13. toukokuu 2015 05:56 kategoriassa Tuoteuutiset

Uusi Nokian Hakka Truck Drive -vetorengas – Vakautta ympärivuotiseen käyttöön

Nokian Raskaat Renkaat tuo Keski-Euroopan ja Pohjoismaiden vaihteleviin sääoloihin täysin uudentyyppisen vetorenkaan. Nokian Hakka Truck Drive on tarkoitettu ympärivuotiseen rahti- ja bussiliikenteeseen pitkille ja keskipitkille matkoille. Uusi vetorengas tarjoaa erinomaista kulutuskestävyyttä, pitoa ja ajovakautta ilman kompromisseja. Nokian Hakka Truck Drive täydentää Nokian Hakka Truck -tuoteperhettä, josta löytyy ennestään renkaat etuakselille ja perävaunulle.

Nokian Hakka Truck Drive -vetorengas

Ainutlaatuista vakautta, pitoa ja turvaa

Nokian Hakka Truck Drive -renkaasta löytyvät useat innovaatiot takaavat sen vakaan ajokäytöksen ja pidon niin vesi- kuin lumisateessakin. Uudentyyppinen puoliavoin olkapää tukee renkaan kulkua ja lisää näin ajovakautta tinkimättä pito-ominaisuuksista. Renkaan pinnan V-nuolikuvio parantaa urien puhdistuvuutta ja estää urien täyttymisen loskalla ja lumella. Näin pito säilyy sohjoisellakin pinnalla. Kulumisen myötä asteittain esiin tulevien lisäurien sekä itsegeneroituvien lamellien ansiosta renkaan pinta säilyttää ominaisuutensa useiden kilometrienkin jälkeen.

- Nokian Hakka Truck Drive -renkaan innovaatiot on kehitetty turvaamaan kuljettajan matkaa niin kuivalla, märällä kuin lumisellakin tiellä. Ainutlaatuinen olkapäärakenne, V-nuolikuvio sekä lisäurat ja itsegeneroituvat lamellit takaavat renkaan huippuominaisuudet säällä kuin säällä renkaan koko elinkaaren ajan, kertoo kuorma-auton renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen Nokian Raskailta Renkailta.

Turvallisuutta ja kulumisen seurantaa helpottaa myös Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI). Se osoittaa numeroin, kuinka monta millimetriä kulutuspintaa on jäljellä renkaan pääurissa.

Kehitetty ympärivuotiseen käyttöön

Nokian Hakka Truck Drive -rengasta voi käyttää ympäri vuoden, ja se voidaan asentaa mihin vuodenaikaan tahansa. Rengas ei tingi pidosta edes lumisella tiellä. Siitä todisteena renkaalla on M+S-merkinnän lisäksi virallinen 3PMSF-merkintä eli lumihiutalesymboli. Lumihiutalesymbolin saaneet renkaat on todistetusti tarkoitettu vaativiin lumiolosuhteisiin. Talvipito säilyy ainutlaatuisesta lamelloinnista ja kuvion keskiosan avoimuudesta johtuen hyvänä myös renkaan kuluessa.

Pidon ja kestävyyden kaikissa sääolosuhteissa takaa erityisesti vaativaan ympärivuotiseen käyttöön kehitetty kumiseos. Kumiseos sekä optimoitu kuviojako pitävät vierintävastuksen alhaisena. Alhainen vierintävastus pienentää polttoainekustannuksia ja optimoitu pintakuvio tekee renkaasta miellyttävän hiljaisen ajaa.

Nokian Hakka Truck Drive tarjoaa erinomaisen kilometrituloksen. Tähän vaikuttaa pinnan optimoitu palajako. Kuviojako on suunniteltu siten, että tuloksena on mahdollisimman tasainen kulumismuoto. Kestävä runkorakenne takaa myös renkaan erinomaisen pinnoitettavuuden, pinnoitusvaihtoehtoina on useita laadukkaita Nokian Noktop-pintamalleja.

Nokian Hakka Truck Drive soveltuu erinomaisesti kuorma- ja linja-autoihin, mutta myös raskaampiin kuljetuksiin, joihin halutaan jämäkkyyttä. Rengasta suositellaan ympärivuotiseen käyttöön alueilla, joissa on vaihtelevat sääolosuhteet, kuten Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin. Ensimmäiset kaksi kokoa 315/70 R22.5 ja 315/80 R22.5 ovat saatavilla kevään ja kesän aikana kaikkialla Euroopassa. Vuonna 2016 valikoima laajenee koolla 295/80 R22.5.

Turvallisuutta ja taloudellisuutta vaativaan ammattiajoon

Nokian kuorma- ja linja-auton renkaat kehitetään vaativaan ammattikäyttöön ja vaihteleviin oloihin mahdollistamaan turvallinen matkanteko kaikissa sää- ja tieolosuhteissa. Omissa testikeskuksissamme Ivalossa ja Nokialla testataan ajamisen ääritilanteita kaikkina vuodenaikoina. 

Kaikki Nokian Hakka Truck -tuoteperheen kuorma- ja linja-auton renkaat kehitetään luotettaviksi ja taloudellisiksi. Optimoidulla pintamallilla sekä kestävällä rengasrakenteella saavutetaan mukavan ajotuntuman lisäksi selvää säästöä polttoainekuluissa matalan vierintävastuksen ansiosta. Nokian Hakka Truck -kuorma-auton renkaat on kehitetty ympäristöä arvostaen hallitsemaan suvereenisti nopeasti vaihtuvat, haasteellisetkin sääolot ja tienpinnat.

Maailman vaativimmat talvikelit taltuttaa puolestaan Nokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperhe. Nokian Hakkapeliitta Truck -kuorma-auton renkaissa yhdistyvät oivallisesti modernein teknologia ja ainutlaatuiset innovaatiot tarjoten käyttäjälleen luotettavan, maailmanluokan talvirenkaan.

Renkaita kehitetään ajamalla miljoonia kilometrejä eri käyttöympäristöissä ja kaikenlaisissa keleissä. Tiivis yhteistyömme liikennöitsijöiden ja kuljetusyrittäjien kanssa tarjoaa arvokasta käyttökokemusta suunnittelutyön tueksi. Monipuolisen testauksen tavoitteena on tarjota ammattiajoon markkinoiden turvallisimmat ja taloudellisimmat renkaat. Vahvalla osaamisellamme on pitkät perinteet. Kehitimme maailman ensimmäisen talvirenkaan raskaan liikenteen ammattilaisille vuonna 1934.

Kuvia: www.nokiantyres.com/nokianhakkatruckdrive

Lue lisää Nokian-tuotevalikoimasta: www.nokianraskaatrenkaat.fi

Nokian Kuorma-auton renkaat
Katso video: http://youtu.be/iX54JZNF3Rc

Hakkapeliitta Test Experience 
Katso video: http://youtu.be/SSGI1MIr5F4

Nokian Renkaat ja Valtra ajoivat uuden huiman traktorien maailmanennätyksen 130,165 km/h!
https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/nokian-renkaat-ja-valtra-ajoivat-uuden-huiman-traktorien-maailmanennatyksen-130-165-km-h/

Maailman ensimmäinen talvirengas 80 vuotta 2014.
https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/perustietoa/historia/talvirenkaan-keksimisesta-80-vuotta/nokian-kelirengas/

Lisätietoja:

Nokian Raskaat Renkaat  
Teppo Siltanen Tuotepäällikkö, Kuorma-auton renkaat p. 010 401 7709 teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Marko Muhonen Business Manager, Raskaat renkaat p.010 401 7968 marko.muhonen(at)nokiantyres.com