Perustietoa Nokian Renkaista

Perustietoa Nokian Renkaista

Nokian Renkaat kehittää ja valmistaa premium-renkaita ihmisille, jotka arvostavat turvallisuutta, vastuullisuutta ja luotettavuutta. Pohjoisen perintömme innoittamana valmistamme henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja raskaisiin työkoneisiin innovatiivisia tuotteita, jotka tarjoavat mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Vianor-ketjumme on erikoistunut autonhuoltoon ja rengaspalveluihin.

Vuonna 2023 liikevaihtomme oli noin 1 174 miljoonaa euroa. Vuoden 2023 lopussa työllistimme yli 3 400 asiantuntijaa. Nokian Renkaat on listattu Nasdaq Helsinkiin. 

Lue lisää vuosikertomuksesta 2023

Liiketoiminta-alueet

Kehitämme ja valmistamme korkealuokkaisia talvi-, kesä- ja all season -renkaita henkilö- ja pakettiautoihin sekä katumaastureihin. Olemme myös maailman johtavia raskaiden erikoisrenkaiden valmistajia. Lisäksi konserniimme kuuluu autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju.

Henkilöautonrenkaat 
Raskaat renkaat 
Vianor

Markkina-alueet

Nokian Renkaiden tärkeitä markkina-alueita ovat Pohjoismaat, Pohjois-Amerikka ja Keski-Eurooppa. Innovatiiviset edelläkävijätuotteet, laadukkaat palvelut ja laaja jakeluverkosto vahvistavat asemaamme keskeisillä markkinoilla.

Tuotanto

Nokian Renkaat valmistaa henkilöautonrenkaita yhtiön omissa tehtaissa Nokialla Suomessa ja Daytonissa Yhdysvalloissa. Kaikki raskaat renkaat valmistetaan Nokian-tehtaalla lukuun ottamatta kuorma-autojen ja linja-autojen renkaita, jotka valmistetaan sopimusvalmistuksena EU:ssa. Investointi uuteen tuotantokapasiteettiin Euroopassa on käynnissä.

Nokian Renkaiden historia

Nokian Renkaat Oyj on vuonna 1988 perustettu yhtiö. Yhtiön juuret ulottuvat vuoteen 1898, jolloin perustettiin Suomen Gummitehdas Oy. Henkilöautonrenkaiden valmistus alkoi vuonna 1932 ja maailman ensimmäinen talvirengas valmistui vuonna 1934. 

1898
Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö perustettiin
1934
Maailman ensimmäinen talvirengas "Kelirengas"
1995
Listautuminen Helsingin Arvopaperipörssiin
2015
Maailman ensimmäinen talvirengas, jonka märkäpito ja vierintävastus ovat EU-rengasmerkinnän parasta A-luokkaa
2020
Nokian Renkaiden kolmas tehdas aloittaa kaupallisen tuotannon Daytonissa, Yhdysvalloissa
2021
Testaaminen käynnistyi Nokian Renkaiden Espanjan-testikeskuksessa
2022
Lisäkapasiteetin etsiminen Euroopasta aloitetaan
2022
Turvallisuutta puhtaimmassa muodossa Hakkapeliitta R5 -kitkarenkailla