Rengastietoa

Rengastietoa

Laadukas rengas on paljon muuta kuin pelkkä kumikimpale. Se on huolellisen kehitystyön ja monipuolisen testauksen tuloksena syntynyt, tarkasti valmistettu high tech –tuote. Luotettavaan renkaaseen sitoutuu paljon käsityötä, kemiallista ja teknistä osaamista, täsmällisyyttä, laadukkaita raaka-aineita. Ei siis ihme, että uusi rengas vaatii 2-4 vuoden kehitystyön ennen kuin se pääsee tositoimiin. Kunnolliset renkaat täyttävät odotukset ja toimivat moitteettomasti moottoritiellä, kaupungissa, metsätaipaleilla – juuri niissä oloissa, joihin ne on suunniteltu. Ja joissa sinä ajat.

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

Valitse turvalliset ja polttoainetta säästävät kesärenkaat

Valitse turvalliset ja polttoainetta säästävät kesärenkaat

Kevätaurinko sulattaa teitä ja on aika tarkastaa kesärenkaiden kunto sekä hankkia tarvittaessa uudet renkaat. Kesärengasvalintaa tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin perusasioihin, jotta ajo on turvallista pohjoisen vaihtelevissakin keleissä ja polttoainetta kuluu mahdollisimman vähän 

NOKIAN TYRES SILENTDRIVE®

NOKIAN TYRES SILENTDRIVE®

Vaikka sähköautot tarjoavat meille hiljaisemman ajokokemuksen, ne myös tekevät tiestä kantautuvan melun selvemmin kuultavaksi, jolloin sen hallinnan tärkeys kasvaa. Olemme kehittäneet Nokian Tyres SilentDrive™ -teknologian tähän tarpeeseen.

Ohjauskulmien säätö

Ohjauskulmien säätö

Ohjauskulmien säätö vaikuttaa olennaisesti auton ajo-ominaisuuksiin sekä renkaiden käyttöikään. Optimaalisilla ohjauskulmilla autosi käyttäytyy turvallisesti ja ennakoitavasti.  

Rengashotelli

Rengashotelli

Rengashotellissa autosi renkaat säilytetään oikeaoppisesti ja turvallisesti. Säästä tilaa kotoasi ja pidennä renkaiden käyttöikää.

Renkaiden vaihto

Renkaiden vaihto

Renkaiden vaihto tehdään Suomessa kaksi kertaa vuodessa. Kerromme mitä renkaiden vaihdosta tulisi tietää, ja mihin kiinnittää huomiota.

Renkaan käyttövinkkejä

Renkaan käyttövinkkejä

Renkaat ovat autosi tärkeä turvavaruste: niiden varassa liikut tiellä. Renkaat vaikuttavat turvallisuuteen ja ajomukavuuteen todella paljon. Pidä renkaasi hyvässä kunnossa ja huolla niitä.

Usein kysyttyä renkaista

Usein kysyttyä renkaista

Rengasmerkinnät, renkaiden käyttö ja huolto, valmistustoiminta, laatu ja ympäristövaikutukset.

Rengasmääräykset

Rengasmääräykset

Tutustu tärkeimpiin rengasmääräyksiin Suomessa ja muualla Euroopassa.

Rengasmerkinnät

Rengasmerkinnät

Tärkein renkaassa oleva tieto on sen koko, joka ilmaistaan numero- ja kirjainyhdistelmällä, kuten 205/55 R 16 94 V XL.

EU-rengasmerkintä

EU-rengasmerkintä

Marraskuusta 2012 alkaen uusien renkaiden valintaa helpottaa Euroopan unionin alueella uusi rengasmerkintä, joka on kodinkoneista tutun energiatehokkuusmerkinnän kaltainen. Merkintä ohjaa hankkimaan laadukkaampia ja siten myös turvallisempia renkaita.

Katupöly

Katupöly

Nokian Renkaat tekee jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä, jonka tuloksena ovat syntyneet turvallisuudeltaan, teknisiltä ominaisuuksiltaan ja ympäristöystävällisyydeltään huippuluokkaa olevat pohjoismaisiin olosuhteisiin räätälöidyt nastalliset ja nastattomat renkaat.

Rengaspaineet

Rengaspaineet

Lue täältä mitkä ovat oikeat rengaspaineet autoosi