FacebookInstagramLinkedInPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
Menu

Toimitusjohtajan katsaus

 Moisio

Osavuosikatsaus tammi–syyskuu 2020, julkaistu 27.10.2020

Toimitusjohtaja Jukka Moisio:

”Heinä-syyskuussa 2020 myyntimme vertailukelpoisilla valuutoilla kasvoi Pohjois-Amerikan ja Keski-Euroopan vauhdittamana. Henkilöautonrenkaiden liikevaihto kasvoi kaikilla alueilla paitsi Venäjällä, missä olemme menestyksekkäästi jatkaneet toimia jakelukanavan korkeiden varastotasojen alentamiseksi. Raskaat Renkaat ja Vianor säilyttivät viime vuoden vertailukauden tasonsa, mikä on hyvä saavutus epävakaassa markkinatilanteessa. Segmentit yhteensä liikevoitto laski hieman vertailukaudesta johtuen pääosin alhaisemmasta henkilöauton renkaiden myynnistä Venäjällä.

Hyvään kehitykseen vaikutti osaltaan myynnin siirtyminen osittain toiselta vuosineljännekseltä kolmannelle asiakkaiden luottamuksen kasvaessa. Olemme vastanneet kysynnässä tapahtuneisiin muutoksiin nopeilla toimilla ja samalla jatkaneet tarkkaa kustannusten hallintaa ja keskittyneet rahavirtaan. Rahavirta kehittyi kolmannella vuosineljänneksellä positiivisesti ja oli merkittävästi vertailukautta vahvempi. Taseemme on vahva.

Nokian Renkaat on tehnyt merkittäviä investointeja viime vuosina. Investointivaihe alkaa olla pian takana, mikä parantaa liiketoimintamme vapaata rahavirtaa. Jatkossa meidän on otettava näistä investoinneista hyödyt irti parhaalla mahdollisella tavalla. Nokian-tehtaalla jatkamme raskaiden renkaiden tuotannon kasvattamista henkilöauton renkaiden tuotannon keskittyessä korkealuokkaisten premium-renkaiden ja prototyyppien valmistukseen.

Vuoden viimeinen neljännes on meille tyypillisesti vahva, mutta epävarmuus markkinoilla jatkuu. Olemme osoittaneet, että liiketoimintamme ja tiimimme kykenevät sopeutumaan, vaikka olosuhteet muuttuvat. Jatkossakin myynnin kasvattaminen on ykkösprioriteettimme, ja siinä kasvava tuotevalikoimamme on avainasemassa.”