Nokian Renkaat rakentaa uuden tehtaan Yhdysvaltoihin

Päätös tukee yhtiön strategista kasvusuunnitelmaa

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on tehnyt periaatepäätöksen investoinnista kolmanteen tehtaaseen ja valtuuttanut yrityksen johdon allekirjoittamaan aiesopimuksen asiaankuuluvien viranomaisten kanssa Yhdysvalloissa. Uudishankkeena rakennettava tehdas tulee sijaitsemaan Daytonissa (Rhea County), Tennesseen osavaltiossa Yhdysvalloissa. Tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 4 miljoonaa rengasta, ja sitä on mahdollista laajentaa tulevaisuudessa. Tehtaan yhteyteen rakennetaan myös jakelukeskus sekä varastotilat 600 000 renkaalle. Kokonaisinvestointi on tässä vaiheessa noin 360 MUSD. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2018 alussa, ja ensimmäiset renkaat valmistaa vuonna 2020.

Lataa kuvia

-Tehdas on ennen kaikkea strateginen päätös, joka edistää ja mahdollistaa Nokian Renkaiden kasvusuunnitelman toteuttamisen. Renkaiden kokonaismyynnin on arvioitu kiihtyvän tulevina vuosina. Tällä investoinnilla saamme kasvuun tarvittavaa kapasiteettia. Samalla kun Daytonin-tehdas auttaa meitä palvelemaan Pohjois-Amerikan asiakkaitamme paremmin ja tehokkaammin, se myös parantaa tuotannon tehokkuutta ja asiakaspalvelua kaikissa globaaleissa toiminnoissamme, sanoo Nokian Renkaiden hallituksen puheenjohtaja Petteri Walldén.

Nokian Renkaiden uusi tehdas rakennetaan Yhdysvaltoihin - Uusi tehdas pähkinänkuoressa


- Valinta tehtaan rakentamisesta Pohjois-Amerikkaan vahvistaa sitoutumistamme tämän meille tärkeän kasvualueen asiakkaisiin. Daytonin valikoitumiseen vaikutti usea tekijä, kuten ammattitaitoisten työntekijöiden saatavuus, logistiset edut sekä liiketoimintaa tukeva hallinto. Tarkan selvitystyön jälkeen oli selvää, että Tennessee on paras paikka uudelle tehtaallemme ja olemme ylpeitä voidessamme tulevaisuudessa toimia osana paikkakunnan yhteisöä, sanoo Andrei Pantioukhov, Nokian Renkaiden väliaikainen toimitusjohtaja.

"Valinta tehtaan rakentamisesta Pohjois-Amerikkaan vahvistaa sitoutumistamme tämän meille tärkeän kasvualueen asiakkaisiin."
Andrei Pantioukhov, Nokian Renkaiden väliaikainen toimitusjohtaja

Suunnitelmien mukaan tehdas työllistää noin 400 henkilöä. Daytonin-tehdas tulee keskittymään sellaisten henkilöauton, SUV- sekä kevytkuorma-auton renkaiden tuotantoon, jotka myydään yksinomaan tai pääasiassa Pohjois-Amerikan markkinoilla.

-Tämä on merkittävä uutinen sekä Tennesseen osavaltiolle että Daytonin kaupungille. Osavaltiomme ihanteellinen sijainti sekä vahva työvoima luovat ympäristön, jossa yritykset kuten Nokian Renkaat kasvavat ja menestyvät, sanoo Tennesseen osavaltion kuvernööri Bill Haslam.

Huippulaadukasta tuotantoa
Nokian Renkaiden tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa ja Venäjällä. Pääkonttorin yhteydessä Nokialla tapahtuvat keskitetysti tuotekehitys sekä prototyyppien ja koe-erien valmistus. Yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti Nokialla ja Venäjällä Vsevolozhskissa on yli 20 miljoonaa rengasta. Lue lisää

Pörssitiedote 3.5.2017
Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on tehnyt periaatepäätöksen investoida uudishankkeena rakennettavaan tehtaaseen Yhdysvalloissa. Lue lisää