5. heinäkuu 2011 03:40 kategoriassa Yhtiöuutiset

Testimenestystä: Nokian ELS Radial pihistelee polttoaineessa

Nokian TRI 2 piti parhaiten polanteella. Nokian Forest Rider pintapainetestin ykkönen.

Nokian ELS Radial menestyi Suomessa flotationrenkaille tehdyssä polttoaineen kulutustestissä. Testissä oli mukana Nokian ELS Radial -renkaista kaksi mallia, lisäksi testattiin kolme kilpailevaa rengasta. Nokian ELS Radial -renkaiden suhteellinen polttoaineenkulutus oli 100 prosenttia, kun kilpailijat kuluttivat 101, 103 ja peräti 109 prosenttia. Jos vuosittainen työskentelyaika on 2000 tuntia, kilpailevat renkaat kuluttavat 400, 1200 ja 3200 litraa enemmän polttoainetta kuin Nokian ELS Radial -renkaat. Vuosikustannuksissa kilpailevat renkaat aiheuttavat 600, 1800 ja 4800. euroa suuremmat kustannukset kuin Nokian ELS. Testin suoritti suomalainen Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus.

Nokian TRI 2 piti parhaiten polanteella

Traktorinrenkaiden talviominaisuuksia vertailevassa Koneviestin testissä Nokian TRI 2 –palapintarengas osoittautui polanteella vetovoimaltaan parhaaksi verrattuna neljään ripakuvioiseen renkaaseen, riippumatta rengaspaineesta. Sen vetoteho oli 15 prosenttia parasta ripakuvioista rengasta parempi. Rengaspaineiden lasku alimmalle suositellulle tasolle paransi vetotehoa entisestään. Vertailuajot tehtiin noin 15 asteen pakkasella ja osittain yöllä. Näin vuorokauden aikana tapahtuvien lämpötilavaihtelujen vaikutus pito-ominaisuuksiin saatiin minimoitua. Testin suorittivat MTT Vakola, Valtra ja Koneviesti.

Nokian Forest Rider pintapainetestin ykkönen

Saksalaisessa metsäkonerenkaiden pintapainetestissä ykköseksi  nousi vyörakenteinen Nokian Forest Rider pienimmällä pintapaineella ja laajimmalla kosketusalalla. Se osoittautui näin metsämaastolle hellävaraisemmaksi kuin perinteiset ristikudosrenkaat. Toiseksi sijoittui Nokian Nordman Forest ja kolmanneksi kilpaileva. Trelleborg T-422 -rengas.