FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu

Perustietoa Nokian Renkaista

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka tarjoaa mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Tietotaitomme kumpuaa pohjoismaisista juurista ja arvomaailmasta. Henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin kehittämiemme renkaiden tavoitteena on kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tuotteen koko elinkaaren ajan. Konserniimme kuuluu myös autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju.

Vuonna 2017 yhtiömme liikevaihto oli noin 1,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 4 600. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Liiketoiminta-alueet

Kehitämme ja valmistamme korkealaatuisia renkaita henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin. Erityisen tunnettuja olemme haastaviin talviolosuhteisiin kehitetyistä innovatiivisista talvirenkaista. Panostamme myös kilpailukykyisten kesä- ja all-season-renkaiden kehittämiseen. Olemme myös maailman johtavia raskaiden erikoisrenkaiden valmistajia. Keskitymme valittuihin segmentteihin, kuten metsäkone-, maatalous- ja työkone- sekä satama- ja kaivosrenkaisiin.
Konserniimme kuuluu myös autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju.

Henkilöautonrenkaat 
Raskaat renkaat 
Vianor

Liikevaihto markkina-alueittain

Markkina-alueet

Nokian Renkaat on vahva brändi erityisesti Pohjoismaissa ja Venäjällä, kasvumarkkinoitamme ovat Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. Innovatiiviset edelläkävijätuotteet, laadukkaat palvelut ja vahva jakeluverkosto auttavat lisäämään markkinaosuutta kasvualueilla. Pitkällä tähtäimellä haluamme toimia kaikilla merkittävillä talvirengasmarkkinoilla.

Lue lisää

Tuotanto

Päätuotteet valmistetaan yhtiön omissa tehtaissa Nokialla Suomessa ja Vsevolozhskissa Venäjällä. Osa tuotteista valmistetaan sopimusvalmistuksena tehtaissa, joiden laatutaso vastaa Nokian Renkaiden korkeita vaatimuksia.

Lue lisää

Nokian Renkaat - Pohjoisten olojen erikoisosaaja

Nokian Renkaat Oyj on vuonna 1988 perustettu yhtiö. Yhtiön juuret ulottuvat vuoteen 1898, jolloin perustettiin Suomen Gummitehdas Oy. Henkilöautonrenkaiden valmistus alkoi vuonna 1932 ja maailman ensimmäinen talvirengas valmistui vuonna 1934. 

Nokian Renkaiden historia

1898

Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö perustettiin

1934

Maailman ensimmäinen talvirengas "Kelirengas"

1995

Listautuminen Helsingin Arvopaperipörssiin

2005

Nokian Renkaiden toinen tehdas käynnistettiin Vsevolozhskissa Venäjällä.

2015

Maailman ensimmäinen talvirengas, jonka märkäpito ja vierintävastus ovat EU-rengasmerkinnän parasta A-luokkaa

2017

Uuden sukupolven nastarenkaat Nokian Hakkapeliitta 9 ja Nokian Hakkapeliitta 9 SUV