Menu

Toimitusjohtajan katsaus

Nokian Renkaat Oyj - Toimitusjohtaja Hille Korhonen

Hille Korhonen, toimitusjohtaja (Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2019, 8.5.2019):

“Nokian Renkailla oli moninainen alku vuodelle. Liikevaihtomme kasvoi 3,8 % vertailukelpoisilla valuutoilla ja etenimme hyvin Raskaissa Renkaissa ja Vianorissa. Henkilöautonrenkaiden sisäänmyynti Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa laski, mikä yhdessä Pohjois-Amerikan toimitusten aikataulutuksen kanssa vaikutti negatiivisesti Henkilöautonrenkaiden liikevaihtoon. Tämän kompensoi osittain aikaisemmat toimitukset Venäjällä. Liikevoitto laski johtuen erittäin kilpaillun Keski-Euroopan markkinan ja valuuttojen vuoksi.

Saimme maaliskuussa 2019 lopulliset päätökset vuosien 20072010 ja vuoden 2011 verokiistoissa. Molemmat päätökset olivat positiiviset yhtiölle, ja oikaisut taloudelliseen raportointiin tehtiin vuoden 2019 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Vastuullisuus on tärkeä osa strategiaamme, ja olen erityisen ylpeä siitä, että helmikuussa yhtiö listattiin Silver Class -luokkaan RobecoSAMin kestävän kehityksen vuosikirjassa 2019. Premium-rengasbrändinä haluamme olla suunnannäyttäjä vastuullisena yrityksenä.

Vuonna 2019 jatkamme työtämme kasvun edistämiseksi huolimatta Euroopan auto- ja rengasmarkkinan pehmeydestä. Keskitymme strategisten projektiemme toteuttamiseen, erityisesti Yhdysvaltojen-tehtaan rakentamiseen. Projekti etenee suunnitelmien mukaan, ja kaupallisen tuotannon on määrä alkaa vuoden 2020 alussa.”

 

Hille Korhonen, toimitusjohtaja (Tilinpäätöstiedote 2018, 5.2.2019):

“Vuonna 2018 etenimme hyvin erityisesti Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa. Nokian Renkaiden liikevaihto kasvoi 5,7 % vertailukelpoisilla valuutoilla. Kasvu tuli etenkin Henkilöautonrenkaista, huolimatta viivästyneen kesän aiheuttamasta negatiivisesta vaikutuksesta ja alhaisemmasta uusien autojen myynnistä Ruotsissa ja Norjassa. Liikevoitto kasvoi, vaikka negatiivinen valuuttavaikutus oli merkittävä.  

Rakennustyöt uudella Yhdysvaltojen-tehtaallamme edistyvät suunnitelmien mukaan kuten myös Raskaiden Renkaiden kapasiteetin laajentaminen Suomessa. Espanjan testikeskusprojekti etenee ja on aikataulussa. Kaikki nämä investoinnit ovat tärkeitä projekteja meille, kun olemme nyt aloittaneet seuraavan kasvuvaiheemme. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa myyntimme Pohjois-Amerikassa ja kasvattaa myyntiämme 50 % Keski-Euroopassa seuraavan viiden vuoden aikana, sekä olla jatkossakin markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Venäjällä.

Rengasmarkkina Keski-Euroopassa muuttui erittäin kilpailluksi vuonna 2018. Vuoden 2018 lopussa jaoimme Euroopan liiketoiminta-alueen kahteen erilliseen liiketoiminta-alueeseen, Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin. Vahvistamme näin entisestään fokustamme näillä alueilla. Suunnittelemme Suomeen lisätyn kapasiteetin käyttöasteen sopeuttamista, koska Keski-Euroopan autorengasmarkkina ei ole niin vahva kuin arvioimme vuosi sitten.

Marraskuussa julkistimme uudet taloudelliset tavoitteemme vuosille 2019–2021. Tavoitteemme ovat markkinoita nopeampi kasvu, terve kannattavuus ja osinko yli 50 % nettovoitosta. Nämä tavoitteet ohjaavat meitä strategisten tavoitteidemme saavuttamisessa.

Yhtiömme edistää turvallista ajamista, elämän vuoksi. Tarjoamme mielenrauhaa ihmisten arjessa, kun he ajavat kotiin. Missiomme on voimakas ja se antaa työllemme selkeän merkityksen joka ikinen päivä. Haluan kiittää asiakkaitamme, työntekijöitämme ja muita sidosryhmiä menestyksekkäästä vuodesta 2018. Meillä on vaikuttava 120-vuotinen historia, ja olemme sitoutuneet jatkamaan yhdessä menestystarinamme rakentamista tulevina vuosina.”