Tuotanto

Tuotanto

Nokian Renkaat valmistaa henkilöautonrenkaita yhtiön omissa tehtaissa Nokialla Suomessa ja Daytonissa Yhdysvalloissa. Kaikki raskaat renkaat valmistetaan Nokian-tehtaalla lukuun ottamatta kuorma-autojen ja linja-autojen renkaita, jotka valmistetaan sopimusvalmistuksena EU:ssa.

Nokian-tehtaalla on merkittävä rooli paitsi rengastuotannossa niin myös renkaiden kehityksessä. Nokialle on keskitetty tuotekehitys sekä prototyyppien ja koe-erien valmistus. Olemme ostaneet tehtaan läheisyydestä kolmen hehtaarin tontin varmistaaksemme Nokian-tehtaan tulevaisuuden kehitysmahdollisuudet.

Yhdysvaltain Daytonin-tehtaassa kaupallinen rengastuotanto käynnistyi tammikuussa 2020. Sen jälkeen tuotantokapasiteettia on nostettu asteittain. Tehdas monipuolistaa tuotantoa ja markkinoilla on jo erityisesti Pohjois-Amerikan oloihin suunnittelemiamme renkaita. Daytonin-tehtaalla on merkittävä rooli Pohjois-Amerikan kasvusuunnitelmassamme.

Nokian Renkailla on ollut henkilöauton renkaita valmistava tuotantolaitos myös Venäjällä vuodesta 2005 alkaen. Kesäkuussa 2022 ilmoitimme, että Nokian Renkaat aloittaa hallitun vetäytymisen Venäjältä ja keskittyy muille ydinmarkkinoille.

Rengassaatavuuden turvaamiseksi Nokian- ja Daytonin-tehtaan tuotantokapasiteettia on tarkoitus nostaa edelleen asteittain. Olemme myös päättäneet investoida täysin uuteen valmistuskapasiteettiin Euroopassa tulevaisuuden kasvun vahvistamiseksi. Tavoitteena on myös kasvattaa ulkoistetun tuotannon osuutta.