FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

Testirengaspolitiikkamme

"Nokian Renkaat tarjoaa kuluttajille totuudenmukaista ja oleellista tietoa tuotteistaan. Yhtiö noudattaa hyviä ja eettisiä yhteistyökäytäntöjä aina toimiessaan lehtien ja muiden rengastestejä sekä vertailutietoja julkaisevien tahojen kanssa.

On toivottavaa, että rengastestaajat hankkisivat testirenkaat itsenäisesti (Nokian Renkaista riippumatta), mutta renkaita voidaan myös toimittaa pyynnöstä testiin tai niiden hankintahinta voidaan niin sovittaessa korvata.

Testaukseen lähetettävät renkaat tarkastetaan aina ulkonäöllisten ja muiden satunnaisten vikojen varalta. Jos samasta tuotteesta on useita versioita, valitaan testiin yleensä uusin versio. Renkaita kehitetään jatkuvasti, ja jos nykyiseen tuotteeseen on tulossa parannuksia, joiden oletetaan olevan tuotannossa testin julkaisuhetkellä, testiin voidaan toimittaa testituotteita, joissa nämä ominaisuudet on jo olemassa. Testeihin ei toimiteta renkaita, joita ei olisi kaupallisesti saatavana testin julkaisuhetkellä.

Mikäli ennakoimattomat tekijät aiheuttavat renkaan spesifikaatioiden muuttumisen niin, että markkinoille tulevat renkaat poikkeavat oleellisesti testatuista tuotteista, asiasta ilmoitetaan testin suorittajalle niin pian kuin mahdollista.

Nokian Renkaat tukee journalisteja, viranomaisia ja muita ulkopuolisia tahoja tarjoamalla tarvittaessa tosiseikkoihin perustuvaa tietoa renkaista ja niiden testaamisesta. Tällaisen asiantuntemuksen tarjoamisen katsotaan olevan yleisen edun mukaista, kun tavoitteena on parantaa ymmärtämystä renkaista, testauksesta ja turvallisuudesta. Nokian Renkaat noudattaa omia eettisiä ohjeitaan kaikessa yhteistyössä journalistien kanssa."