Tuotanto

Tuotanto

Nokian Renkaat valmistaa henkilöautonrenkaita yhtiön omissa tehtaissa Nokialla Suomessa ja Daytonissa Yhdysvalloissa. Vuonna 2023 vietimme Romanian Oradeaan rakentuvan tehtaan peruskiven muurausta. Kaupallisen tuotannon on määrä alkaa Romaniassa vuonna 2025. Oman tuotannon lisäksi teemme valikoituja Nokian Renkaiden henkilöautonrenkaita sopimusvalmistuksena.

Kaikki raskaat renkaat valmistetaan Suomen-tehtaalla lukuun ottamatta kuorma-autojen ja linja-autojen renkaita, jotka valmistetaan sopimusvalmistuksena EU:ssa.

Oradea, Romania

Romanian-tehtaan rakentaminen alkoi vuoden 2023 alkupuolella. Tehtaan on määrä valmistua vuonna 2025, ja se tulee olemaan maailman ensimmäinen hiilidioksidipäästötön rengastehdas. Sen vuosittainen kapasiteetti tulee olemaan noin kuusi miljoonaa rengasta, ja se tulee työllistämään noin 500 rengasalan ammattilaista.

Dayton, USA

Yhdysvaltain-tehtaamme aloitti kaupallisen tuotannon vuonna 2020, jonka jälkeen tuotantokapasiteettia on kasvatettu asteittain. Daytonissa valmistamme all-season- ja all-weather-renkaita henkilöautoihin sekä kevyisiin hyötyajoneuvoihin Pohjois-Amerikan markkinoille. Tehtaalla on merkittävä rooli osana Pohjois-Amerikan kasvusuunnitelmaamme.

NOKIA, suomi

Suomen-tehtaallamme on tärkeä rooli ei vain rengastuotannossa vaan myös tuotekehityksessä. Se on avainasemassa keskitetylle tuotekehitykselle, prototyyppien valmistamiselle ja testaukselle. Vuonna 2022 ostimme kolme hehtaaria maata Nokialta tehtaan välittömästä läheisyydestä mahdollistaaksemme tehtaan kehittymisen myös tulevaisuudessa.