Vertailemalla löydät sinulle sopivat renkaat

Autolehtien rengastesteissä vertaillaan monipuolisesti markkinoilla olevien nasta- ja kitkarenkaiden erilaisia ominaisuuksia niin jäällä, lumella kuin myös märällä tiellä. On sitten kyse talvi- tai kesärenkaiden valinnasta, kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

  • Testien lopputulosten lisäksi on suositeltavaa tutustua myös ominaisuuksien, kuten jääpitoon, ajomukavuuteen tai polttoaineensäästöön liittyviin osatesteihin.
  • Renkaiden valinnassa pitäisi ottaa omien mieltymysten lisäksi huomioon, ketkä autoa käyttävät, ja onko heidän ajokokemuksissaan suuria eroja. Turvallisuuden lisäämiseksi kannattaa perheen yhteiseen autoon hankkia renkaat vähemmän kokeneen mukaan.
  • Lehtien rengastestit myös kertovat, miten markkinoilla olevissa renkaissa on liikenneturvallisuuteen vaikuttavia eroja. Esimerkiksi jarrutusmatkat voivat parhaimman ja huonomman renkaan välillä olla jopa yli 20 metriä.
  • Autoilun kustannukset ovat myös yksi hyvä syy silmäillä rengastestejä hiukan lähemmin, sillä vierintävastuksen osuus ajoneuvon polttoaineenkulutuksesta on noin 20 prosenttia. Mitä pienempi vierintävastus, sitä pienempi on polttoaineenkulutus. Toisin kuin yleensä luullaan, talvirenkaan vierintävastus on yleisesti matalampi kuin useimpien kesärenkaiden.
  • Rengasvalinnalla voi vaikuttaa myös ajomukavuuteen. Kitkarenkaat ovat pehmeämmän kumiseoksensa vuoksi hiljaisempi vaihtoehto kuin nastarenkaat, joskin moderni nastateknologia on merkittävästi alentanut myös nastarenkaiden ajoääntä.