28. syyskuu 2023 13:30 kategoriassa Yhtiöuutiset

Susanna Tusa nimitetty Nokian Renkaiden Romanian maajohtajaksi ja Romanian tehdasprojektin vetäjäksi

Nokian Renkaat Oyj Lehdistötiedote 28.9.2023 klo 13.30

Susanna Tusa on nimitetty Nokian Renkaiden Romanian maajohtajaksi (General Director) ja Romanian tehdasprojektin vetäjäksi. Nokian Renkaat aloitti maailman ensimmäisen hiilidioksidipäästöttömän rengastehtaan rakentamisen Romanian luoteisosassa sijaitsevaan Oradean kaupunkiin tänä keväänä. Ensimmäiset renkaat on tarkoitus valmistaa tehtaassa vuoden 2024 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla ja kaupallisen rengastuotannon arvioidaan alkavan alkuvuodesta 2025. Valmistuttuaan tehdas työllistää noin 550 henkeä. 

Susanna Tusa on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran Nokian Renkailla. Vuosina 2008–2020 hän toimi yhtiön lakiasiainjohtajana, jonka jälkeen hän otti vastuulleen logistiikan hankinnat globaalisti. Vuodesta 2022 lähtien Susanna on vastannut henkilöautorenkaiden sopimusvalmistuksen käynnistämiseen liittyvistä järjestelyistä, kuten kumppanien valinnasta ja sopimusneuvotteluista. Romanian maajohtajana ja tehdasprojektin vetäjänä hänen vastuisiinsa kuuluvat syyskuun alusta alkaen Nokian Renkaiden toiminnan vakiinnuttaminen Romaniassa sekä Romanian paikallisen johtoryhmän ja tehdasprojektin johtaminen. Susannan toimipiste on Oradeassa, Romaniassa.

6 miljoonaa rengasta vuodessa

Romaniaan rakennettava tehdas on osa Nokian Renkaiden globaalia toimitusverkostoa Yhdysvalloissa ja Suomessa sijaitsevien tehtaiden lisäksi. Tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 6 miljoonaa rengasta, ja sitä on mahdollista laajentaa tulevaisuudessa. Tuotanto keskittyy pääosin Keski-Euroopan markkinoille suunnattujen isojen henkilöautorenkaiden ja SUV-renkaiden valmistukseen. Tehtaan yhteyteen rakennetaan jakelukeskus renkaiden varastointia ja jakelua varten. Rakennettavaa pinta-alaa on yhteensä noin 100 000 m2.

Uudishankkeena rakennettavan tehtaan kokonaisinvestointi on noin 650 miljoonaa euroa, mikä lukeutuu viime vuosien merkittävimpiin investointeihin Romaniassa.

Nokian Renkaat on aloittanut rekrytoinnit tehtaalle Oradeassa ja sitä ympäröivässä Bihorin maakunnassa. Vuoden 2023 aikana palkataan henkilöstöä toimistotöihin, ja tuotantotyöntekijöiden rekrytoinnit käynnistyvät vuoden 2024 alkupuolella. Kaiken kaikkiaan tehtaalle tarvitaan noin 550 uutta työntekijää.

Lisätietoja
Adrian Kaczmarczyk
Johtaja, Tuotanto, toimitusketju ja hankinnat
+4915161822476
[email protected]

Nokian Renkaat kehittää ja valmistaa premium-renkaita ihmisille, jotka arvostavat turvallisuutta, vastuullisuutta ja luotettavuutta. Autamme maailmaa ajamaan fiksummin. Pohjoisen perintömme innoittamana valmistamme henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja raskaisiin työkoneisiin innovatiivisia tuotteita, jotka tarjoavat mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Vianor-ketjumme on erikoistunut autonhuoltoon ja rengaspalveluihin. Vuonna 2022 segmentit yhteensä liikevaihtomme oli noin 1 350 miljoonaa euroa. Vuoden 2022 lopussa työllistimme noin 3 300 asiantuntijaa. Nokian Renkaat on listattu Nasdaq Helsinkiin. Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi.