Markkina-alueet

Markkina-alueet

Nokian Renkaat on premium-henkilöautonrenkaiden markkinajohtaja Pohjoismaissa. Kasvua haemme erityisesti Pohjois-Amerikasta. Myös Keski-Eurooppa on meille tärkeä markkina. Venäjältä aloitimme vetäytymisen kesäkuussa 2022. Olemme myös yksi maailman johtavia rengasvalmistajia raskaisiin työkoneisiin.

VAKAA ASEMA POHJOISMAISSA

Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa arvioidaan myytävän vuosittain noin 13 miljoonaa henkilö- ja pakettiautonrengasta, josta noin puolet on talvirenkaita. Nokian Renkaat on ainoa pohjoismainen rengasvalmistaja ja premium-renkaiden markkinajohtaja alueella. Meillä on laaja valikoima erityisesti Pohjoismaisiin olosuhteisiin kehitettyjä tuotteita ja bränditunnettuutemme alueella on vahva.

RAKENNAMME KASVUA POHJOIS-AMERIKASSA

Yhdysvalloissa ja Kanadassa myydään yli 270 miljoonaa rengasta vuosittain. Yhdysvallat onkin maailman toiseksi suurin automarkkina. Pohjois-Amerikka on yksi Nokian Renkaiden kasvumarkkinoista. Vahvinta aluettamme ovat Kanada ja USA:n lumivyöhyke, joihin panostamme voimakkaasti. Talvirenkaiden ohella keskitymme valikoituihin all season -tuotteisiin, jotka on suunniteltu ja kehitetty Pohjois-Amerikan markkinoille. Vuonna 2020 avattu Daytonin-tehdas Yhdysvalloissa luo vakaan pohjan kasvulle.

UUSI INVESTOINTI EUROOPPAAN

Henkilö- ja pakettiautonrenkaita myydään Euroopassa Pohjoismaiden ulkopuolella vuosittain noin 290 miljoonaa. Alue on myös maailman suurin talvirengasmarkkina ja siksi tärkeä markkina-alue Nokian Renkaille. Tulevaisuuden kasvun vahvistamiseksi olemme päättäneet investoida täysin uuteen valmistuskapasiteettiin Euroopassa.