kannattava kasvu strategiamme ytimessä

Nokian Renkaiden missiona on tarjota mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa.

Näin erottaudumme

TURVALLISIMMAT RENKAAT KAIKKIIN OLOSUHTEISIIN
Toimimme henkilöauton renkaiden premium-segmentissä ja keskitymme jälkimarkkinoihin. Tarjoamme maailman parhaita talvirenkaita kaikilla merkittävillä talvirengasmarkkinoilla. Haastavien olosuhteiden edelläkävijöinä kilpailukykyiset kesä-, all-season- ja all-weather-renkaamme nostavat turvallisuuden uudelle tasolle kaikissa olosuhteissa.

LUOTETTAVA KORKEALAATUINEN BRÄNDI
Renkaamme on tehty ihmisille, jotka arvostavat Pohjolan premium-lupausta: korkean teknologian tuotteita, jotka on valmistettu vastuullisesti. Lupauksemme lunastetaan tien päällä, kun laadukkaat renkaamme tarjoavat luotettavuutta, suorituskykyä ja mielenrauhaa talvimyrskystä kesäiseen rankkasateeseen.

HALUTTU  YHTEISTYÖKUMPPANI
Tuotteemme tarjoavat kumppaneillemme paremman ansaintamahdollisuuden ja asiakkaamme ovat hyvin tyytyväisiä tuotteisiimme ja palveluihimme. Nokian Renkaat tarjoaa korkealaatuisen digitaalisen asiakas- ja kuluttajakokemuksen. Omat jälleenmyyntikonseptimme tukevat asiakkaiden myyntiä ja auttavat ymmärtämään datan avulla syvällisemmin kuluttajien tarpeita.

EDELLÄKÄVIJÄ VASTUULLISUUDESSA 
Nokian Renkaille mielenrauha tarkoittaa sekä turvallisuutta tiellä että liiketoiminnan harjoittamista ympäristön, yhteiskunnan ja ihmisten kannalta kestävällä tavalla. Olemme vahvasti sitoutuneita vastuullisuuteen ja haluamme olla koko rengasalan edelläkävijöitä. 

TEHOKAS JA JOUSTAVA TOIMITUSKETJU
Rengastehtaamme kuuluvat alan tehokkaimpiin. Korkean automaatioasteen avulla takaamme ensiluokkaisen tuottavuuden ja laadun. Asiakasohjautuvan toimitusketjun avulla varmistamme erinomaisen asiakaspalvelun myös huippusesongin aikana.

HUIPPUTULOKSIIN TÄHTÄÄVÄ INNOSTUNUT JOUKKUE
Avoin ja osallistava yritys- ja johtamiskulttuurimme takaa yhdessä tekemisen, kehittämisen ja huipputulosten saavuttamisen. Innostuneella ja tavoitteisiin sitoutuneella henkilöstöllämme on jatkuva halu kehittää niin henkilökohtaista osaamistaan kuin yhtiötämme.

SEITSEMÄN TAVOITETTAMME

Nokian Renkaiden tavoitteena on olla jatkossakin markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Venäjällä ja kasvaa markkinoita nopeammin muilla päämarkkinoilla. Viiden vuoden ajanjaksolla 2018–2022 tavoitteenamme on kasvaa 50 % Keski-Euroopassa ja kaksinkertaistaa myynti Pohjois-Amerikassa. Raskaiden Renkaiden tavoitteena on kasvaa 50 % neljän vuoden aikana. Oman Vianorin tuloksen (EBITDA) halusimme nostaa tasoon +3 % vuoden 2019 loppuun mennessä. Tavoite saavutettiin 2018. Lue lisää vuoden 2019 Taloudellisesta katsauksestamme.

1. Venäjä: Olemme markkinajohtaja valituissa segmenteissä Venäjällä.

2. Pohjoismaat: Olemme markkinajohtaja valituissa segmenteissä Pohjoismaissa.

3. Keski-Eurooppa: Kasvatamme myyntiä 50 % Keski-Euroopassa viiden vuoden kuluessa.

4. Pohjois-Amerikka: Kaksinkertaistamme myynnin Pohjois-Amerikassa viiden vuoden kuluessa.

5. Vianor: Nostamme oman Vianorin tuloksen (EBITDA) tasoon +3 % vuoden 2019 loppuun mennessä.
Tavoite saavutettiin 2018.

6. Kaikki merkittävät talvirengasmarkkinat: Toimimme kaikilla merkittävillä talvirengasmarkkinoilla.

7. Raskaat Renkaat: Kasvatamme myyntiä 50 % Nokian Raskaat Renkaat -yksikössä neljän vuoden kuluessa.

TALOUDELLISET TAVOITTEET 2019–2021

(Asetettu marraskuussa 2018)

Markkinoita nopeampi kasvu: Liikevaihdon keskimääräinen vuotuinen kasvu yli 5 % vertailukelpoisin valuutoin

Terve kannattavuus: Liikevoittomarginaali 22 % tasolla 

Hyvä tuotto osakkeenomistajille: Osinko yli 50 % nettovoitosta