FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu

Toimitusjohtajan katsaus

Nokian Renkaat Oyj - Toimitusjohtaja Hille Korhonen

 Hille Korhonen, toimitusjohtaja (Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2018):

"Meillä oli hyvä ensimmäinen vuosipuolisko ja kasvua kaikilla päämarkkinoillamme. Vertailukelpoisilla valuutoilla liikevaihto kasvoi 12,5 %. Liikevoitto kasvoi vuoden 2017 ensimmäiseen vuosipuoliskoon verrattuna, Henkilöautonrenkaiden ja Vianorin parantuneen suorituksen vetämänä. Raskailla Renkailla erityisesti maatalous- ja metsäkonerenkaiden myynti suoriutui hyvin.

Tukeaksemme kasvuamme, päätimme nostaa henkilöautorenkaiden tuotantokapasiteettia Suomessa noin 1 miljoonalla renkaalla siirtymällä tuotannossa kuuteen päivään. Tämän kapasiteetin lisäyksen myötä palkataan yli 80 uutta henkilöä henkilöautorenkaiden tuotantoon.

Strategisena tavoitteenamme on kasvaa Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, ja sen mukaisesti meillä on kaksi isoa investointia meneillään. Olemme käynnistäneet projektin uuden testikeskuksen rakentamiseksi Espanjassa, kehittääksemme ja testataksemme erityisesti uusia kesä- ja all season -renkaita. Rakennustyöt uudella Yhdysvaltojen-tehtaallamme, Daytonissa, Tennesseessä, edistyvät myös suunnitelmien mukaan.

Olen erityisen ylpeä kertoessani, että vastuullisuuden osa-alueella, lähdimme mukaan Science Based targets -aloitteeseen huhti−kesäkuun 2018 aikana, ja sitoudumme asettamaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet. Uudet ilmastotavoitteet tullaan linkittämään sekä yhtiön arvoketjuun että tuotteidemme ympäristövaikutuksiin."