Renkaiden testausta ääriolosuhteissa

Nokian Renkaat on aina askeleen edellä nykyhetkeä. Testaustoiminnan jatkuva kehittäminen ja uudenoppiminen on johtanut ainutlaatuisiin, tavallista autoilijaa hyödyttäviin keksintöihin. Intensiivinen testaaminen sekä talven ja tuotteiden perinpohjainen ymmärtäminen palvelevat kehitystyön tärkeintä päämäärää eli turvallisuutta. Aidoissa käyttöympäristöissä tapahtuvan testiohjelman lisäksi renkaiden kehitystyö edellyttää valtavaa määrää erilaisia laboratoriokokeita, tietokonesimulaatioita ja koestuskoneella suoritettavia testejä. Testauksen tuloksena hyvät renkaat erotetaan parhaista. Kattavien tulosten keräämiseksi renkaita testataan omien testiratojen lisäksi myös useilla ulkomaisilla radoilla.

"Huolellisesti eri käyttökohteisiin räätälöidyt, tiukat testit läpäisseet tuotteet vakuuttavat."
Matti Morri, Teknisen asiakaspalvelun päällikkö, Nokian Renkaat Oyj

Suomen Lapissa, Ivalossa, napapiirin pohjoispuolella on yli 700 hehtaarin kokoinen Ivalon testikeskus, jossa tuotekehitys- ja testaustiimit sekä tuntuma-ajajat ottavat mittaa renkaista. Nokian Renkaat on maailman johtava pohjoisten olosuhteiden asiantuntija juuri Lapissa tehtävän kattavan ja huolellisen testauksen ansiosta.

Uusinta tekniikkaa edustavat laitteet, monipuoliset testit, osaavat ja kokeneet ihmiset huolehtivat siitä, että Ivalossa käydään läpi kaikki talviautoilun ääritilanteet. Pitorajojen uhmaaminen ja ylittäminen palvelevat vaativaa kehitystyötä, jonka tärkein päämäärä on turvallisuus.

Nokian Renkaiden toinen testikeskus sijaitsee Nokialla. Noin 30 hehtaarin kokoisella testialueella voidaan simuloida lähes kaikkia pohjoisten olojen ajotilanteita.

Tutustu testaukseemme tarkemmin

Huolellisesti eri käyttökohteisiin räätälöidyt, tiukat testit läpäisseet tuotteet vakuuttavat.

Lataa testausesite