Menu

OLEMME SIIRTYNEET SEURAAVAAN KASVUVAIHEESEEMME

Tarjoamme mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa – elämän vuoksi

Strategiamme auttaa meitä erottautumaan, tukee kannattavaa kasvua sekä ohjaa muuttuvassa liiketoimintaympäristössä viitoittaen tulevaisuuden kehitystä.

1. TURVALLISIMMAT RENKAAT KAIKKIIN OLOSUHTEISIIN
Toimimme henkilöauton renkaiden premium- segmentissä ja keskitymme jälkimarkkinoihin. Tarjoamme maailman parhaita talvirenkaita kaikilla merkittävillä talvirengasmarkkinoilla. Haastavien olosuhteiden edelläkävijöinä kilpailukykyiset kesä-, all-season- ja all-weather-renkaamme nostavat turvallisuuden uudelle tasolle kaikissa olosuhteissa.

2. LUOTETTAVA KORKEALAATUINEN BRÄNDI
Renkaamme on tehty ihmisille, jotka arvostavat Pohjolan premium-lupausta: korkean teknologian tuotteita, jotka on valmistettu vastuullisesti. Lupauksemme lunastetaan tien päällä, kun laadukkaat renkaamme tarjoavat luotettavuutta, suorituskykyä ja mielenrauhaa talvimyrskystä kesäiseen rankkasateeseen.

3. HALUTTU  YHTEISTYÖKUMPPANI
Tuotteemme tarjoavat kumppaneillemme paremman ansaintamahdollisuuden ja asiakkaamme ovat hyvin tyytyväisiä tuotteisiimme ja palveluihimme. Nokian Renkaat tarjoaa korkealaatuisen digitaalisen asiakas- ja kuluttajakokemuksen. Omat jälleenmyyntikonseptimme tukevat asiakkaiden myyntiä ja auttavat ymmärtämään datan avulla syvällisemmin kuluttajien tarpeita.

4. EDELLÄKÄVIJÄ  RASKAISSA ERIKOISRENKAISSA
Raskaiden erikoisrenkaiden kehityksessä ja valmistuksessa keskitymme huolella valittuihin ja korkeakatteisiin segmentteihin, kuten metsä-, maatalous- ja materiaalinkäsittelyyn tarkoitettuihin renkaisiin. Myymme loppukäyttäjien liiketoimintaa ainutlaatuisilla ratkaisuilla tukevat premium-renkaamme sekä jälki- että ensiasennusmarkkinoilla. Huolehdimme renkaidemme toimivuudesta palvelemalla asiakkaitamme myös paikan päällä, oli se sitten syvällä kaivoksissa tai keskellä metsää.

5. TEHOKAS JA JOUSTAVA TOIMITUSKETJU
Rengastehtaamme kuuluvat alan tehokkaimpiin. Korkean automaatioasteen avulla takaamme ensiluokkaisen tuottavuuden ja laadun. Asiakasohjautuvan toimitusketjun avulla varmistamme erinomaisen asiakaspalvelun myös huippusesongin aikana.

6. HUIPPUTULOKSIIN TÄHTÄÄVÄ INNOSTUNUT JOUKKUE
Avoin ja osallistava yritys- ja johtamiskulttuurimme takaa yhdessä tekemisen, kehittämisen ja huipputulosten saavuttamisen. Innostuneella ja tavoitteisiin sitoutuneella henkilöstöllämme on jatkuva halu kehittää niin henkilökohtaista osaamistaan kuin yhtiötämme.

STRATEGISET PAINOPISTEALUEEMME 2018–2022

Nokian Renkaiden tavoitteena on olla jatkossakin markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Venäjällä ja kasvaa markkinoita nopeammin muilla päämarkkinoilla. Viiden vuoden ajanjaksolla 2018–2022 tavoitteenamme on kasvaa 50 % Keski-Euroopassa ja kaksinkertaistaa myynti Pohjois-Amerikassa. Raskaiden Renkaiden tavoitteena on kasvaa 50 % neljän vuoden aikana. Oman Vianorin tuloksen (EBITDA) halusimme nostaa tasoon +3 % vuoden 2019 loppuun mennessä. Tavoite saavutettiin 2018.

Investoimme Pohjois-Amerikkaan

+ Käynnistämme tuotannon Daytonin-tehtaassa 2020.
+ Lisäämme bränditunnettuutta ja parannamme renkaidemme saatavuutta.

Investoimme uusiin tuotelinjoihin tukeaksemme Pohjois-Amerikan ja Keski-Euroopan kannattavaa kasvua

+ Jatkamme investointeja tuotekehitykseen ja testaukseen rakentamalla Espanjaan uuden testi- ja teknologiakeskuksen.
+ Kehitämme uuden sukupolven kesä- ja all-season-renkaita.
+ Käynnistämme tuotannon Daytonin-tehtaassa 2020.
+ Lisäämme bränditunnettuutta ja parannamme renkaidemme saatavuutta.

Tuemme asiakkaidemme liiketoimintaa ja kehitämme uusia liiketoimintamalleja

+ Helpotamme asioimista kanssamme edistyksellisillä B2B- ja B2C-ratkaisuilla.
+ Kehitämme edelleen Vianor- ja NAD-konsepteja sekä laajennamme niitä uusille markkinoille.
+ Digitalisaation mullistaessa liikkumista rakennamme yhteistyötä autonvalmistajien ja -myyjien sekä teknologiayhtiöiden kanssa.

Käännämme Vianorin liiketoiminnan kannattavaksi

+ Nostamme vuoden 2019 loppuun mennessä omistamamme Vianorin tuloksen (EBITDA) tasoon +3 prosenttia.

Kasvatamme Nokian Raskaat Renkaat -yksikön liiketoimintaa kannattavasti

+ Kasvatamme raskaiden renkaiden myyntiä 50 prosenttia neljässä vuodessa.
+ Lisäämme kapasiteettia tukeaksemme asiakkaidemme kasvutavoitteita ja vastataksemme lisääntyneeseen kysyntään.

Luomme yhtenäisen joukkueen, jolla on yhteinen visio

+ Vahvistamme uudella johtamis- ja toimintamallilla kansainvälistä yhteistä tapaa tehdä töitä parhaisiin käytäntöihin perustuen sekä osaamisen kehittämistä.
+ Säilytämme kykymme tehdä nopeita päätöksiä, toimia ketterästi ja innovatiivisesti lähellä asiakasta.

Lue lisää vuosikertomuksesta
Pääomamarkkinapäivät