28. elokuu 2009 06:48 kategoriassa Yhtiöuutiset

Pimp my moto houkuttelee nuoria metsäalalle

Kainuussa otetaan internet ja huumori avuksi, jotta nuoret saataisiin innostumaan metsäalasta. Kyse on tuunausprojektista, joka kantaa nimeä Pimp my moto. Myös Nokian Raskaat Renkaat on mukana tuunaustalkoissa.

Tuunauksen kohde on Ponssen Ergo HS16 kuormakone vuosimallia 1998. Tuunaus ei tarkoita vain uutta peltiä kovia kokeneelle, mutta ajokuntoiselle, metsäkoneelle. Kun Kainuun ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluissa ja ammattiopistoissa opiskelevat pääsevät tuunausvauhtiin, se tuo uutta esimerkiksi koneen tietotekniikkaan ja muotoiluun. Työn tuloksia voi seurata netissä, ja antaa omia vinkkejä.
 
Koneen muutostyöt alkavat syys-lokakuun aikana. Koneen koti on Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipiteessä. Tuunaukseen tarvittavista koneista, laitteista, tiloista ja osaamisesta vastaavat yritykset. Projekti kestää ensi kevääseen, jolloin oppilaat pääsevät esittelemään aikaansaannoksiaan.
 
Työn tekevät kainuulaiset ja pohjoiskarjalaiset opiskelijat yritysten tuella. Tuunausprojektilla on oma kampanjasivusto, jolla kävijät pääsevät vaikuttamaan muutoksiin äänestämällä eri vaihtoehdoista.
 
– Ensisijainen tavoite on nuorten huomion herättäminen, herättää kipinää metsäalalle, kertoo Kehittyvä puuhuolto Kainuussa -projektin projektipäällikkö Paavo Pietikäinen kertoo Kauppalehdessä.
 
Metsäkoneen tuunaus on yksi keino, jolla pyritään projektin tavoitteisiin lisätä alan työvoimaan ja parantaa alan imagoa. Metsäkonerenkaiden edelläkävijänä Nokian Raskaat Renkaat haluaa olla mukana lisäämässä metsäalaan liittyvää kiinnostusta.