FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube
Menu

EU-rengasmerkintä

Turvallisuutta, taloudellisuutta ja ympäristötehokkuutta

Marraskuusta 2012 alkaen uusien renkaiden valintaa helpottaa Euroopan unionin alueella uusi rengasmerkintä, joka on kodinkoneista tutun energiatehokkuusmerkinnän kaltainen. Merkintä ohjaa hankkimaan laadukkaampia ja siten myös turvallisempia renkaita. Luokitusmerkinnät ovat tulevaisuudessa selkeästi näkyvissä kaikissa renkaita koskevissa materiaaleissa ja myyntipisteissä.

Luokittelukriteerit helpottavat ja ohjaavat renkaiden valintapäätöstä. Standardoitu luokittelutieto on saatavilla renkaiden kulutuspintaan liimattavalla tarralla tai muulla merkinnällä.

Lue lisää

Uusi rengasmerkintä helpottaa kuluttajien rengasvalintaa. Vaikka uusi merkintä parantaa eri rengasmallien vertailtavuutta,  valintapäätöksen tueksi on syytä hankkia lisätietoa myös muun muassa: asiantuntevilta rengasmyyjiltä, puolueettomista lehtitesteistä ja rengasvalmistajilta.

Lue lisää

Uusista myytävistä renkaista on jo reilun vuoden löytynyt renkaiden vertailtavuutta helpottava EU-rengasmerkintä. Merkintä on kuitenkin edelleen monelle autoilijalle täysin tuntematon.

Lue lisää

Talvirenkaiden osalta rengasmerkintä ei palvele pohjoismaisia kuluttajia. Merkintä voi johtaa jopa harhaan ja vaarantaa liikenneturvallisuutta. Merkintä koskee nastattomia talvirenkaita eli kitkarenkaita, mutta ei nastarenkaita.

Lue lisää

Kuluttajan tulee renkaita valitessaan varmistaa, että ostaa niihin ajo-olosuhteisiin suunnitellut renkaat, joissa autolla ajaa. Erityisesti tämä koskee nastattomia talvirenkaita.

Lue lisää

Merkintä koskee 1. heinäkuuta 2012 alkaen valmistettavia, tieliikennekäyttöön hyväksyttyjä henkilö-, 4x4-, paketti-, kuorma- ja linja-auton renkaita.

Lue lisää

Kaikki saamamme kysymykset käsitellään huolella ja osa niistä julkaistaan kaikkien luettavaksi täällä.

Lue lisää