Maailman ensimmäinen nasta-kitkarengas:

Uniikki nastateknologia tuo nastat esiin tarvittaessa

Nokian Renkaat esitteli talvirenkaan 80-vuotisjuhliin liittyen vallankumouksellisen konseptirenkaan, jonka nastateknologia antaa viitteen tulevaisuudesta. Kuljettaja voi napin painalluksella saada pitoa parantavat nastat ponnahtamaan esiin. Kun nastoja ei tarvita, nastat vedetään takaisin renkaaseen.

Yhdistetyn nasta- ja kitkarenkaan ideana on, että vaihto tehdään ajo-olosuhteiden selkeästi muuttuessa. Kuivalla tiellä ja tasaisissa talviolosuhteissa ajetaan ilman nastoja, jäisellä kelillä voidaan turvautua nastoihin.

Maailman johtavan talvirengasvalmistajan konseptirenkaassa on hyödynnetty juuri esitellyn nastallisen Nokian Tyres Hakkapeliitta 8 SUV:n pintamallia ja rakenneratkaisuja. Kaikkien neljän renkaan nastat nousevat tai laskevat yhtä aikaa. Nastan runko pysyy koko ajan paikallaan, liikkuva osa on nastan keskellä oleva kovametallitappi.

"Uusi konseptirenkaamme on huima teknologinen taidonnäyte. Ainutlaatuinen nastakonsepti voi vielä joskus olla todellisuutta."
Matti Morri, Nokian Renkaat Oyj, Teknisen asiakaspalvelun päällikkö


- Uusi konseptirenkaamme on huima teknologinen taidonnäyte. Ainutlaatuinen nastakonsepti voi vielä joskus olla todellisuutta. Halusimme talvirengasmaailman edelläkävijänä näyttää, että nastallisen ja nastattoman talvirenkaan yhdistäminen on mahdollista, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri kertoo.

Nokian Renkaat kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan pohjoisen viimaan ja pakkaseen vuonna 1934. Kaksi vuotta myöhemmin rengastehtaan insinöörit kehittivät liukasteleville mobilisteille uuden talviturvallisuutta parantaneen ratkaisun, Lumi-Hakkapeliitan. Nykyisin Nokian Hakkapeliitta on yksi maailman tunnetuimmista talvirengasbrändeistä.

Kuvia konseptirenkaasta: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta_concept_tyre_2014

Näitä uutuuksia odotellessa voit tutustua Nokian Renkaiden nykyisiin talvirenkaisiin tästä: https://www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/talvirenkaat/

Katso video: http://youtu.be/qNXL2EEscuE