Menu

Markkina-alueet

NELJÄ VAHVAA ALUEELLISTA TUKIJALKAA

Vuonna 2017 rengasmarkkina kasvoi maailmanlaajuisesti. Vahvimmin kehittyivät katumaastureihin suunniteltujen SUV-renkaiden sekä korkean nopeusluokan kesärenkaiden markkinat. Nokian Renkaiden päämarkkinoista kysyntä kasvoi eniten Venäjällä. Henkilöautonrenkaiden myyntiin vaikuttavat pääosin uusien autojen myynti, ostovoiman kehitys sekä kuluttajien yleinen luottamus talouteen.

VANKKA ASEMA SÄILYI POHJOISMAISSA

Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa arvioidaan myytävän vuosittain noin 12 miljoonaa henkilö- ja pakettiautonrengasta, josta noin puolet on talvirenkaita. Vuonna 2017 henkilöauton renkaiden markkina heikkeni Pohjoismaissa 6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, vaikka uusien autojen myynti kasvoi 2 prosenttia. Nokian Renkaat on ainoa pohjoismainen rengasvalmistaja ja säilytti alueella vakaan markkinajohtajuuden. Pohjoismaat muodostivat vuonna 2017 lähes 40 prosenttia liikevaihdostamme.

LISÄPANOSTUKSIA KESKI-EUROOPAN KASVUMARKKINOIHIN

Keski-Eurooppa on Nokian Renkaiden kasvumarkkina. Henkilö- ja pakettiautonrenkaita myydään Euroopassa, Pohjoismaat pois lukien, vuosittain noin 260 miljoonaa. Alue on myös maailman suurin talvirengasmarkkina. Vuonna 2017 Euroopan kokonaisrengasmarkkina kasvoi maltillisesti. Pystyimme kasvattamaan myyntiämme Muussa Euroopassa erityisesti myyntiin ja markkinointiin sekä tuotevalikoimaan tehtyjen panostusten myötä. Muu Eurooppa muodosti vuonna 2017 lähes 28 prosenttia liikevaihdostamme.

VENÄJÄN MARKKINA TOIPUMASSA

Kohentuneen taloustilanteen ja yksityisen kulutuksen hiljalleen toipuessa uusien autojen myynti kasvoi Venäjällä 12 prosenttia vuonna 2017. Myös sekä kesä- että talvirenkaiden sisäänmyynti kasvoi. Nokian Renkaat pystyi vastaamaan kasvaneeseen rengaskysyntään paikallisen valmistuksen kautta ja kasvoi selkeästi markkinoita nopeammin. Venäjän ja IVY-maiden osuus liikevaihdostamme nousi lähes 21 prosenttiin. Nokian Renkaat on Venäjällä maan suurin rengasvalmistaja ja markkinajohtaja A- ja B-segmentin renkaissa.

POHJOIS-AMERIKASSA RAKENNETAAN POHJAA KASVULLE

Yhdysvallat on maailman suurin automarkkina. Erityisesti SUV- ja pick-up-autojen myynti kasvaa ja vauhdittaa rengaskysyntää. Kokonaisrengasmarkkinan kasvu on kuitenkin hidasta. Vuosittain USA:ssa ja Kanadassa myydään lähes 260 miljoonaa rengasta. Pohjois-Amerikka on yksi Nokian Renkaiden kasvumarkkinoista. Vahvinta aluettamme ovat Kanada ja USA:n lumivyöhyke, joihin olemme panostaneet viime aikoina voimakkaasti. Tavoitteenamme on laajentaa tuotetarjontaa ja myyntiä erityisesti all-season-renkaissa sekä maantieteellisesti laajemmalla alueella. Vuonna 2017 liikevaihdostamme lähes 11 prosenttia tuli Pohjois-Amerikasta.