Hylätyn materian uusi elämä

HR Business Partner Anna Kujanpää löysi netistä Globe Hopen, joka muokkaa edellisestä käyttötarkoituksestaan tarpeettomaksi jääneitä materiaaleja ja luo niistä uutta. Tuotteet säästävät ja uudelleenkäyttävät luonnonvaroja sekä kunnioittavat eettisiä periaatteita.

Hylätyn materian uusi elämä - HR Business Partner Anna Kujanpää löysi netistä Globe Hopen, joka muokkaa edellisestä käyttötarkoituksestaan tarpeettomaksi jääneitä materiaaleja ja luo niistä uutta.


Kun Annalle selvisi, että mainoslahjoja voi teettää myös omista materiaaleista, syntyi ajatus selvittää, mitä kaikkea hyödynnettävää Nokian Renkaiden varastoista löytyy. Koska ajatuksissa oli ollut löytää pieniä ja uniikkeja tuotteita palkinnoksi henkilöstölle suunnattuihin kilpailuihin, otettiin idea tuotteiden teettämisestä omista materiaaleista yhtiössä hyvin vastaan.

Oivalluksensa Anna kirjasi Nokian Renkaiden kekseliäisyysjärjestelmään ja tuotteita ryhdyttiin suunnittelemaan yhdessä Globe Hopen kanssa. Nokian Renkaiden omista kierrätysmateriaaleista valmistetut tuotteet onkin otettu henkilöstön keskuudessa ilolla vastaan.
– Olemme palkinneet niillä voittajia eri henkilöstötapahtumissa ja -kisailuissa. Vastaanotto on ollut hyvin positiivista, Kujanpää kertoo.

"Olemme palkinneet niillä voittajia eri henkilöstötapahtumissa ja -kisailuissa. Vastaanotto on ollut hyvin positiivista."
Anna Kujanpää, Nokian Renkaat Oyj, HR Business Partner

Globe Hopen tuotteet valmistetaan alihankintana erikokoisissa ompelimoissa, pienistä yhden naisen yrityksistä suurempiin ompelimoihin. Esimerkiksi Nokian Renkaiden tilaama Nasta-pussukka on valmistettu Nokialla, Nokian Nahkatuote Oy:ssä. Nasta-pussukan materiaaleina on käytetty Nokian Renkaiden vanhoja T-paitoja sekä Globe Hopen varastosta löytynyttä hiihtomonon vuorta.

Nokian Renkaiden tilaama Nasta-pussukka on valmistettu Nokialla, Nokian Nahkatuote Oy:ssä. Nasta-pussukan materiaaleina on käytetty Nokian Renkaiden vanhoja T-paitoja sekä Globe Hopen varastosta löytynyttä hiihtomonon vuorta.