Perustietoa Nokian Renkaista

Perustietoa Nokian Renkaista

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka tarjoaa mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Tietotaitomme kumpuaa pohjoismaisista juurista ja arvomaailmasta. Henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin kehittämiemme renkaiden tavoitteena on kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tuotteen koko elinkaaren ajan. Konserniimme kuuluu myös autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju.

Vuonna 2021 yhtiömme liikevaihto oli noin 1,7 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 4 900. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Liiketoiminta-alueet

Kehitämme ja valmistamme korkealaatuisia renkaita henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin. Erityisen tunnettuja olemme haastaviin talviolosuhteisiin kehitetyistä innovatiivisista talvirenkaista. Panostamme myös kilpailukykyisten kesä- ja all-season-renkaiden kehittämiseen. Olemme myös maailman johtavia raskaiden erikoisrenkaiden valmistajia. Keskitymme valittuihin segmentteihin, kuten metsäkone-, maatalous- ja työkone- sekä satama- ja kaivosrenkaisiin. Konserniimme kuuluu myös autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju.

Henkilöautonrenkaat 
Raskaat renkaat 
Vianor

Markkina-alueet

Nokian Renkaat on vahva brändi erityisesti Pohjoismaissa ja Venäjällä, kasvumarkkinoitamme ovat Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. Innovatiiviset edelläkävijätuotteet, laadukkaat palvelut ja vahva jakeluverkosto auttavat lisäämään markkinaosuutta kasvualueilla. Pitkällä tähtäimellä haluamme toimia kaikilla merkittävillä talvirengasmarkkinoilla.

Tuotanto

Päätuotteet valmistetaan yhtiön omissa tehtaissa Nokialla Suomessa, Vsevolozhskissa Venäjällä ja Daytonissa Yhdysvalloissa. Osa tuotteista valmistetaan sopimusvalmistuksena tehtaissa, joiden laatutaso vastaa Nokian Renkaiden korkeita vaatimuksia.

Nokian Renkaiden historia

Nokian Renkaat Oyj on vuonna 1988 perustettu yhtiö. Yhtiön juuret ulottuvat vuoteen 1898, jolloin perustettiin Suomen Gummitehdas Oy. Henkilöautonrenkaiden valmistus alkoi vuonna 1932 ja maailman ensimmäinen talvirengas valmistui vuonna 1934. 

1898
Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö perustettiin
1934
Maailman ensimmäinen talvirengas "Kelirengas"
1995
Listautuminen Helsingin Arvopaperipörssiin
2005
Nokian Renkaiden toinen tehdas käynnistettiin Vsevolozhskissa Venäjällä.
2015
Maailman ensimmäinen talvirengas, jonka märkäpito ja vierintävastus ovat EU-rengasmerkinnän parasta A-luokkaa
2018
Rengasteollisuuden suunnannäyttäjänä jo 120 vuotta
2020
Nokian Renkaiden kolmas tehdas aloittaa kaupallisen tuotannon Daytonissa, Yhdysvalloissa
2021
Testaaminen käynnistyi Nokian Renkaiden Espanjan-testikeskuksessa
2021
Seuraavan sukupolven turvallisuutta Nokian Hakkapeliitta 10 -nastarenkailla