FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube
Menu

Toimitusjohtajan katsaus

 Moisio

Puolivuosikatsaus tammi–kesäkuu 2020, julkaistu 4.8.2020

Toimitusjohtaja Jukka Moisio:

”COVID-19-pandemia vaikutti voimakkaasti Nokian Renkaiden vuoden 2020 toiseen neljännekseen. Terveyden ja turvallisuuden kannalta tärkeät laajamittaiset rajoitustoimet johtivat globaalin auto- ja rengaskysynnän jyrkkään laskuun. Tämän seurauksena Henkilöautonrenkaiden ja Raskaiden Renkaiden liikevaihto laski toisella neljänneksellä. Henkilöautonrenkaiden myyntiin vaikuttivat negatiivisesti myös Venäjällä tehdyt toimet jakelukanavan korkeiden varastotasojen alentamiseksi alkuvuoden 2020 ilmoituksen mukaisesti. Vianorin toinen vuosineljännes oli erinomainen vaikeissa olosuhteissa.

Olen tyytyväinen, että nopeasti toteuttamamme toimet COVID-19-pandemian leviämisen estämiseksi ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman tiimimme korkeaa sitoutumista ja joustavuutta. Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta strategiamme ja lyhyen tähtäimen prioriteettimme ovat selkeät: tarjoamme asiakkaille huippuluokan tuotteita ja palveluita samalla kun pidämme kustannukset tiukasti kurissa ja suojaamme rahavirtaa investointien supistamisella, aktiivisella käyttöpääoman hallinnalla ja hankkeiden lykkäämisellä.

Nokian Renkailla on vahva tase ja olemme vahvistaneet yhtiön likviditeettiä edelleen ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Lisäksi operatiivinen rahavirta kääntyi positiiviseksi toisella neljänneksellä aktiivisella rahavirtojen hallinnalla pienentämällä varastotasoja tuotantoseisokkien avulla.

Kun katsotaan tämänhetkisten haasteiden yli, meillä on monia mahdollisuuksia kehittää edelleen liiketoimintaamme. Olemme investoineet merkittävästi aikaisemmilla kvartaaleilla, ja nyt käytössämme oleva kapasiteetti ja osaaminen mahdollistavat myynnin kasvattamisen markkinan elpyessä. Meillä on arvostettu brändi sekä vahva ja kyvykäs tiimi, joka on suoriutunut hyvin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Niiden avulla menestymme tulevilla vuosineljänneksillä.”