miksi sijoittaa meihin

Nokian Renkaat on kasvava ja erittäin kannattava yhtiö, jolla on vahva rahavirta. Yhtiö on sitoutunut tarjoamaan osakkeenomistajilleen vakaata ja hyvää tuottoa.

Kasvava asema markkinoilla, vahvat brändit

Nokian Renkaat on premium-autonrenkaiden markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Venäjällä. Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka tarjoavat meille houkuttelevia kasvumahdollisuuksia. Lisäksi olemme yksi maailman johtavia rengasvalmistajia raskaisiin työkoneisiin, joissa keskitymme valikoituihin segmentteihin, kuten metsä- ja maatalouskoneisiin. Teemme tiiviistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa eri markkinoiden ja kuluttajien vaatimukset täyttävien renkaiden kehittämiseksi. Turvallisuus ja ympäristöystävällisyys ohjaavat tuotekehitystyötämme. Innovaatiot ja tahto luoda uutta ovat siivittäneet menestystämme aina siitä lähtien, kun kehitimme maailman ensimmäisen talvirenkaan lähes sata vuotta sitten.  Pyrimme määrätietoisesti edistämään tuotejohtajuuttamme sekä luomaan Nokian Renkaiden brändistä entistäkin houkuttelevampi asiakkaille ja kuluttajille.

Kannattavaa, markkinoita nopeampaa kasvua

Nokian Renkaat tähtää markkinoita nopeampaan kasvuun. Keskipitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa kahden miljardin euron liikevaihto ja säilyttää korkea kannattavuus tavoittelemalla noin 20 % segmentit yhteensä liikevoittoa ja segmentit yhteensä sijoitetun pääoman tuottoa. Kannattavan kasvun vauhdittamiseksi jatkamme asemamme vahvistamista kaikilla päämarkkinoilla ja valikoiduissa tuotesegmenteissä, keskittyen erityisesti kannattavimpiin niche-kategorioihin. Rakennamme kasvua ydinvahvuuksillemme, joita ovat laadukkaat tuotteet ja huipputason brändi, tehokas toimitusketju, johtava asema vastuullisuudessa sekä vahva Nokian Renkaiden tiimi. Kehitämme jatkuvasti operatiivista ja kaupallista toimintaamme, mikä yhdessä kasvavien markkinoiden kanssa tukee kasvutavoitteidemme saavuttamista tulevina vuosina.

Vahva rahavirta ja hyvä tuotto osakkeenomistajille

Nokian Renkailla on vahva taloudellinen asema ja korkea omavaraisuusaste. Priorisoimme investointeja ja hallinnoimme huolellisesti käyttöpääomaa, minkä ansiosta pystymme tuottamaan vahvaa rahavirtaa ja tarjoamaan osakkeenomistajillemme hyvää tuottoa. Allokoimme pääomia 1) orgaaniseen kasvuun, 2) osinkoina takaisin omistajillemme, 3) yrityskauppoihin sekä 4) omien osakkeiden takaisinostoon. Vahvan taloudellisen aseman ja rahavirran kautta luomme kestävää kasvua ja omistaja-arvoa pitkällä tähtäimellä.

Houkutteleva osinko

Nokian Renkailla on pitkä historia vakaana osingonmaksajana. Lukuun ottamatta vuotta 2019, olemme säilyttäneet tai kasvattaneet osinkoa tasaisesti viimeiset 12 vuotta. Osinkopolitiikkamme mukaisesti tavoitteenamme on jakaa vuosittain osinkoina yli 50 % nettotuloksesta.

Autamme maailmaa ajamaan fiksummin

Nokian Renkaat on alansa edelläkävijä vastuullisuudessa ja yhtiö on sitoutunut jatkamaan tätä kehitystä mahdollistamalla entistäkin turvallisemman, älykkäämmän ja vastuullisemman ajamisen. Uusien, kunnianhimoisten ei-taloudellisten tavoitteiden kautta nostamme vastuullisuuden entistäkin korkeammalle tasolle. Ei-taloudellisten tavoitteiden keskiössä ovat uusien ympäristö- ja turvallisuusinnovaatioiden kehittäminen tuotteisiin, CO₂-päästöjen vähentäminen Science Based Targets -ohjelman mukaisesti, entistäkin turvallisempi työympäristö sekä toimittajien vastuullisuuden valvonta. Yhtenä tavoitteena on kasvattaa kierrätettyjen tai uusiutuvien raaka-aineiden osuutta renkaissa 50 %:iin vuoteen 2030 mennessä.

Missiomme mukaisesti haluamme auttaa maailmaa ajamaan fiksummin. Tämä luo paitsi uusia liiketoimintamahdollisuuksia, myös rakentaa entistä kestävämpää maailmaa.

Tutustu Nokian Renkaiden kasvustrategiaan