FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube
Menu

Vastuullisuus

Me Nokian Renkailla teemme työtä, jotta sinä pääset turvallisesti kotiin. Vastuullisuus on oleellinen osa liiketoimintaamme: tavoitteenamme on taata turvallisuus ja ympäristöystävällisyys koko renkaan elinkaaren ajan.

Lataa Yritysvastuuraportti 2018

Perusperiaatteet

Nokian Renkaat valmistaa renkaita ihmisille, jotka arvostavat turvallisuutta ja vastuullisuutta. Yhtiö on ollut Yhdistyneiden Kansakuntien Global Compact (UNGC) -aloitteen jäsen vuodesta 2015 lähtien ja on sitoutunut kehittämään liiketoimintaansa vastuullisesti. Vastuullisuuttamme ohjaavat yhtiön strategia ja arvot, vastuullisuusraporteissamme sovellamme GRI Standards -ohjeistusta. 

Osiossa kerromme mm. olennaisista aiheistamme, kestävän kehityksen SDG-tavoitteistamme sekä arvoketjustamme.

Lue lisää

Ympäristö

Tavoitteenamme on hallita tuotteidemme ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajan.

Osiossa kerromme tavoitteistamme ja saavutuksistamme, sekä siitä, miten yhtiössämme pyritään säästämään energiaa ja vähentämään päästöjä ja jätteitä.

Lue lisää

Ihmiset ja yhteiskunta

Tavoitteenamme on olla globaalisti vetovoimainen työnantaja, joka on tunnettu vastuullisuudestaan, johtamisestaan, ja aidosti kansainvälisestä työyhteisöstä, jossa työskennellään monimuotoisissa tiimeissä ympäri maailman.

Osiossa kerromme, miten luomme joustavampaa työympäristöä, ketkä ovat sidosryhmiämme, millaista on henkilökuntamme ja mikä on vaikutuksemme ympäröivään yhteiskuntaan. 

Lue lisää

Tuotteet

Varmistamme tuotteidemme teknisen laadun testaamalla ja tutkimalla jokaisen renkaanvalmistuksen raaka-aineen.

Osiossa kerromme enemmän tutkimus- ja tuotekehitystyötämme, uusiutuvista raaka-aineista sekä siitä, miksi olemme niin innokkaita vähentämään tuotteidemme vierintävastusta.

 

Lue lisää

Toimitusketju

Toimintamme lähtökohtana on tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja ihmisoikeuksien kunnioitus, oli sitten kyse henkilöstöstä tai muista sidosryhmistä.

Kunnioitamme ihmisoikeuksia, pyrimme vastuulliseen hankintaan ja auditointimme ovat auttaneet parantamaan työoikeuksia.

 

Lue lisää

Sertifikaatit, selonteot ja erityismaininnat

Nokian Renkaat on sitoutunut laadun, turvallisuuden ja ympäristöasioiden pitkäjänteiseen kehittämistyöhön ja haluaa olla koko rengasalan edelläkävijä.

Lue lisää

Ympäristö-, turvallisuus- ja laatupolitiikka

Sitoudumme noudattamaan toiminnassamme lakeja ja asetuksia sekä asiakkaidemme vaatimuksia. Toiminnassamme otamme huomioon eettiset periaatteet, luonnon monimuotoisuuden, ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen.

Lue lisää