Menu

Toimitusjohtajan katsaus

Nokian Renkaat Oyj - Toimitusjohtaja Hille Korhonen

 Hille Korhonen, toimitusjohtaja (Osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2018):

“Meillä oli hyvä suoritus tammi−syyskuussa 2018 ja kasvoimme nopeammin kuin markkina. Vertailukelpoisilla valuutoilla liikevaihto kasvoi 8,7 %. Liikevoitto kasvoi hieman vuoden 2017 ensimmäiseen yhdeksään kuukauteen verrattuna huolimatta merkittävästä negatiivisesta valuuttavaikutuksesta. Heinä−syyskuun liikevaihtoon vaikuttivat negatiivisesti kesärenkaiden korkeat varastotasot Venäjällä ja alhaisemmat uusien autojen myynnit Ruotsissa ja Norjassa.

Rakennustyöt uudella Yhdysvaltojen-tehtaallamme, Daytonissa, Tennesseessä, edistyvät suunnitelmien mukaan, ja kaupallisen tuotannon on määrä alkaa vuonna 2020. Espanjan testikeskusprojekti etenee ja on aikataulussa. Sekä Yhdysvaltojen-tehdas että Espanjan testikeskus ovat tärkeitä projekteja meille, kun olemme keskittymässä seuraavaan kasvuvaiheeseemme. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa myyntimme Pohjois-Amerikassa ja kasvattaa myyntiämme 50 % Keski-Euroopassa seuraavan viiden vuoden aikana, sekä säilyttää markkinajohtajuutemme Pohjoismaissa ja Venäjällä. Strategisena tavoitteenamme on kasvaa Keski-Euroopassa, ja sen mukaisesti meillä oli kaksi merkittävää tuotelanseerausta lokakuussa, kun lanseerasimme kaksi uutta kesärengasta Keski-Euroopan markkinoille: Nokian Powerproof:in ja Nokian Wetproof:in.

Vastuullisuus on tärkeä osa strategiaamme, ja olen erityisen ylpeä kertoessani, että meidät valittiin jälleen Dow Jonesin kestävän kehityksen DJSI World -indeksiin. Yhtiömme valittiin myös tiukkarajaisempaan DJSI Europe -indeksiin.”