29. elokuu 2018 08:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Uusi Nokian MPT Agile 2 on maastorengas monipuoliseen käyttöön

Puolustus- ja rauhanturvatehtävät sekä pelastus- ja maastoajoneuvot asettavat erityisiä vaatimuksia renkaille. Renkaan täytyy olla helposti ohjattava ja hyvin pitävä, niin tiellä kuin maastossakin, millä tahansa nopeudella. Se ei saa pettää varsinkaan kriittisellä hetkellä. Nokian MPT Agile 2 on uusi versio kentällä testatusta Nokian MPT Agilesta, ja siihen on lisätty lukuisia parannuksia alkuperäiseen nähden.

Nokian Renkaiden ja Suomen Puolustusvoimien yhteistyössä suunnittelemilla renkailla on vuosikymmenten mittainen historia. Pohjoiset olosuhteet tarjoavat lukuisia haasteita renkaille – lunta, mutaa, teräviä kiviä ja muita esteitä. Kun seuraavan sukupolven maastorengasta tarvittiin, Nokian Renkaat alkoi suunnitella täysin uudenlaista tuotetta.

Monipuolinen ja ketterä

“Monikäyttöisyys on avain hyvään maastoajoneuvon renkaaseen”, sanoo Teppo Siltanen, Nokian Raskaiden Renkaiden tuotepäällikkö. “Renkaan on toimittava niin tiellä kuin pehmeässä maastossakin – ihan missä vaan, minne työ sinut vie.”

Kuten renkaan nimestä käy ilmi, toinen merkittävä tekijä Nokian MPT Agile 2:n suunnittelussa oli ohjattavuus. Sekä sotilasajoneuvot että palontorjunta- ja muut pelastusajoneuvot vaativat tarkkaa ohjattavuutta, joskus korkeillakin nopeuksilla.

“Olemme todella tyytyväisiä Nokian MPT Agile 2:n ohjausvastukseen ja -vakauteen”, Siltanen toteaa hymyillen. “Rengas on myös hiljainen ja mukava ajaa tiellä.”

Uusi ja paranneltu

“Alkuperäinen Nokian MPT Agile on lunastanut sille asetetut odotukset lukuisia kertoja”, Siltanen sanoo. “Perinpohjaisen tuotetestauksen ja tiukkojen kenttäkokeiden myötä olemme onnistuneet kuitenkin tekemään vielä paremman renkaan.”

Merkittävin muutos on symmetrinen pintakuvio, joka toimii yhtä hyvin riippumatta renkaan pyörimissuunnasta. Nykyaikainen suunnittelu on myös johtanut parempaan pitoon pehmeässä maastossa sekä sivu- että pitkittäissuunnassa, parempiin itsepuhdistusominaisuuksiin sekä parempaan talvipitoon. Renkaan sivuissa on myös maastokuviointi.

“Uudessa mallissa on suurempi kosketuspinta-ala kuin aikaisemmassa, ja sen myötä kantavuus on parempi ja pintapaine pienempi. Ne ovat ominaisuuksia, jotka ovat pehmeässä maastossa tärkeitä”, Siltanen toteaa. “Pienempi lämmönkertyminen myös pidentää renkaan elinkaarta.”

Mahdollisuus käyttää nastoja on tärkeä ominaisuus talvisissa olosuhteissa. Nokian MPT Agile 2 -renkaassa on valmiit paikat nastoille sekä siviili- että sotilaskäyttöön.

Myös siviileille

Nokian MPT Agile 2:n odotetaan löytävän käyttäjiä sotilasympäristöstä, mutta renkaan monikäyttöisyys ei rajoitu siihen.

“Puolustus- ja rauhanturvakäytön lisäksi renkaalla on paljon käyttökohteita myös siviilipuolella”, Teppo Siltanen selventää. “Raskaat pelastusajoneuvot kuten lentokenttien paloautot, maastokuorma-autot ja maastoajoneuvot hyötyvät kaikki paremmasta pidosta, luotettavuudesta ja ohjattavuudesta, joita Nokian MPT Agile 2 tarjoaa.”

Pyrkimys luoda paras mahdollinen rengas pohjoisen maaston ajoneuvoihin johti tuotteeseen, jolla on monenlaisia käyttökohteita ympäri maailman.

“Kuten usein sanomme, jos rengas toimii suomalaisessa metsässä, se toimii missä vaan”, sanoo Siltanen naurahtaen.

Lisätietoa

Valokuvat ja lehdistömateriaali www.nokiantyres.com/mptagile2PR 

Yrityksen sivusto: www.nokianraskaatrenkaat.fi

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Raskaat Renkaat, [email protected], puh. 010 401 7854

Teppo Siltanen, Product Manager TBR, Nokian Raskaat Renkaat, [email protected], puh. 010 401 7709