10. lokakuu 2005 12:00 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj
Pörssitiedote 10.10.2005 klo 15.00

VUODEN KOLMANNEN NELJÄNNEKSEN TULOS JÄÄ EDELLISVUOTTA HEIKOMMAKSI


Nokian Renkaiden vuoden kolmannen neljänneksen tulos jää edellisvuotta heikommaksi. Laskutus kolmannella neljänneksellä kasvoi 6 % edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Kumulatiivinen myynti kasvoi 14 % edellisvuodesta. Yhtiön koko vuoden liikevaihto- ja tulosnäkymät ovat edellisvuotta paremmat. Koko vuoden liikevaihdon arvioidaan kasvavan yli 10 %.

Nokian Renkaiden myynnin kasvua hidasti heinä-syyskuussa ensimmäisellä vuosipuoliskolla vilkkaana käynyt henkilöauton talvirenkaiden ennakkomyynti. Sen seurauksena rengaskauppiaiden varastotasot ovat korkealla, eikä tarvetta lisätilauksiin ole, ennen kuin talvirenkaiden kuluttajakauppa alkaa vuoden viimeisellä neljänneksellä. Raskaiden renkaiden myynnin vahva kasvu jatkuu edelleen.

Tulosta rasittivat erityisesti panostukset Venäjän liiketoimintojen kehittämiseen, uuden tehtaan käynnistys, sekä uusien Vianor-pisteiden haltuunotosta ja rengashotellien perustamisesta aiheutuneet kulut.

Nokian Renkaat uskoo myynnin ja tuloksen paranevan talvirenkaiden kuluttajakaupan alkaessa ja Venäjän tuotannon kasvun myötä. Yhtiöllä on edellytykset edellisvuotta parempaan myynnin kasvuun ja tulokseen vuoden viimeisellä neljänneksellä ja koko vuoden osalta.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja

Nokian Renkaat järjestää englanninkielisen puhelinkonferenssin maanantaina 10.10.2005 klo 17.00. Konferenssiin voi osallistua soittamalla numeroon +358(0)9 8248 2023. Osallistujan
Pin-koodi: 776

Lisätiedot: toimitusjohtaja Kim Gran, puh. (03) 340 7336

JAKELU: OMX ja keskeiset tiedotusvälineet