Markkina-alueet

Markkina-alueet

NELJÄ VAHVAA ALUEELLISTA TUKIJALKAA

Nokian Renkaat on premium-renkaiden markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Venäjällä. Kasvua haemme varsinkin Pohjois-Amerikasta ja Keski-Euroopasta, joka on maailman suurin talvirengasmarkkina. Tavoitteemme on toimia kaikilla talvirengasmarkkinoilla ja kasvattaa myyntiä 50 % myös Nokian Raskaat Renkaat -yksikössä.

POHJOISMAIDEN MARKKINAJOHTAJA

Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa arvioidaan myytävän vuosittain noin 12 miljoonaa henkilö- ja pakettiautonrengasta, josta noin puolet on talvirenkaita. Nokian Renkaat on ainoa pohjoismainen rengasvalmistaja ja alueen vakaa markkinajohtaja.

KASVUA KESKI-EUROOPAsta

Keski-Eurooppa on Nokian Renkaiden kasvumarkkina. Henkilö- ja pakettiautonrenkaita myydään Euroopassa Pohjoismaiden ulkopuolella vuosittain noin 260 miljoonaa. Alue on myös maailman suurin talvirengasmarkkina. Tavoitteemme on kasvattaa myyntiämme Keski-Euroopassa 50 % viiden vuoden kuluessa.

VENÄJÄN suurin rengasvalmistaja

Venäjä on maailman toiseksi suurin talvirengasmarkkina ja kotimarkkinamme. Nokian Renkaat on Venäjällä maan suurin rengasvalmistaja ja markkinajohtaja A- ja B-segmentin renkaissa. Erittäin tehokas suuren mittakaavan tuotantotoiminta paikan päällä antaa yhtiöllemme vahvaa kilpailuetua.

POHJOIS-AMERIKASSA RAKENNETAAN KASVUa

Yhdysvallat on maailman suurin automarkkina. Vuosittain USA:ssa ja Kanadassa myydään lähes 260 miljoonaa rengasta. Pohjois-Amerikka on yksi Nokian Renkaiden kasvumarkkinoista ja tavoitteemme on kaksinkertaistaa myyntimme Pohjois-Amerikassa viiden vuoden kuluessa. Vahvinta aluettamme ovat Kanada ja USA:n lumivyöhyke, joihin panostamme voimakkaasti. Uusi Daytonin-tehtaamme luo vakaan pohjan kasvulle.