10. marraskuu 2009 06:40 kategoriassa Yhtiöuutiset

Ympäristöystävällinen flotation-vyörengasvalikoima laajenee: Tehokkuutta monipuoliseen perävaunukäyttöön

Nokian Raskaiden Renkaiden maatalouskäyttöön suunniteltujen ympäristöystävällisten flotation-vyörenkaiden tuotevalikoima kasvaa. Uuden flotation-tuoteperheen erityisominaisuudet on räätälöity lietevaunuihin. Ensimmäiset koot tulevat myyntiin maaliskuussa 2010.

Suuren kosketuspinta-alan ansiosta matalaprofiilisen vyörenkaan peltoon kohdistama pintapaine on huomattavasti pienempi kuin ristikudosrakenteisilla kumppaneilla. Pellon tuottavuus pysyy korkeana ja kone liikkuu vaivattomasti ympäristöä kunnioittaen myös pehmeässä maaperässä.

Uutuustuotteen korkea kantavuus tehostaa ammattimaista urakointia. Pintakuvio puhdistuu erinomaisesti, minkä vuoksi maa-ainesta kulkeutuu tielle mahdollisimman vähän. Renkaan alhainen vierintävastus näkyy pienenä polttoaineenkulutuksena. Pitkätkin siirtoajot sujuvat mukavasti ja rivakasti, koska tukeva ja kevyesti liikkuva erikoisrengas viihtyy maantiellä myös suuremmissa nopeuksissa (D= 65 km/h).

Kokovalikoima:
650/60R30.5 Uusi vannekoko 650/60R34
750/65R30.5 750/55R34
850/50R30.5 850/45R34

Uusi Nokian Country King -koko noukinvaunuihin

Nokian Country King liikkuu kevyesti ja taloudellisesti yhtälailla pellolla kuin maantielläkin suuren kosketusalan ja pienen vierintävastuksen ansiosta. Uusi Nokian Country King 710/45R22.5 -koko soveltuu vaihtelevaan perävaunukäyttöön ja erityisesti tuorerehu- ja noukinvaunuihin.

Nokian Country Kingin vahvistettu teräsvyörakenne kestää ja kantaa niin kivisellä pellolla kuin pehmeällä hiekkamaalla. Kun kuormaa tulee lisää, renkaan kosketusala kasvaa ja kantokyky paranee. Vahvan rakenteen ansiosta perävaunu ei huoju eikä heilu kuormauksen aikana. Palakuvioisen vyörenkaan ajomukavuus on huippuluokkaa myös peltoalueen ulkopuolella. Melutasoltaan Nokian Country King on hiljainen ja rullaa vakaasti ja vaivattomasti tiellä liikuttaessa. Renkaan nopeusluokka on D (65 km/h). Alhaisen vierintävastuksen ansiosta polttoaineen kulutus vähenee, mikä tekee renkaasta taloudellisen ja ympäristöystävällisen valinnan.

Pintamallin olka-alueelta aukeava kuvio varmistaa, että rengas puhdistuu helposti ja nopeasti. Kulumisvaroittimen (DSI) avulla on helppo seurata kulutuskestävyyttä. Nokian Country King kuten muutkin Nokian Raskaiden Renkaiden erikoisrenkaat on valmistettu ilman korkea-aromaattisia öljyjä.

Nokian Country King
Vakaa ja monipuolinen flotation-vyörengas

  • Korkea kantavuus, vakaa ja mukava ajettava
  • Pieni vierintävastus vähentää polttoaineen kulutusta
  • Puhdistuu helposti

Lisätietoa:

www.nokianraskaatrenkaat.fi

Vesa Sampakoski, myynti- ja markkinointipäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7605
vesa.sampakoski(at)nokiantyres.com

Martti Päivinen, tuotekehityspäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7544
martti.paivinen(at)nokiantyres.com