Omilla valinnoillamme vaikutamme lähiympäristöömme ja maailman tilaan

Renkaat pyörittävät maailmaa, sillä kaikki ympärillämme näkyvät esineet on kuljetettu vähintään yhden kerran renkailla. Tarvitsemme renkaita monta kertaa viikossa liikkumiseen ja ilman renkaita päivittäinen elämämme nykymuodossaan lamaantuisi. On siis perusteltua kysyä, minkälaisilla renkailla tarvitsemasi tavarat on kuljetettu ja millaisia renkaita itse käytät päivittäiseen liikkumiseen?

Mihin vaikutat rengasvalinnallasi?

Turvallisuuteesi
- kaikkien autossasi olevien ja muiden tielläliikkujien turvallisuus

Hyvinvointiisi
- ajomukavuus ja mielenrauha
- melun määrä autossasi ja ympäristössä

Talouteesi
- polttoaineenkulutus jokaisella ajamallasi kilometrillä
- renkaiden kulumiskestävyys
- teiden kunto ja kestävyys

Sinä vaikutat myös
- raaka-aineiden kulutukseen
- energian ja polttonesteiden kokonaiskulutukseen
- syntyvän jätteen määrään

Mitä voit tehdä?

Vaadi
- renkaat, joissa on parhaat turvallisuusinnovaatiot
- renkaat, jotka ovat hiljaiset
- renkaat, joiden valmistuksessa ei ole käytetty myrkylliseksi tai syöpävaaralliseksi luokiteltuja kemikaaleja
- renkaat, joissa on käytetty pelkästään puhdistettuja, matala-aromaattisia öljyjä
- tietoa renkaisiin käytetyistä raaka-aineista, valmistajien työoloista ja tuotannon ympäristö­vaikutuksista

Aja viisaasti ja vaihda renkaiden paikkaa
Voit alentaa polttoaineen­kulutustasi jopa 0,3-0,5 litraa sataa kilometriä kohden tarkistamalla ilmanpaineen säännöllisesti ja valitsemalla alhaisen vierintävastuksen renkaat. Vaihda renkaiden paikkaa kauden aikana, ja saat renkaallesi lisää turvallista käyttöikää.

Kierrätä
Renkaisiisi käytetyt raaka-aineet ansaitsevat vielä toisen elämän. Se, mitä et itse enää käytä, on tarpeen muualla.

Mitä me teemme?

Turvallisuuden eturintamassa
Huolellinen tuotekehityksemme ja testaustoimintamme synnyttävät teknisiä oivalluksia, jotka parantavat renkaiden ominaisuuksia; lisäävät autoilun turvallisuutta, mukavuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Hiljaisia renkaita
Rengasmelu on polttoaineenkulutuksen lisäksi toiseksi merkittävin renkaan käytön aikainen ympäristövaikutus. Pintamalleissamme on lukuisia keksintöjä, jotka vähentävät melua. Kuviopalojen sijoittelu, uudentyyppiset kulutuspintasekoitukset, pitkittäisurien kohoumat ja melukolot vaimentavat rengasääntä.

Puhtaat raaka-aineet
Siirryimme ensimmäisenä rengasvalmistajana maailmassa käyttämään tuotannossamme puhdistettuja, matala-aromaattisia öljyjä. Jää- ja märkäpitoa parantaa sekoituksissa käytettävä uusiutuva raaka-aine, rypsiöljy.

Avoin toimintatapa
Tarkastelemme kaikkia toimiamme kestävän kehityksen suurennuslasin läpi. Saman tiukan seulan käyvät läpi kaikki raaka-aineiden toimittajat. Ostopolitiikan mukaisesti tuotteiden hankintaprosessissa selvitetään toimittajien sitoutuneisuus ympäristöasioidensa hoitamiseen. Edellytämme sopimuskumppaneiltamme sitoutumista yhtiömme toimintaperiaatteisiin. Avoimuus on myös reilua tekemisen meininkiä työyhteisössämme ja hyvää naapuruutta.

Kierrätys
Joukko rengasalan toimijoita, mukaan lukien Nokian Renkaat, perusti vuonna 1995 Suomen Rengaskierrätys Oy:n renkaiden keräämiseksi ja hyödyntämiseksi keskitetysti ja valtakunnallisesti. Suomessa renkaista kierrätetään lähes 100 prosenttia, kun esimerkiksi Euroopassa 95 prosenttia kierrätetään ja loput renkaat päätyvät kaatopaikoille. Venäjällä renkaiden kierrätysaste on alhainen, ja Nokian Renkaat onkin osallistunut aktiivisesti keskusteluihin kierrätyksen edistämiseksi. Keskustelut johtivat vuonna 2015 asiaa koskevan lainsäädännön valmistumiseen. Voimaantulleen lain mukaan vuonna 2016 on kierrätettävä jo vähintään 15 prosenttia Venäjän myyntiä vastaavasta määrästä. Renkaista suurin osa päätyy materiaalihyötykäyttöön eli murskeena tai rouheena erilaisiin tie- ja maanrakennuskohteisiin korvaamaan kiviainesta. Renkaiden pinnoittaminen on yksi parhaimmista kierrätysmuodoista. Lue lisää Suomen Rengaskierrätyksestä!

Me kannamme vastuumme toimintamme ja tuotteidemme ympäristövaikutuksista koko niiden elinkaaren ajan.