Flat Run -teknologia

Nokian Renkaiden FRT (Flat Run Technology) on erityisrakenne, jonka ansiosta renkailla voidaan ajaa jopa ilman painetta. Jotkin autonvalmistajat käyttävät vain FRT-renkaita autoissaan taatakseen turvallisen ajon jälleenmyyntiliikkeeseen mahdollisista rengasrikoista huolimatta.

Nokian Tyres FRT -tuotteiden rakenne on tavallista lujempi. Niiden sivussa on erityinen komponentti, joka lisää sivun jäykkyyttä ajettaessa tyhjällä renkaalla. Normaalilla paineella FRT-renkaat toimivat kuten tavanomaiset renkaat. 

Usein kysyttyä Flat Run -teknologiasta

Nokian tyres Flat Run -renkailla ajaminen

Nokian Tyres Flat Run -renkailla voi jatkaa ajamista renkaan puhkeamisen jälkeenkin. Tyhjentyneellä renkaalla voi ajaa noin 50 kilometriä, jos autossa on täysi kuorma. Jos autossa on vain kuljettaja, siirtoajo voi olla jopa 150 kilometriä.

Maksiminopeudeksi Nokian Renkaat suosittelee 80 kilometriä tunnissa. Erittäin liukkaalla kelillä tuntinopeus kannattaa pitää noin 50 kilometrissä.

Turvallisuussyistä Flat Run -renkaat voidaan asentaa vain autoihin, joissa on tietojärjestelmään integroitu ilmanpaineenvalvonta tai jokin muu renkaiden painemuutoksista varoittava järjestelmä sekä ajovakauden hallintajärjestelmä.

Nokian Renkaiden valmistamien Flat Run -renkaiden korjaaminen

Kyseisellä rakenteella varustetut renkaat voidaan kulutuspinnan alueelta korjata (esim. naulan pistot yms.) asiaankuuluvalla tubeless paikkauksella, jos korjattavasta renkaasta ollaan 100 % varmoja, että renkaalla ei ole ajettu selkeästi vajaapaineisena tai tyhjänä. Rengas tulee tutkia erittäin tarkasti sisä- ja ulkopuolelta, jotta renkaasta havaitaan mahdollinen vajaapaineisena ajo. 
 
Yleisesti lyhytkin tyhjänä ajo saattaa aiheuttaa sivupinnan vahvistuskomponentin ja rungon väliin irtoaman, jota ei pysty silmin havaitsemaan.
 
Turvallisuusnäkökohdat huomioon ottaen emme suosittele epäilyksen alaisten renkaiden korjaamista lainkaan, vaan suosittelemme vaihtamista uuteen.
 
Kyseinen korjausohje kattaa renkaat H-nopeusluokkaan saakka. Korkeamman nopeusluokan ( V / W / Y ) renkaita emme suosittele korjattavaksi lainkaan. 

Nokian Renkaiden paikkakuntakohtaisesta jälleenmyyjäluettelosta löydät varmasti kaipaamasi rengasasiantuntijan. Tai voit tutkia mahdollisuuksia ostaa renkaat verkkokaupasta.