Nokian Henkilöautonrenkaat

Turvallista ajamista olosuhteista riippumatta

Nokian Henkilöautonrenkaat -yksikkö kehittää, valmistaa ja markkinoi kesä- ja talvirenkaita henkilö- ja jakeluautoihin sekä katumaastureihin. Päätuotteita ovat nastalliset ja nastattomat talvirenkaat sekä SUV-renkaat, jotka ovat rengasalan nopeimmin kasvavia ja hinnaltaan kalleimpia tuotesegmenttejä. Yhtiön tärkeimmät brändit ovat Nokian Hakkapeliitta, Nokian Hakka, Nokian Nordman ja Nokian WR.

Renkaiden tuotekehitys tehdään pääosin Suomessa. Kaikki renkaat valmistetaan yhtiön omissa tehtaissa, Suomessa Nokialla ja Venäjällä Vsevolozhskissa, ja ne myydään pääosin jälkimarkkinoilla. Nokian Renkaat on markkina- ja hintajohtaja Pohjoismaissa sekä Venäjällä ja IVY-maissa ja kasvaa Keski-Euroopan ja Pohjois-Amerikan premium-markkinassa.

Hyvä suoritus erityisesti Euroopassa ja Venäjällä

Vuonna 2016 Nokian Henkilöautonrenkaiden liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat hieman johtuen pääosin Muun Euroopan kasvaneesta myynnistä. Talvisesonki oli hyvä, erityisesti Muussa Euroopassa, Pohjoismaissa ja Venäjällä. Yhtiön tuotteiden menestys lehtitesteissä oli taas vahvaa. Lisäksi Nokian Hakkapeliitta R2 -talvirengas voitti arvostetun Tire Technology of the Year 2016 -palkinnon. Tuotelanseeraukset ja uudet innovaatiot – turvallisuuden, mukavuuden ja ekologisen ajamisen lisäämiseksi – jatkuivat. Esimerkiksi Nokian Hakka Blue 2 -kesärengas, vahva Nokian Rockproof -erikoisrengas ja Nokian zLine A/S All-Season lanseerattiin.

Suomen- ja Venäjän-tehtaiden vuotuinen tuotantokapasiteetti vuorojärjestelyin oli yli 20 miljoonaa rengasta. Vuonna 2016 kapasiteetin käyttöaste nousi edellisvuoteen verrattuna, ja tuotantomäärä nousi 5 %. Tuottavuus (kg/mh) parani 3 % vertailuajanjaksoon nähden. Vuonna 2016 Nokian henkilöautonrenkaista (kpl) 86 % (81 %) valmistettiin Venäjän-tehtaalla.