Talvirenkaisiin enemmän ilmaa

Lämpötila vaikuttaa olennaisesti renkaiden paineistamiseen. Kesärenkaissa suosittelemme käytettäväksi autonvalmistajan suosittelemia rengaspaineita ja talvirenkaissa 0,2 bar enemmän kuin mitä kesärengaspainesuositus on. Lämpöisessä hallissa saattaa olla jopa 30 ˚C lämpimämpää kuin ulkona. Jos renkaiden paineet tarkastetaan sisätiloissa, renkaiden paine ulkolämpötilassa jää liian alhaiseksi. Lämpötila vaikuttaa henkilöautonrenkaiden ilmanpaineeseen n. 10 kPa (0,1 bar) / 10 ˚C.

Esimerkki. Hallin lämpötila on +20 ˚C, ja ulkona on pakkasta -10˚ C à kun painetta säädetään hallin lämmössä, renkaisiin täytyy lisätä 30 kPa (0,3 bar) suurempi paine kuin suosituspaine, jotta renkaiden painetaso olisi oikea ulkonakin.

Enemmän turvallisuutta ja käyttöikää

Oikean ilmanpaineen lisäksi autoilijan on syytä varmistaa, että pyörimissuunnaltaan määrätyt (direktionaaliset) renkaat on asennettu oikein auton alle. Renkaan sivupinnassa oleva nuoli ilmaisee pyörimissuunnan.

Renkaiden käyttöiän pidentämiseksi etu- ja takarenkaita kannattaa vaihtaa akselilta toiselle n. 5000 - 10 000 km välein. Renkaat kuluvat tasaisesti, ja renkaiden väliset kulumiserot vähenevät.

M+S –merkityt eli talvikäyttöön tarkoitetut renkaat kannattaa ajaa huolellisesti sisään. Noin 500 ensimmäisen ajokilometrin aikana on vältettävä voimakkaita kiihdytyksiä ja jarrutuksia. Rauhallinen totutusajo parantaa nastoituksen kestoa; nastat asettuvat hyvin paikoilleen ja pysyvät renkaissa.