20. syyskuu 2017 23:10 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaiden kolmannen tehtaan rakennustyöt alkavat Pohjois-Amerikassa

Nokian Renkaat järjesti tänään rakennustöiden aloitustilaisuuden, jossa juhlistettiin yhtiön kolmannen tehtaan perustamista. Uusi tehdas on yhtiön ensimmäinen tuotantolaitos Pohjois-Amerikassa.

Nokian Renkaiden kolmannen tehtaan rakennustyöt alkavat Pohjois-Amerikassa

Uusinvestointina rakennettava tehdas sijoittuu Daytoniin (Rhean piirikuntaan) Yhdysvaltain Tennesseessä. Vuotuinen kapasiteetti on 4 miljoonaa rengasta ja tehdasta on mahdollisuus laajentaa myöhemmin. Alueelle rakennetaan myös logistiikkakeskus, jonka varastokapasiteetti on 600 000 rengasta. Rakennustöiden on määrä alkaa alkuvuodesta 2018 ja ensimmäisten renkaiden odotetaan valmistuvan vuonna 2020.

”Nokian Renkaiden investointi Tennesseehen tukee kasvutavoitteitamme ja sitoutumistamme asiakkaiden palvelemiseen Pohjois-Amerikan markkinoilla”, Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen totesi.

Tilaisuuden aikana Korhonen vahvisti yhtiön tavoitteen kaksinkertaistaa myyntinsä Pohjois-Amerikassa seuraavien viiden vuoden aikana. Hän toi esiin myös Nokian Renkaiden tavoitteen toimia rengasalalla vastuullisen valmistuksen edelläkävijänä sekä varmistaa, että yhtiö on omissa yhteisöissään haluttu työantaja.

Kasvava globaali tuotevalikoima, parempi tuki asiakkaille

Ensimmäisten uudessa tehtaassa tuotettujen renkaiden on määrä valmistua vuonna 2020. Vastatakseen Pohjois-Amerikan kasvavaan kysyntään, tehtaan tuotanto keskittyy Pohjois-Amerikkaan suunnattujen henkilö- ja kevytkuorma-autonrenkaiden valmistukseen. Koko 4 miljoonan renkaan valmistuskapasiteetti saadaan käyttöön vuoteen 2022 mennessä. Lyhyempien tuotantoaikojen ja paremman joustavuuden myötä myös asiakaspalvelu paranee. Sen lisäksi, että Daytonin tehdas palvelee Pohjois-Amerikassa olevia asiakkaita entistä tehokkaammin, se vapauttaa kapasiteettia muista tehtaista toisille kasvumarkkinoille.

”Investoimme tulevaan kasvuun. Myynnin ennakoidaan kasvavan ja lisää tuotantokapasiteettia tarvitaan. Jokaisella tehtaalla on tärkeä rooli Nokian Renkaiden kasvusuunnitelmassa, eri markkina-alueita palvellen”, myyntijohtaja Pontus Stenberg kertoo.

”Pystymme vahvistamaan globaalia kilpailuasemaamme huippuluokan teknologian avulla. Lisääntyneen tuotantokapasiteetin ansiosta voimme lyhentää toimitusaikoja, kasvattaa tuotevalikoimaamme ja vahvistaa kykyä palvella asiakkaitamme maailmanlaajuisesti”, Stenberg summaa.

Lisää kolmannesta tehtaasta 

Lisätietoa:

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen, p. 010 401 7940

[email protected]

 Twitter  I YouTube I Facebook I LinkedIn