Renkaan vaikutukset turvallisuuteen

Kaikki ohjaus-, jarrutus- ja kiihdytysvoimat ajoneuvon ja tienpinnan välillä välittyvät renkaan kautta. Renkaat ovat autosi aktiivisin turvavaruste – vain neljä kämmenen kokoista alaa pitää autosi tiellä ja sinut autosi hallitsijana.

Renkaan turvallisuusrooli korostuu erityisesti vaativissa ja nopeasti muuttuvissa olosuhteissa: jäällä ja lumella, märällä tienpinnalla, yllättävissä tilanteissa.

Riittävä kulutuspinta ja oikeat rengaspaineet ovat renkaan toimivuuden kannalta elintärkeitä asioita. Kun rengas kuluu, sen märkäpito- ja vesiliirto-ominaisuudet heikkenevät ja onnettomuusriski kasvaa. Vajaapaineisilla renkailla auton hallinta ääritilanteissa vaikeutuu, ohjauksen puoltaminen lisääntyy ja rengas saattaa rikkoutua.

Pohjoiset, vaihtelevat olot vaativat renkailta paljon. Renkaan tulee säilyttää otteensa tiestä kurjimmallakin kelillä. Talviliikenteessä tienpinnan kitkataso vaihtelee märän jään kitkakertoimesta 0,1 kuivan asvaltin lähes yhden tasoon.  Absoluuttisen pidon lisäksi oikea pitkittäis- ja poikittaispidon suhde takaa hyvän ennakoivuuden ja ohjaustuntuman sankassa lumipyryssä tai vetisessä sohjossa.

Nokian Renkaiden tuotekehityksessä panostetaan jatkuvasti uusien turvallisuutta parantavien innovaatioiden hyödyntämiseen ja kehittämiseen. Uutuustuotteet, Nokian Hakkapeliitta 8, Nokian Hakkapeliitta R2 ja Nokian Hakka Black ovat lukuisine innovaatioineen viimeisimpiä todisteita kunnianhimoisesta kehitystyöstämme turvallisuuden parantamiseksi.