FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu

Neljän kämmenen varassa

Liikenne on yhteispeliä. Usein se soljuu, sujuu. Joskus mataa, ruuhkautuu. Välillä käytetään kyynärpäitä. Poikittaista mailaa. Kisataan ja kiusataan. On kiire. Väsyttää. Ratin ja penkin välissä kilpistyy olennaisin ja haavoittuvin. Inhimillisin. Auton turvavarusteet suojaavat, mutta eivät korjaa kaikkia virheitä. Renkaat ovat auton aktiivinen turvavaruste. Auto lepää neljän kämmenen varassa. Millaisiin käsiin uskot elämäsi?Liikenteen riskitekijät

Liikenne on ihmisten, tavaroiden ja tiedon kuljettamista paikasta toiseen. Pelikenttä avoimen taivaan alla. Palapeli, joka muuttaa jatkuvasti muotoaan. Paikka, jossa et ole koskaan yksin.

Renkaan vaikutukset turvallisuuteen

Kaikki ohjaus-, jarrutus- ja kiihdytysvoimat ajoneuvon ja tienpinnan välillä välittyvät renkaan kautta. Renkaat ovat autosi aktiivisin turvavaruste – vain neljä kämmenen kokoista alaa pitää autosi tiellä ja sinut autosi hallitsijana.

Nastat vai kitkat?

Valitsetpa kummat renkaat tahansa, muista, että talvi on taitolaji. Ennakoiva, rauhallinen ajotyyli, oikea tilannenopeus ja väljät ajoaikataulut lisäävät talviautoilun turvallisuutta ja mukavuutta.

Hakkapeliitta-talviajokoulu

Nokian Renkaat on koko historiansa ajan tehnyt talviajosta turvallisempaa ja mukavampaa. Pelkät loistavat renkaat eivät talvisilla teillä kuitenkaan riitä, vaan tietojen ja taitojen pitää myös olla kunnossa. Näille sivuille olemme koonneet kattavan paketin tietoa talvella ajamisesta.

Vesiliirto vaanii

Liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeää, että autossa käytetään uransyvyydeltään ja ominaisuuksiltaan keliin soveltuvia renkaita. Kun vettä on tiellä riittävästi ja ajonopeus ylittää tietyn rajan, ei renkaan pintakuvio enää ehdi syrjäyttää vettä pois renkaan alta. Tuntuma renkaan ja asvaltin väliltä katoaa ja pito häviää.

Flat Run -teknologia

Nokian Renkaiden FRT (Flat Run Technology) on erityisrakenne, jonka ansiosta renkailla voidaan ajaa jopa ilman painetta. Jotkin autonvalmistajat käyttävät vain FRT-renkaita autoissaan taatakseen turvallisen ajon jälleenmyyntiliikkeeseen mahdollisista rengasrikoista huolimatta.

SnapSkan

Nokian Renkaiden tarjoaman SnapSkan-palvelun kautta asiakkaille välitetään mittaustuloksia heidän käyttämiensä autojen renkaiden urasyvyyksistä. SnapSkan-kuntoskannaus on uusi tapa mitata renkaidesi urasyvyydet vaivattomasti. Skannauksen jälkeen voit tilata autosi rengasraportin rekisterinumerollasi.