Tutkimus ja kehitys

Tutkimus ja kehitys

Nokian Renkaiden tuotekehityksen ydintehtävä on kehittää maailman parhaita talvirenkaita ja metsäkonerenkaita. Tuotekehityksen perusperiaate on säilynyt samansisältöisenä jo 80 vuoden ajan; vaativa päämäärä on kehittää renkaita pohjoisten olojen kuljettajille, jotka arvostavat turvallisuutta ja vaativat renkailta luotettavaa toimivuutta kaikissa ajotilanteissa.

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

Renkaiden kehitystyötä pohjoisella vimmalla

Renkaiden kehitystyötä pohjoisella vimmalla

Rengas on yllättävän tekninen tuote, komponenteista rakentuva kokonaisuus, jolta vaaditaan paljon. Autosi aktiivinen turvavaruste, ainoa kosketuskohta maahan. Toimivan renkaan kehittämistyö vaatii teknistä osaamista, kokemusta, johdonmukaisuutta, periksi antamattomuutta, runsaasti työtä ja pohjoista vimmaa.

Älyteknologiaa ja biomateriaaleja

Älyteknologiaa ja biomateriaaleja

Jos katsotaan autoilua 20 vuoden päähän, nähdään mullistavaa liikenteen älyteknologiaa, automaattiohjautuvia sähköautoja ja biopohjaisista materiaaleista valmistettuja talvirenkaita.

Tuotekehityksen kulisseissa

Tuotekehityksen kulisseissa

Nokian Hakkapeliitta 9 syntyi yli sadan ammattilaisen yhteistyönä. Uutuusrenkaan matka suunnittelusta tuotantoon oli vaiherikas ja kesti yli neljä vuotta. Asetimme kuitenkin alusta lähtien tavoitteet korkealle: tähtäimenä oli tehdä turvallinen ja ohjaustuntumaltaan vakaa talvirengas, joka tuo äärimmäistä pitoa jäällä. Olemme ensimmäisenä rengasvalmistajana maailmassa kehittäneet kaksi erilaista nastaa renkaan kulutuspinnan keskialueelle ja kulutuspinnan reunoille.

Maailmanennätyksiämme

Maailmanennätyksiämme

Ääriolosuhteissa testaaminen on toimintamme kovinta ydintä ja vaatii ainutlaatuista osaamista. Meidän on kokeiltava uusia asioita ja testattava rajojamme. Vain siten voimme kehittää entistä turvallisempia ja kestävämpiä renkaita myös tulevaisuudessa.

Maailman ensimmäinen talvirengas esiin ponnahtavilla nastoilla

Maailman ensimmäinen talvirengas esiin ponnahtavilla nastoilla

Vallankumouksellinen Nokian Hakkapeliitta -konseptirengas ja sen uniikki nastateknologia viitoittavat tulevaisuutta. Kuljettaja voi napin painalluksella saada pitoa parantavat nastat ponnahtamaan esiin. Kun nastoja ei tarvita, nastat vedetään takaisin renkaaseen.