FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu

Toimitusjohtajan katsaus

Nokian Renkaat Oyj - Toimitusjohtaja Hille Korhonen

 Hille Korhonen, toimitusjohtaja (Tilinpäätöstiedote 2017):

“Vuotemme 2017 oli kaikilta osin menestyksekäs. Positiiviset uutiset ja uudistukset siivittivät vuottamme, ja teimme vahvan suorituksen kaikilla päämarkkinoillamme. Nämä saavutukset ovat määrätietoisen työn tulosta, ja merkittävät onnistumiset useilla osa-alueilla kertovat sitoutumisestamme strategiaamme ja tavoitteisiimme. 

Henkilöautonrenkaiden liiketoimintayksikkö suoriutui hyvin vuonna 2017. Liikevaihto kasvoi kaikilla markkinoilla. Ylitimme markkinakasvun Venäjällä johtuen kilpailukykyisestä tuoteportfoliostamme, hinnoittelustamme ja toimituskyvystämme. Panostukset myyntiin ja markkinointiin sekä uudet tuotteet synnyttivät myynnin kasvua Muussa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vastasimme kasvavaan kysyntään oikea-aikaisesti lisäämällä tuotantovolyymeja molemmissa tehtaissamme, sekä ottamalla käyttöön uuden tuotantolinjan Venäjän-tehtaalla. Liikevoitto kasvoi edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Loka–joulukuussa 2017 raaka-ainekustannukset laskivat hieman heinä– syyskuuhun 2017 verrattuna. Arvioimme, että raaka-ainekustannukset ovat suunnilleen samalla tasolla koko vuonna 2018 vuoteen 2017 verrattuna. 

Uusimme marraskuussa 2017 tärkeän paikallisen sopimuksen Nokian-tehtaalla henkilöautonrenkaiden henkilöstön työaikajoustoista vuodeksi 2018. Sopimuksen tavoitteena on varautua kasvuun, rakentaa joustavuutta tuleviin sesonkeihin, sekä turvata työllisyys sopimusjaksolle. Sopimus vahvistaa entisestään Nokian-tehtaamme roolia kilpailukykyisenä osaamis- ja tuotantokeskuksena. 

Raskaiden Renkaiden myynti, liikevoitto, tuotantovolyymi ja tuottavuus kasvoivat vuonna 2017. Kaikki markkina-alueet kasvoivat. Erityisesti maatalous- ja metsäkonerenkaiden myynti kasvoi. Joulukuussa 2017 kerroimme, että nostamme Raskaiden Renkaiden tuotantokapasiteettia 50 prosenttia investoimalla Nokian-tehtaaseen kokonaisuutena noin 70 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Samalla allekirjoitimme sopimuksen, joka rohkaisee työntekijöitä monitaitoisuuden avulla tuotannon joustavuuden kasvattamiseen. Investoinnin tavoitteena on tukea jatkossakin niin omaa kuin myös asiakkaidemme kasvua.

Vianorin (omat pisteet) liikevaihto kasvoi hieman, ja siihen vaikutti haastava vähittäiskaupan tilanne Pohjoismaissa. Kannattavuuden parannusohjelma eteni kuitenkin suunnitelmien mukaisesti. Brändätty jakeluverkostomme, sisältäen Vianorin, NAD-verkoston ja N-Tyre-myymälät, kasvoi 346 myymälällä vuonna 2017.  

Kerroimme joulukuussa 2017, että vauhditamme kannattavaa kasvua, asiakaslähtöisyyttä ja tulevaisuuden innovatiivisia ratkaisuja uudistamalla johtamis- ja toimintamallimme. Muutoksen tavoitteena on myös luoda markkinalähtöinen ja skaalautuva rakenne sekä lisätä toiminnan tehokkuutta globaalien funktioiden ja prosessien avulla. 

Nokian Renkaat on erinomaisessa kunnossa, ja olemme valmiita Daytonin-tehtaan rakennustyöhön. Korkea asiakastyytyväisyys, uusi globaali rakenne, turvalliset ja ympäristöystävälliset tuotteet, ja ammattitaitoinen henkilöstö luovat erinomaisen perustan tulevaisuuden kasvulle. Olemme ehdottomasti oikealla tiellä, ja hyvissä asemissa jatkamaan myynnin kasvattamista ja toimintojemme parantamista.”