Toimitusjohtajan katsaus

President and CEO Mr. Ari Lehtoranta

Ari Lehtoranta (osavuosikatsaus 1.11.2016):

“Rengasmarkkinat kolmannella neljänneksellä ovat olleet melko vakaat, lähes tasaiset. Talvirengastoimitukset jatkoivat siirtymistään kohti viimeistä vuosineljännestä. Kesärengassesonki Venäjällä oli positiivinen yllätys, ja oli yksi ensimmäisistä heikoista taloustilanteen tasaantumisesta kertovista signaaleista. Myynti Venäjälle ja IVY-maihin jopa kasvoi hieman, mutta markkina pysyy edelleen alhaisella tasolla, ja nopea kasvu ei ole vielä näköpiirissä. 

Tuotantovolyymimme olivat korkeammat kuin viime vuonna, ja tuottavuus jatkoi positiivista kehitystä. Raaka-ainekustannukset alkoivat nousta ennusteidemme mukaisesti, mutta hyödyimme silti alhaisemmista tuotantokustannuksistamme. Kassavirta oli selvästi parempi kuin viime vuonna. Olemme myös onnistuneet kasvattamaan markkina-osuuttamme tavoitealueillamme kaikista haasteista huolimatta.

Henkilöautonrenkaiden kolmannen neljänneksen liikevaihto ja -voitto kasvoivat hieman viime vuodesta. Keskimyyntihinta pysyi lähes tasaisena kuluneena neljänneksenä, kun valuuttojen negatiivinen vaikutus oli pienin pitkään aikaan.

Alhaiset markkinat haastoivat Raskaat Renkaat. Vain metsäsegmentti jatkoi hyvää kehitystään. Olemme kuitenkin päättäneet jatkaa välttämättömien tulevaisuuden investointien tekemistä, ja tästä johtuen liikevoitto laski hieman. Vianorin liikevaihto kasvoi hieman, mutta kannattavuutta heikensi vaikea hinnoitteluympäristö.

Jakeluverkostomme kasvu oli positiivista. Lisäsimme yhteensä 141 uutta Vianor, NAD ja N-Tyre-myymälää jakeluverkostoomme kolmannen neljänneksen aikana. Tällä hetkellä verkosto on kokonaisuudessaan jo kasvanut 3 079 myymälään.

Esittelimme uusia mielenkiintoisia tuotteita neljänneksen aikana, ja tuotteidemme menestys lehtitesteissä jatkui. Tuotevalikoimamme on jälleen hieman kattavampi kuin ennen.

Korkea asiakastyytyväisyys, loistava organisaatio ja maailman turvallisimmat renkaat luovat erinomaisen pohjan tulevaisuuden kasvulle. Jatkan työskentelemistä ylpeänä täydellä sydämellä vuoden loppuun asti saavuttaaksemme jälleen yhden hienon vuoden Nokian Renkaille.”