Pienistä puroista paljon iloa paikallisyhteisöihin

Vaikutuksemme yhteiskuntaan ovat moninaiset: Nokialla olemme yksi suurimmista työllistäjistä, Venäjällä rakensimme henkilöstöllemme asuntoja, maksamillamme veroilla tuemme ihmisten hyvinvointia eri maissa ja aktiivinen osallistumisemme liikenneturvallisuuden saralla parantaa ihmisten turvallista tiellä liikkumista. Me uskomme, että pienilläkin teoilla on merkitystä, ja vuoden 2017 aikana vaikutimme henkilöstömme kanssa monipuolisesti ihmisten arkeen.

Pienistä puroista paljon iloa paikallisyhteisöihin


Nokian-toimipaikan henkilöstömme kanssa tuimme pirkanmaalaisia vähävaraisia lapsia tekemällä yhteistyötä Tampereen Hope ry:n kanssa. Nokian Renkaat lahjoitti Hope-yhdistykselle liikelahjoja myytäväksi ja henkilöstöllämme oli mahdollisuus ostaa tuotteita. Vuoden 2017 tempauksessa keräsimme lähes 5 500 euroa, joilla yhdistys hankki muun muassa jouluksi ruokalahjakortteja vähävaraisille perheille. Lisäksi henkilökuntamme on jakanut hyvää mieltä lahjoittamalla Nokian-toimipaikan keräyksissä uusia koulureppuja ja -tarvikkeita koulujen alkaessa sekä joululahjoja lapsille Hope-yhdistyksen kautta.

Venäjän-toimipaikassa henkilöstö puolestaan muisti yksinäisiä vanhuksia hankkimalla lahjoja, jotka toimitettiin hyväntekeväisyysjärjestön kautta perille ilahduttamaan vähävaraisia ja yksinäisiä ikäihmisiä. Tavaksi on tullut myös järjestää kaksi kertaa vuodessa vaatekeräys. Osa vaatteista myydään Kiitos-hyväntekeväisyyskaupan kautta ja osa kierrätetään suoraan apua tarvitseville. Käyttökelvottomat vaatteet lähetetään uusiokäyttöön. Vuoden 2017 kampanjan aikana henkilöstömme keräsi parisataa kiloa vaatetta. Tavarat lahjoitettiin Kiitos-hyväntekeväisyyskauppoihin, joista myyntirahat ohjattiin Pietarin kodittomien auttamiseen ja myynnistä jääneet vaatteet Borisova Griva -kylän asukkaille.

Olimme mukana edistämässä myös lasten turvallista tiellä liikkumista Nokialla, kun paikallinen yhdistys järjesti turvallisuustapahtuman lapsille. Lisäksi nuorisourheiluhanke Flying Finn 100 sai yhtiöltämme kolme junior kart -autoa Pirkanmaan Karting ry:lle. Ennen kuin upouudet kilpurit päästettiin kunnolla seuran junioreiden harjoituskäyttöön, oli henkilöstömme lapsilla mahdollisuus koeajaa menopelit.

Eri puolella maailmaa sijaitsevissa yksiköissämme järjestetään erilaisia tempauksia ja tehdään suuria ja pieniä tekoja turvallisemman, tasa-arvoisemman ja paremman huomisen puolesta.