12. toukokuu 2021 12:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Testaaminen on käynnistynyt Nokian Renkaiden Espanjan-testikeskuksessa

Nokian Renkaat Oyj Yhtiötiedote 12.5.2021 klo 12.00

Nokian Renkaat on aloittanut rengastestaamisen Espanjan Santa Cruz de la Zarzassa sijaitsevassa uudessa testikeskuksessa. Kaikkia kymmentä rataa käytetään renkaiden testaamiseen ääriolosuhteissa, ja testikeskuksen kruununjalokivi on aluetta kiertävä seitsemän kilometrin mittainen ovaalirata.

”Kaikki testikeskuksemme ovat investointeja innovaatioihin, ja testaustoiminnan laajentaminen on meille merkittävä edistysaskel. Espanjan-testikeskuksen monipuoliset radat ja moderni varustelu mahdollistavat renkaiden testaamisen märällä ja kuivalla kelillä, jolloin rankkasateet tai paahtava kuumuus eivät tuo yllätyksiä. Yhdessä Ivalossa sijaitsevan talvitestikeskuksemme kanssa Espanjan-testikeskus vie testauskykymme korkeimmalle mahdolliselle tasolle,” sanoo tuotekehitysjohtaja Olli Seppälä.

Testikeskuksen avulla yhtiö nopeuttaa tuotekehityssyklejä sekä vahvistaa asemaansa premium-renkaiden valmistajana.

”Voimme nyt testata renkaitamme omassa testikeskuksessamme kaikissa niissä olosuhteissa, joihin ne on kehitetty. Tämä on meille suuri kilpailuetu – etenkin kun huomioidaan Keski-Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille kehitetyt tuotteet,” Seppälä jatkaa.

Uudella testikeskuksella on jo lempinimi: Hakka Ring. Nokian Renkaiden henkilökunnalta tuli sisäisessä nimikilpailussa 150 ehdotusta, joiden joukosta valittiin lempinimi. Voittajaksi valikoitui Hakka Ring, koska Hakka ja Hakkapeliitta ovat Nokian Renkaiden tunnettuja tuotemerkkejä, ja maailman kuuluisimpien ratojen nimessä on usein sana ”Ring”.

Espanjan testikeskuksen rakennustyöt alkoivat vuonna 2018. Koronaviruksen vuoksi rakentaminen keskeytyi hetkeksi, mutta jatkui, kun tilanne saatiin vakautettua ja tarvittavat turvatoimet tehtyä. Hanke on tärkeä osa Nokian Renkaiden kasvua.

”Vastaavia testikeskuksia rakennetaan maailmassa harvoin, ja huipputasoiset testiolosuhteet lisäävät uskottavuuttamme premium-rengasvalmistajana,” toteaa tuote- ja innovaatiojohtaja Jukka Kasi.

Nyt kaikki radat on saatu viimeisteltyä ja myös testikeskuksen alueella sijaitseva pyöreä vierailukeskus on valmiina käyttöön.

”Koko hanke on vaatinut pitkäjänteisyyttä, intohimoa ja ammattitaitoa, jotta unelmasta on tehty totta,” Kasi ylistää Nokian Renkaiden tiimiä.

Viisi faktaa Nokian Renkaiden Espanjan-testikeskuksesta:

  • Sijainti Espanjassa mahdollistaa kesärenkaiden, all-season-renkaiden ja talvirenkaiden testaamisen ympäri vuoden.
  • 300 hehtaarin alueella on useita ratoja kuiva- ja märkätestaukseen sekä ovaalirata, jossa voidaan testata renkaita korkeissa nopeuksissa, jopa 300 km/h.
  • Keskuksessa on käytössä monia ympäristöystävällisiä teknologioita, kuten yli 1 000 aurinkopaneelia, vedenkierrätysjärjestelmä ja valkoiseksi maalatut katot.
  • Nokian Renkaat osallistuu uusien biopohjaisten materiaalien tutkimukseen alueen lähistöllä, jotta jatkossa voidaan mahdollistaa entistäkin vastuullisempi renkaiden tuotanto.
  • Espanjan-testikeskus on yhtiön kolmas testikeskus. Se täydentää testikeskusverkostoa, johon kuuluu 700 hehtaarin alue Ivalossa sekä Nokialla sijaitseva testikeskus.
 

Nokian Renkaat Oyj

Päivi Antola
Johtaja, Sijoittajasuhteet ja konserniviestintä

Lisätietopyynnöt: Tarja Pennanen, viestintäpäällikkö, [email protected]