Menu

Daytonin tehdas

Nokian Renkaiden tuleva Pohjois-Amerikan tehdas tukee yhtiön strategista kasvusuunnitelmaa

Nokian Renkaat rakentaa rengastehtaan Yhdysvaltoihin. Uusi tehdas nousee Daytoniin, Tennesseen osavaltioon ja on yhtiön ensimmäinen tuotantolaitos Pohjois-Amerikassa. Tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 4 miljoonaa rengasta, ja tehdasta on mahdollista laajentaa tulevaisuudessa. Tehtaan yhteyteen rakennetaan myös logistiikkakeskus sekä varastotilat 600 000 renkaalle. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2018 alussa, ja ensimmäiset renkaat valmistaa vuonna 2020.

Lataa kuvia

Nokian Renkaiden kolmannen tehtaan rakennustyöt alkavat Pohjois-Amerikassa

Nokian Renkaat käynnisti uuden tehtaansa rakennustyöt Daytonissa, Tennesseessä. Uudishankkeena rakennettava tehdas tulee palvelemaan asiakkaita Yhdysvalloissa ja Kanadassa, keskittyen Pohjois-Amerikan markkinoille suunnattuihin henkilöauton ja kevytkuorma-auton renkaiden tuotantoon. Tennesseen tehdas mahdollistaa tuotanto- ja varastointikapasiteetin kasvattamisen ja edesauttaa Nokian Renkaita vastaamaan Pohjois-Amerikan alati kasvavaan kysyntään. Tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 4 miljoonaa rengasta ja tehdasta on mahdollista laajentaa myöhemmin. Alueelle rakennetaan myös logistiikkakeskus, jonka varastokapasiteetti on 600 000 rengasta.

Nokian Renkaiden uusi tehdas rakennetaan Yhdysvaltoihin - Uusi tehdas pähkinänkuoressa


”Nokian Renkaiden investointi Tennesseehen tukee kasvutavoitteitamme ja sitoutumistamme asiakkaiden palvelemiseen Pohjois-Amerikan markkinoilla”, totesi Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen. "Lisääntyneen tuotantokapasiteetin ansiosta voimme valmistaa uusia Pohjois-Amerikkaan suunnattuja erikoistuotteita, lyhentää toimitusaikoja sekä vahvistaa valmiuksiamme palvella asiakkaitamme Yhdysvalloissa ja Kanadassa. "

"Lisääntyneen tuotantokapasiteetin ansiosta voimme valmistaa uusia Pohjois-Amerikkaan suunnattuja erikoistuotteita, lyhentää toimitusaikoja sekä vahvistaa valmiuksiamme palvella asiakkaitamme Yhdysvalloissa ja Kanadassa. "
Hille Korhonen, Nokian Renkaiden toimitusjohtaja

Ensimmäisten Pohjois-Amerikassa tuotettujen renkaiden odotetaan valmistuvan vuonna 2020. Koko 4 miljoonan renkaan valmistuskapasiteetti saadaan käyttöön vuoteen 2022 mennessä.

Sen lisäksi, että Daytonin tehdas palvelee Pohjois-Amerikassa olevia asiakkaita entistä tehokkaammin, se vapauttaa kapasiteettia muista tehtaista toisille kasvumarkkinoille. ”Investoimme tulevaan kasvuun. Myynnin ennakoidaan kasvavan ja lisää tuotantokapasiteettia tarvitaan. Jokaisella tehtaalla on tärkeä rooli Nokian Renkaiden kasvusuunnitelmassa, eri markkina-alueita palvellen”, kertoo myyntijohtaja Pontus Stenberg.

"Investoimme tulevaan kasvuun. Myynnin ennakoidaan kasvavan ja lisää tuotantokapasiteettia tarvitaan."
Pontus Stenberg, Nokian Tyres plc, myyntijohtaja

”Pystymme vahvistamaan globaalia kilpailuasemaamme huippuluokan teknologian avulla. Lisääntyneen tuotantokapasiteetin ansiosta voimme lyhentää toimitusaikoja, kasvattaa tuotevalikoimaamme ja vahvistaa kykyä palvella asiakkaitamme maailmanlaajuisesti”, Stenberg summaa.

Huippulaadukasta tuotantoa
Nokian Renkaiden tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa ja Venäjällä. Pääkonttorin yhteydessä Nokialla tapahtuvat keskitetysti tuotekehitys sekä prototyyppien ja koe-erien valmistus. Yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti Nokialla ja Venäjällä Vsevolozhskissa on yli 20 miljoonaa rengasta. Lue lisää tuotannosta

Nokian Renkaiden kolmannen tehtaan rakennustyöt alkavat Pohjois-Amerikassa

20.9.2017
Nokian Renkaat järjesti tänään rakennustöiden aloitustilaisuuden, jossa juhlistettiin yhtiön kolmannen tehtaan perustamista. Uusi tehdas on yhtiön ensimmäinen tuotantolaitos Pohjois-Amerikassa.

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on tehnyt periaatepäätöksen investoida uudishankkeena rakennettavaan tehtaaseen Yhdysvalloissa

3.5.2017
Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on tehnyt periaatepäätöksen investoinnista kolmanteen tehtaaseen ja valtuuttanut yrityksen johdon allekirjoittamaan aiesopimuksen asiaankuuluvien viranomaisten kanssa Yhdysvalloissa.