30. kesäkuu 2015 07:56 kategoriassa Yhtiöuutiset

Suomalaiskuskit luottavat omiin ajotaitoihinsa – muiden kaahailu pelottaa

Turvavälit, ohitukset ja ylinopeus huolestuttavat kesäautoilussa eniten. 

Kesän valoisissa illoissa ja lämpimällä säällä autoilun luulisi olevan pelkkää iloa ja nautintoa. Kesäautoilussa vaanivat kuitenkin omat vaaransa.

Yllättävää kyllä, suomalaiset eivät ole niinkään huolissaan eteen hyppivistä hirvistä, auringon häikäisystä tai rattiin nukahtamisesta. Nokian Renkaiden teettämän Pohjoismaisen kesärengaskyselyn mukaan eniten pelätään kanssa-autoilijoiden käyttäytymistä: vaarallisia ohituksia, liian lyhyitä turvavälejä ja ylinopeutta. Iäkkäämmät autoilijat sekä naiset ovat nuoria kuskeja ja miehiä huolestuneempia riskitekijöistä.

– Varsinkin vaarallisten ohitusten pelossa ero nuorimpien ja vanhimpien kuljettajien välillä on huima. Tutkimuksen mukaan 18–34-vuotiaista vaarallisia ohituksia pelkää vajaa puolet haastatelluista, yli 55-vuotiaista jo 62 prosenttia, summaa Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Viidennes suomalaisautoilijoista on huolissaan kuluneilla kesärenkailla ajamisesta ja vesiliirtoon joutumisesta.

– Positiivista tässä on, että autoilijat ymmärtävät renkaiden kunnon ja vesiliirtovaaran yhteyden. Joka seitsemäs kesällä sattunut onnettomuus johtuu tavalla tai toisella renkaista. Renkaat ovat joko liian kuluneet, ilmanpaineet eivät ole kohdillaan tai ajetaan sekarenkailla, Morri painottaa.

Lisätietoja:

Matti Morri, teknisen asiakaspalvelun päällikkö, Nokian Renkaat Oyj, puh. 010 401 7621, matti.morri(at)nokiantyres.com

Lisää aiheesta: www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/turvallisuus/

Pohjoismaisen kesärengaskyselyn toteutti YouGov Finland Nokian Renkaiden toimesta. Maaliskuussa 2015 toteutetussa kyselyssä tiedusteltiin yli 1000 suomalaiselta, ruotsalaiselta ja norjalaiselta mielipiteitä kesäautoilusta ja kesärenkaista. Tiedot kerättiin internetkyselynä 18–74-vuotiailta rengasvalintaan osallistuvilta autoilijoilta YouGov Groupin kuluttajapaneelissa. Lähtöotos ja lopullinen vastaajajoukko on painotettu väestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja kotipaikan mukaan.