Tuotanto

Tuotanto

Kapasiteettia kasvuun

Nokian Renkaiden tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. 

Uusi tehdas Yhdysvalloissa monipuolistaa tuotantoa ja markkinoilla on jo erityisesti Pohjois-Amerikan oloihin suunniteltuja renkaita. Pääkonttorin yhteydessä Nokialla tapahtuvat keskitetysti tuotekehitys sekä prototyyppien ja koe-erien valmistus. Nokian-tehtaassa valmistetaan henkilöautonrenkaita, raskaita renkaita sekä kuorma-autonrenkaiden pinnoitteita.

Katso video

Venäjän-tehtaalta renkaita toimitetaan yli 35 maahan, ja Nokian Renkaat onkin Venäjän suurin kulutustavaroiden viejä. Suomen- ja Venäjän-tehtaiden henkilöautojen rengaskapasiteettia voidaan kasvattaa vuorojärjestelyin yli 20:een miljoonaan kappaleeseen. Valmistustoiminta Venäjällä tuo Nokian Renkaille kilpailuetuja. Renkaiden tuotantokustannukset ovat Venäjällä selvästi alhaisemmat kuin Suomessa ja muissa länsimaissa. Venäjän tuotannosta noin 70 % menee vientiin. 

Raskaat Renkaat nostaa tuotantokapasiteettiaan 50 % investoimalla Suomen-tehtaaseen kokonaisuutena noin 70 MEUR vuosien 2018−2020 aikana. Tavoitteena on kasvattaa raskaiden renkaiden tuotannon maksimikapasiteetti noin 20 miljoonasta kilosta 32 miljoonaan kiloon.