11. kesäkuu 2015 07:20 kategoriassa Yhtiöuutiset

Parasta pintaan jo 40 vuotta -

Nokian Noktop -pinnoitusmateriaalien juhlavuoden kunniaksi julkaistaan historiikki

Nokian Noktop -pinnoitusmateriaalit juhlivat tänä vuonna 40-vuotistaivaltaan. Kaikki alkoi vuonna 1975 ennakkoluulottomasta ideasta, ja Nokian Noktopin tarina jatkuu ja kehittyy yhä. Nelikymmenvuotinen historia on nyt koottu yhdeksi paketiksi, kun Nokian Renkaat julkaisee historiikin juhlavuoden kunniaksi. Historiikki julkaistaan 11.6. Logistiikka-Kuljetus 2015 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa, jossa myös Nokian Renkaat on mukana.

Nokian Noktop syntyi uuden pinnoitusteknologian myötä

Nokian Noktop -pinnoitusmateriaalien tarina alkoi 1970-luvulla, kun uusi pinnoittamisen menetelmä, kylmäpinnoittaminen, valtasi alaa maailmalla ja Suomessa. Myös tuolloinen Oy Nokian Ab Kumitehdas, nykyinen Nokian Renkaat, kiinnostui uudesta teknologiasta.

Nokian Noktop -tuotemerkki syntyi yhtiön sisäisen nimikilpailun tuloksena. Nimellä haluttiin kuvata yhtälailla Nokian Kumitehdasta ja sen osaamista kuin pintaa ja huippulaatua. Nokian Renkaiden oman kylmäpinnoitukseen liittyvän liiketoiminnan varsinaisesta käynnistymisestä ja oman tavaramerkin käyttöönotosta alkoi myös Nokian Noktop -tuotesarjan historia vuonna 1975.

Rengasalan määrätietoisen viestinnän, mainonnan ja tiedottamisen myötä renkaiden loppukäyttäjät oppivat pian tiedostamaan, että paras tapa säästää rengaskustannuksissa oli renkaan rungon hyvinvoinnista huolehtiminen. Kulutuspintansa osalta loppuun kulunut rengas ei enää ollut jätettä, vaan arvokasta käyttöomaisuutta.

Nokian Noktop rullaa vihreästi kohti tulevaisuutta

Tätä nykyä Nokian Noktop -pinnoitusmateriaaleja viedään noin 20 maahan eri puolilla maailmaa. Kaikkiaan saatavilla on 25 erilaista Nokian Noktop -pintaa, ja eri leveydet huomioiden tuotteita on pitkälti toistasataa. Erityisesti talvituotteiden osalta valikoima on alan johtava. Suomessa Nokian Noktop -pinnoituksia tekee 20 pinnoitusalan yritystä.

Luonto- ja ympäristöarvot huomioivan tuotantoteknologian ansiosta on Nokian Noktop -pintojen valmistuksessa kyetty minimoimaan välittömät ja välilliset ympäristövaikutukset. Pinnoitus itsessäänkin on jo ympäristöteko. Kahden uuden renkaan hiilidioksidipäästöt ovat 440 kg, mutta yhdestä uudesta ja sen kertapinnoituksesta päästöjä koituu yhteensä vain 240 kg. Lisäksi Nokian Noktopin tuotantoprosessi täyttää ISO 14001 -ympäristöstandardin vaatimukset.

Nokian Noktop -brändi on neljän vuosikymmenen aikana raivannut määrätietoisella tuotekehitystyöllä, laadulla sekä tuotannon tehostamisella tiensä altavastaajasta markkinajohtajaksi sekä vientituotteeksi. Käyttäjien kuunteleminen ja jatkuva kehitystyö takaavat sen, että jatkossakin Nokian Noktop on kovalla työllä saavuttamansa luottamuksen arvoinen. Ajat muuttuvat, mutta yhtaikaa kustannuksia ja ympäristöä säästävä pinnoitus puolustaa jatkossakin paikkaansa edullisempia kilometrejä etsivien liikennöitsijöiden joukossa.

Noktop – 40 vuotta edullisempia kilometrejä -historiikki julkaistaan Logistiikka-Kuljetus 2015 -tapahtumassa, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.6.2015. Nokian Noktop -historiaan ja historiikkiin voi tutustua Nokian Renkaiden ja Vianorin osastolla 2b41.

Lue lisää Nokian Noktop –pinnoitusmateriaalivalikoimasta: http://www2.nokiantyres.com/pinnoitusmateriaalit

Lue lisää Nokian-tuotevalikoimasta:
www.nokianraskaatrenkaat.fi

Lisätietoja:

Nokian Raskaat Renkaat
Teppo Siltanen
Tuotepäällikkö, Kuorma-auton renkaat
p. 010 401 7709
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com