Menu

Toimitusjohtajan katsaus

Nokian Renkaat Oyj - Toimitusjohtaja Hille Korhonen

Hille Korhonen, toimitusjohtaja (tilinpäätöstiedote 2018):

"Vuonna 2018 etenimme hyvin erityisesti Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa. Nokian Renkaiden liikevaihto kasvoi 5,7 % vertailukelpoisilla valuutoilla. Kasvu tuli etenkin Henkilöautonrenkaista, huolimatta viivästyneen kesän aiheuttamasta negatiivisesta vaikutuksesta ja alhaisemmasta uusien autojen myynnistä Ruotsissa ja Norjassa. Liikevoitto kasvoi, vaikka negatiivinen valuuttavaikutus oli merkittävä.

Rakennustyöt uudella Yhdysvaltojen-tehtaallamme edistyvät suunnitelmien mukaan kuten myös Raskaiden Renkaiden kapasiteetin laajentaminen Suomessa. Espanjan testikeskusprojekti etenee ja on aikataulussa. Kaikki nämä investoinnit ovat tärkeitä projekteja meille, kun olemme nyt aloittaneet seuraavan kasvuvaiheemme. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa myyntimme Pohjois-Amerikassa ja kasvattaa myyntiämme 50 % Keski-Euroopassa seuraavan viiden vuoden aikana, sekä olla jatkossakin markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Venäjällä.

Rengasmarkkina Keski-Euroopassa muuttui erittäin kilpailluksi vuonna 2018. Vuoden 2018 lopussa jaoimme Euroopan liiketoiminta-alueen kahteen erilliseen liiketoiminta-alueeseen, Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin. Vahvistamme näin entisestään fokustamme näillä alueilla. Suunnittelemme Suomeen lisätyn kapasiteetin käyttöasteen sopeuttamista, koska Keski-Euroopan autorengasmarkkina ei ole niin vahva kuin arvioimme vuosi sitten.

Marraskuussa julkistimme uudet taloudelliset tavoitteemme vuosille 2019–2021. Tavoitteemme ovat markkinoita nopeampi kasvu, terve kannattavuus ja osinko yli 50 % nettovoitosta. Nämä tavoitteet ohjaavat meitä strategisten tavoitteidemme saavuttamisessa.

Yhtiömme edistää turvallista ajamista, elämän vuoksi. Tarjoamme mielenrauhaa ihmisten arjessa, kun he ajavat kotiin. Missiomme on voimakas ja se antaa työllemme selkeän merkityksen joka ikinen päivä. Haluan kiittää asiakkaitamme, työntekijöitämme ja muita sidosryhmiä menestyksekkäästä vuodesta 2018. Meillä on vaikuttava 120-vuotinen historia, ja olemme sitoutuneet jatkamaan yhdessä menestystarinamme rakentamista tulevina vuosina.”