FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu

Perustietoa Nokian Renkaista

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka edistää ja helpottaa turvallista liikkumista vaativissa olosuhteissa. Keskitymme ainoana rengasvalmistajana vaativien olojen tuotteisiin ja asiakastarpeisiin. Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat haastavat ajo-olosuhteet. Kehitämme tuotteitamme tavoitteenamme kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tuotteen koko elinkaaren ajan.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli noin 1,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 4 600. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Liiketoiminta-alueet

Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat haastavat ajo-olosuhteet. Konserniin kuuluu myös Vianor-rengasketju, joka tekee tukku- ja vähittäiskauppaa Nokian Renkaiden päämarkkinoilla.

Liikevaihto markkina-alueittain

Markkina-alueet

Keskitymme ainoana rengasvalmistajana maailmassa pohjoisten olojen asiakastarpeisiin ja tuotteisiin. Markkinoimme tuotteitamme alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat vaativat ajo-olosuhteet.

Lue lisää

Tuotanto

Päätuotteet valmistetaan yhtiön omissa tehtaissa Nokialla Suomessa ja Vsevolozhskissa Venäjällä. Osa tuotteista valmistetaan sopimusvalmistuksena tehtaissa, joiden laatutaso vastaa Nokian Renkaiden korkeita vaatimuksia.

Lue lisää

Nokian Renkaat - Pohjoisten olojen erikoisosaaja

Nokian Renkaat Oyj on vuonna 1988 perustettu yhtiö. Yhtiön juuret ulottuvat vuoteen 1898, jolloin perustettiin Suomen Gummitehdas Oy. Henkilöautonrenkaiden valmistus alkoi vuonna 1932 ja maailman ensimmäinen talvirengas valmistui vuonna 1934. 

Nokian Renkaiden historia

1898

Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö perustettiin

1934

Maailman ensimmäinen talvirengas "Kelirengas"

1995

Listautuminen Helsingin Arvopaperipörssiin

2005

Nokian Renkaiden toinen tehdas käynnistettiin Vsevolozhskissa Venäjällä.

2015

Maailman ensimmäinen talvirengas, jonka märkäpito ja vierintävastus ovat EU-rengasmerkinnän parasta A-luokkaa

2017

Uuden sukupolven nastarenkaat Nokian Hakkapeliitta 9 ja Nokian Hakkapeliitta 9 SUV