Vianor

Kenties maailman mukavin pitstop

Vianor myy renkaita kaikkiin yleisimpiin kulkuneuvoihin: henkilö- ja pakettiautoihin, kuorma-autoihin ja raskaisiin erikoiskoneisiin. Nokian Renkaat -merkkisten tuotteiden lisäksi ketju myy muita johtavia rengasmerkkejä sekä erilaisia autoiluun liittyviä tuotteita, kuten vanteita, akkuja ja iskunvaimentimia.

Vähittäiskaupan lisäksi Vianor tekee tukkukauppaa sekä suurasiakasmyyntiä. Renkaiden vähittäiskaupan voimakas sesonkiluonteisuus luo haasteita perinteisen rengasliikkeen ympärivuotiselle kannattavuudelle. Vianorin palveluvalikoimaan kuuluvatkin paitsi renkaiden vaihdot, asennukset ja rengashotellipalvelut, niin myyntipisteestä riippuen myös erilaiset autohuoltopalvelut. Tavoitteena on, että huoltopalvelut muodostavat yhä merkittävämmän osan Vianorin kasvusta ja kannattavuudesta.

Vianor-rengasketju toimii Nokian Renkaille strategisesti tärkeillä markkinoilla ja rakentaa perustaa konsernin tuotteiden pysyville markkinaosuuksille. Vuonna 2015 Vianor tarjosi Nokian Renkaiden ydinmarkkinoilla parhaan verkoston konsernin tuotteiden myynnille.

Myyntipisteiden toimintamallin kehittäminen rengasmyynnistä autojen huoltamiseen jatkuu investoinnein ja paikallisia autohuoltoyrityksiä ostamalla. Vuoden 2015 loppuun mennessä Pohjoismaissa oli toteutettu 64 yritysostoa ja niiden autohuoltopalvelujen integrointia olemassa oleviin Vianor-liikkeisiin.