FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu

Toimitusjohtajan katsaus

Nokian Renkaat Oyj - Toimitusjohtaja Hille Korhonen

 Hille Korhonen, toimitusjohtaja (Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2018):

“Nokian Renkailla oli hyvä alku vuodelle. Liikevaihtomme parani kaikilla markkina-alueilla huolimatta negatiivisesta valuuttavaikutuksesta. Liikevoitto kasvoi vuoden 2017 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna.

Henkilöautonrenkaiden myyntivolyymit ja hinnat paikallisissa valuutoissa paranivat, kuten myös tuotemix. Myynnin kasvu jatkui, ja markkinaosuutemme kasvoi kaikilla markkina-alueilla. Kesärengassesonki ei alkanut kunnolla ensimmäisellä neljänneksellä johtuen sääolosuhteista, mikä vaikutti myös oman Vianorin myyntiin. Raskailla Renkailla erityisesti maatalous- ja metsäkonerenkaiden myynti kasvoi.

Julkistimme maaliskuussa 2018 uudistetun brändimme tukeaksemme yhtiön strategisia kasvualueita Pohjois-Amerikassa ja Keski-Euroopassa, missä tavoittelemme kannattavaa kasvua myös perinteisten talvirengasmarkkinoiden ulkopuolella. Uudistunut brändi ilmentää yhtiön pitkää historiaa, vastuullista toimintaa ja pohjoismaisia arvoja. Arvojemme ytimessä on lupaus tarjota mielenrauhaa – kaikissa olosuhteissa.

Nokian Renkaiden kolmannen tehtaan rakennustyöt ovat alkaneet Daytonissa (TN), Yhdysvalloissa. Valmistelut tehtaan toiminnan menestyksekkään aloituksen varmistamiseksi ovat meneillään eri toiminnoissa.

Olen erityisesti ylpeä siitä, että meidät listattiin katsauskaudella autokomponenttitoimittajien kategoriassa Bronze Class -luokkaan RobecoSAMin kestävän kehityksen vuosikirjassa 2018, ja että saimme Industry Mover -palkinnon. Olemme jo vuosia tehneet pitkäjänteistä työtä yritysvastuun kehittämisessä ja aiomme jatkaa samaa kehitystä myös tulevaisuudessa.

Tänä vuonna juhlimme myös 120-vuotista toimintaamme. Innovatiiviset tuotteet, luotettu brändi, pitkäkestoiset asiakassuhteet sekä sitoutuminen asiakkaiden palvelemiseen ovat luoneet meille vahvan aseman markkinoilla.”