Tuntuma ratkaisee

Paraskaan mittalaitteiden avulla suoritettu testaus ei kerro miltä rengas ajettaessa tuntuu.

Nokian Renkaiden tuntumakuljettajat ajavat vuosittain satojatuhansia kilometrejä tunnustellen, aistien ja arvioiden. Kun ajoneuvosta on tullut osa selkärankaa, rengastestaaja tietää, miltä rengas tuntuu. Ajoneuvotestausta tehdään Suomen lisäksi kaikkialla maailmassa, erilaisilla tienpinnoilla, nopeasti muuttuvissa ajokeleissä. Maailman parhaat testikuljettajat, laaja-alainen testaustoiminta ja monipuolinen testauskalusto takaavat, että renkaat toimivat parhaalla mahdollisella tavalla vaihtelevissa tilanteissa myös äärioloissa.


Huippunopeat renkaat testataan myös ulkomailla

Nopeaan ajoon ja erittäin suorituskykyisiin autoihin suunnitelluilla renkailla pitää päästä ajamaan niiden nopeusluokan vaatimalla nopeudella. UHP-renkaiden (Ultra high performance) testejä ei voida toteuttaa riittävän laajoina ja perusteellisina pelkästään Nokian testikeskuksen oloissa. Suomessa vuodenaikojen vaihtelut rajaavat kesärenkaiden testiajan niin lyhyeksi, että avuksi tarvitaan ulkomaiset testiradat.

Kattavien tulosten keräämiseksi märkäpitoa, vesiliirto-ominaisuuksia ja käsiteltävyyttä testataan mm. Espanjan Idiadassa ja Saksan Papenburgissa. Talviaikaan kesätestejä ajetaan Etelä-Afrikassa.

Tutustu testaukseemme tarkemmin

Huolellisesti eri käyttökohteisiin räätälöidyt, tiukat testit läpäisseet tuotteet vakuuttavat.

Lataa testausesite