Nokian Raskaat Renkaat

Vuoden moottorina metsäteollisuus

Raskaan teollisuuden erikoisrenkaisiin keskittyvä Nokian Raskaat Renkaat panosti vuonna 2016 erityisesti metsäteollisuuden markkinoihin. Metsäkoneita varten suunniteltu tuoteuutuus Nokian Logger King kasvatti myyntiä tuoteryhmässä muun muassa onnistuneen lanseerauskiertueen ansiosta. Samalla Nokian Raskaat Renkaat vastasi vahvasti markkinahaasteisiin sekä kuorma-auton- että maatalousrenkaiden saralla.

Kuningas saapui markkinoille

Vuoden merkittävin uutuustuote oli Nokian Logger King -metsäkonerengas, joka on suunniteltu erityisesti suurille koneille ja ankariin olosuhteisiin. Renkaan lanseerauskiertue käynnistyi keväällä Australiasta, jatkoi kesän tullessa Eurooppaan ja päättyi syksyllä Pohjois-Amerikkaan. Ainutlaatuinen Nokian Logger King herätti huomiota kestävällä rakenteellaan ja näppärillä ominaisuuksillaan, ja kiertueen myötä sen myynti nousi yli 25 prosenttia.

Vuoden toinen painava tuoteuutuus oli pyöräkuormaajille suunniteltu Nokian Hakkapeliitta Loader -rengas. Kaikkina vuodenaikoina käyttöön soveltuva rengas tarjoaa erinomaista pitoa varsinkin lumella ja jäällä.

Harkittuja vastauksia haasteisiin

Kuorma-autonrenkaiden osalta kulunut vuosi oli haastava, mikä johtui hankalasta markkinatilanteesta. Nokian Raskaat Renkaat reagoi markkinoiden asettamaan haasteeseen markkinointiuudistuksella, jossa koko kuorma-autonrenkaiden tuotelinjaan luotiin sen läpi kulkeva määrätietoinen markkinointikonsepti tuoreella näkökulmalla.

Maatalousrenkaiden kohdalla haasteet olivat vuonna 2016 vielä mittavampia sillä markkinat ovat kärsineet laskevasta kysynnästä ja hinnoitteluympäristö on ollut hyvin haastava.

Nokian Raskaat Renkaat on vastannut tilanteeseen investoimalla tuotekehitykseen. Tammikuussa 2017 tuotiin markkinoille neljä uutta CT-rengasta. Nokian CT -renkaat soveltuvat erityisen hyvin raskaisiin maatalous- ja maansiirtotöihin.

Nokian Raskaiden Renkaiden maatalousrenkaat ovat tuoteryhmänsä laadukkaimpia ja arvostetuimpia renkaita markkinoilla.

Uusia aluevaltauksia

Jakeluverkoston kehittäminen jatkui vuonna 2016, ja sen kärkenä ovat olleet Keski-Euroopan alue, erityisesti Saksa ja Ranska. Eurooppa on merkittävä kasvualue, jolla tapahtuu myös suuria muutoksia. Operationaalisia muutoksia tehtiin myös Iberian niemimaalla ja Balkanin maissa. Yksi vuoden kohokohdista oli Australian uusi jakelija, joka tehosti myyntiä alueella huomattavasti.

Pohjoismaissa myynti on ollut tasaista kuorma-autopuolen haasteita lukuun ottamatta. Pohjois-Amerikassa kehitys on puolestaan ollut erinomaista, ja hyvin sujunut vuosi metsätuotteiden saralla on näkynyt varsinkin kyseisellä markkina-alueella.