29. maaliskuu 2022 10:00 kategoriassa Tuoteuutiset

Rengas, joka mahdollistaa uusia urakoita – Nokian Ground Kare -kaivinkonerenkaan uudet koot lisäävät pyöräalustaisten kaivinkoneiden monikäyttöisyyttä

Mahdollisuus monipuolisempaan urakointiin voi tarjota kilpailuetua – eikä kaivuutyö ole mikään poikkeus. Urakoitsijat kaikkialla ovat huomanneet, että Nokian Ground Kare -renkaat ovat paitsi nostaneet kaivinkoneen käyttöastetta, myös parantaneet renkaiden suorituskykyä paripyöriin verrattuna- Monikäyttöinen rengas saa myös kaivurikuormaajista parhaan suorituskyvyn irti. Nyt Nokian Ground Kare -rengasvalikoima on laajentunut kolmella uudella koolla, jotta parempi pito ja vakaus olisi yhä useamman urakoitsijan ulottuvilla.

Leveillä single-pyörillä on kaivinkonekäytössä selviä etuja paripyöriin verrattuna, kuten vähäisemmät vauriot maaperälle ja olematon riski kivien juuttumisesta renkaiden väliin. Nokian Ground Kare -rengasperhe on jo ansainnut kannuksensa pehmeän maaperän renkaana, jonka suorituskyky ohittaa kirkkaasti kapeammat paripyörät. Eräät urakoitsijat ovat kertoneet voivansa työskennellä pyöräkaivurilla jopa sellaisilla alustoilla, jotka ennen ovat vaatineet telakaivinkonetta. 

“Korkea käyttöaste auttaa urakoitsijaa saamaan täyden hyödyn koneinvestoinnistaan”, sanoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Kimmo Kekki. ”Nokian Ground Kare on erinomainen yleiskäyttörengas kaikenlaisiin töihin, ja se mahdollistaa monipuolisemman kaivuriurakoinnin”

 

Oikeat ominaisuudet

Kaivinkoneella urakoitaessa renkaiden vakaus on avainroolissa pyrittäessä tehokkaaseen ja turvalliseen työskentelyyn. Nokian Ground Kare -renkaan vakaus on huippuluokkaa, mikä tarjoaa hyvät lähtökohdat sujuvalle kaivuutyölle.

“Toinen kriittinen ominaisuus on renkaan suuri kosketuspinta, jolla minimoidaan maaperän vauriot”,

Kimmo Kekki kertoo. “Lisäksi erityisesti kaivurikäyttöön kehitetty kumiseos varmistaa erinomaisen pidon myös talvioloissa – jälleen yksi leveitä single-renkaita puoltava seikka”

 

Pitkä käyttöikä

“Toinen käyttöikään vaikuttava asia on rengasvaurion riski kivisillä työmailla, joilta löytyy usein muun muassa veitsenterävää louhetta tai harjateräksen pätkiä”, muistuttaa Kimmo Kekki. ”Nokian Ground Kare on teräsvahvistettu pisto- ja murtumavaurioita vastaan, ja toisin kuin paripyörissä, kivet eivät voi kiilautua renkaiden väliin.”

 

Myös kaivurikuormaajille

Osaavissa käsissä kaivurikuormaaja taipuu monenlaisiin töihin. Niille on käyttöä rakennustyömailta voimalinjojen ja rautateiden kunnossapitoon. Nokian Ground Kare -renkaiden myötä myös kaivurikuormaajat voivat hyötyä vakaammasta työskentelystä, erinomaisesta joka vuodenajan pidosta sekä sujuvasta ja hiljaisesta kyydistä tiesiirtymien aikana.

”Kaivurikuormaajakäytössä Nokian Ground Kare saavuttaa todella vaikuttavan käyttöiän”, Kimmo Kekki huomauttaa. ”Lisäksi valikoimassa on puoliksi kuvioitu semi-slick-versio erityisesti rautatiekäyttöön!”

 

Pyöräpakettien asiantuntemusta

Käsi kädessä renkaiden kanssa toimivilla vanteilla on oma tärkeä roolinsa sujuvassa kaivinkonetyössä. Nokian Renkaat valmistaa myös huippuluokan vanteita ja toimittaa monelle konevalmistajalle saumattomasti yhteen pelaavia pyöräpaketteja.

“Kun sekä rengas että vanne on optimoitu aiottuun käyttöön, on työnteko taatusti sujuvaa”, Kimmo Kekki mainitsee. ”Esimerkiksi reunavahvistetuissa Tube Edge -vanteissamme on lajissaan ainoa saumattomasti putkivahvistettu rakenne, joka tukee renkaiden toimintaa parhaalla mahdollisella tavalla!”

 

Koot ja saatavuus

Ennestään saatavilla olleiden Nokian Ground Kare -kokojen lisäksi helmikuussa tarjolle saatiin kolme uutta rengaskokoa. Suurin rengas on 710/40-22.5, joka tarjoaa erityisen suuren kosketuspinnan maaperään pehmeässä maastossa työskenneltäessä. Suurinta kantavuutta etsiville olemassa oleva koko 650/45-22.5 tarjoaa yhä malliston parhaan kantavuuden suurille koneille – 6900kg @ 40 km/h 6 baarin paineella – minkä lisäksi uusi 600/50-22.5 on erinomainen valinta pienemmille koneille.

Raskailla lisälaitteilla varustetut kaivurikuormaajat hyötyvät uuden 620/60B30-rengaskoon tarjoamasta erinomaisesta kantavuudesta. Se täydentää nykyistä 620/60B34-kokoa, joka on saatavana myös puoliksi kuvioituna semi-slick-erikoisversiona rautatiekäyttöön.

 

600/50-22.5 173A8 GROUND KARE SF TL

650/45-22.5 175A8 GROUND KARE SF TL

710/40-22.5 173A8 GROUND KARE SF TL

620/60B30 176A8 GROUND KARE SB TL

620/60B34 178A8 GROUND KARE SB TL

620/60B34 178A8 GROUND KARE SEMI-SLICK SB TL

 

 

 

Lisätietoja: 

Kimmo Kekki, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat 
[email protected], puh. +358 10 401 7254

Markkinointi, Nokian Raskaat Renkaat  
[email protected]   

 

 

Lisätietoja ja kuvia:  

Valokuvat ja lehdistömateriaali: www.nokiantyres.com/groundkarepr  

Tuotesivu: www.nokiantyres.com/groundkare

Yrityssivusto: www.nokiantyres.com/heavy