kesärengasosaamistamme ja rakennamme uuden kesä- ja talvirenkaiden testikeskuksen Espanjaan. Moderni testikeskus tarjoaa erinomaiset puitteet erityisesti korkean nopeusluokan kesärenkaiden testaamiseen. Testikeskus avautunee käyttöön 2021.

Lataa kuvia

Huippuluokan testiympäristö

Uusi, huipputeknologiaa hyödyntävä testikeskus rakentuu noin 300 hehtaarin alueelle Madridin eteläpuolelle Santa Cruz de la Zarzaan. Monipuoliset testiradat ja moderni testauskalusto tekevät keskuksesta ihanteellisen paikan vaativaan rengastestaukseen.

Lataa infograafi

Uusi renkaiden testi- ja teknologiakeskus Espanjaan. Keskuksen ympärille on suunniteltu ovaalinmuotoinen ja yli seitsemän kilometriä pitkä rata, jolla renkaita voidaan testata jopa 300 kilometrin tuntinopeudella.


Keskuksen ympärille on suunniteltu ovaalinmuotoinen ja yli seitsemän kilometriä pitkä rata, jolla renkaita voidaan testata jopa 300 kilometrin tuntinopeudella. Ovaaliradan keskelle sijoittuu useita lyhyempiä testiratoja. Näillä pätkillä punnitaan renkaiden toimivuus esimerkiksi vesiliirrossa, märkäjarrutuksessa ja tiukoissa mutkissa. Testiradoilla voidaan toteuttaa myös useimmat renkaiden hyväksyntätestaukset, kuten melutestit.

Testikeskuksen yhteyteen rakennetaan myös koulutuskeskus. Se toimii areenana muun muassa erilaisille koulutuksille, vierailuille ja uusien renkaiden esittelytilaisuuksille.

Ihanteellinen erityisesti kesärenkaiden testaamiseen

Etelä-Euroopan lämmin ilmasto soveltuu erityisen hyvin kesärenkaiden testaamiseen. Santa Cruz de la Zarzan keskus vahvistaakin Nokian Renkaiden asemaa korkealaatuisten kesärenkaiden kehittäjänä.

Nokian Renkaat käyttää vuosittain tuotekehityspanostuksistaan yli puolet tuotteidensa testaamiseen. Jatkuva kehitystyö ja monipuolinen testaaminen niin laboratorio-olosuhteissa kuin aidossa ympäristössä takaavat laadukkaat, toimivat tuotteet. Lue lisää renkaiden testauksesta

Koeviljelyssä uusi ympäristöystävällinen raaka-aine

Testaamisen ohella testikeskuksessa panostetaan tulevaisuuden innovaatioihin. Yhtenä tutkimuskohteena on guayule-kasvi. Koeviljelemme kasvia ja tutkimme sen käyttöä mahdollisena luonnonkumin korvaajana yhteistyössä paikallisen yliopiston kanssa. Viljelyaluetta hoitavat paikalliset maanviljelijät.

Nokian Renkaat koeviljelee ekologista lateksia ensimmäisten joukossa Euroopassa.