4. syyskuu 2019 07:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Parasta molemmista maailmoista – Nokian Renkaat esittelee uuden, koneiden käyttömahdollisuuksia laajentavan joka alustan renkaan Agritechnica 2019 -messuilla

Tämän päivän monikäyttöiset koneet tarjoavat usein sitä paremman vastineen investoinnille, mitä laajemmasta kirjosta erilaisia sesonkiluonteisia ja muuten vaihtelevia urakoita ne suoriutuvat. Uusi Nokian Ground King -rengas, jonka ensiesittely nähdään tänä vuonna Hannoverissa Agritechnica-messuilla, tehostaa ja jopa mahdollistaa erilaisia töitä yhdistämällä kestävyyden maantiekäytössä, pidon pehmeällä maaperällä ja korkean kuormankantokyvyn.

Maantiekuljetukset ja -siirtymät ovat kasvavassa roolissa traktori- ja koneurakoinnissa samalla, kun hyvä liikkuvuus pelloilla ja työmailla on välttämättömyys. Nokian Ground King -uutuusrenkaan Hybrilug™ -teknologia mahdollistaa molemmat, jolloin urakoitsijat saavat kaiken potentiaalin irti uusista, monikäyttöisistä koneistaan.

“Vuoden 2017 Agritechnicassa esittelimme tulevaa ennakoivan konseptirenkaan, joka lupasi aivan uutta monikäyttöisyyttä”, muistuttaa Nokian Renkaiden myynti- ja markkinointijohtaja Toni Silfverberg. ”Nyt konseptia on kehitetty eteenpäin, ja siitä on muotoutunut Nokian Ground King – rengas, joka lunastaa aiemmat lupaukset monipuolisemmasta ja kustannustehokkaammasta maanviljelystä ja urakoinnista.”

Renkaan uudet kuviot

Uuden Nokian Ground King -renkaan silmiinpistävin piirre on aivan uudenlainen pintakuvio. Kuviossa yhdistyvät ripa- ja palakuvioiden parhaat ominaisuudet, ja siltä se näyttääkin – muoto tuo mieleen paloihin jaetun ripakuvion. Mutta renkaassa on muutakin uutta kuin ulkonäkö: se murtaa tutun kuvion, jossa joko maasto-ominaisuuksista tai maantiemukavuudesta ja -kestävyydestä on tingitty.

“Teknologia on nimeltään HybrilugTM”, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Tero Saari. ”Siinä renkaan kosketus alustaan poikkeaa tavallisesta, millä on positiivinen vaikutus niin pitoon pehmeällä alustalla kuin maantieominaisuuksiinkin.”

Juuri hyvä joka maaston liikkuvuus tekee Nokian Ground Kingistä ihanteellisen ensiasennusrenkaan. ”Nokian Ground Kingin asentaessaan konevalmistajat voivat olla varmoja, että rengas parantaa laitteen monikäyttöisyyttä entisestään”, Saari selittää.

Kuormankantokykyä

Monenlaisilla alustoilla toimimisen lisäksi modernin urakointirenkaan pitää olla valmis kantamaan raskaita kuormia.

“Kulloinenkin työ saattaa vaatia raskaita lisälaitteita, jotka kasvattavat työkoneen kokonaispainoa”, Tero Saari kertoo. ”Nokian Ground Kingin hyvin vahva rakenne auttaa sitä kantamaan painaviakin kuormia vakaasti, jolloin tälläkin alueella on tarjolla mielenrauhaa.”

Kestävää pitoa

Ollakseen taloudellinen käytössä, tulee hyvän urakointirenkaan säilyttää ominaisuutensa kuluneenakin – ja mieluiten kulua mahdollisimman hitaasti.

“Nopeat maantiesiirtymät ovat erottamaton osa tämän päivän urakointia”, Tero Saari sanoo. ”Nokian Ground King on suunniteltu tukemaan tätä osa-aluetta paremmin kuin perinteiset vetokuviolliset renkaat yleensä.”

HybrilugTM-teknologian tarjoaman korkealuokkaisen, kulumista kestävän kumiseoksen määrä yhdessä laajan kosketuspinnan kanssa nostaakin renkaan tehokkaan käyttöiän aivan uudelle tasolle.

Koekäyttäjän mielipide

Ranskalainen Benjamin Dufour Saint-Lôn kunnasta on koekäyttänyt Nokian Ground King -renkaita Fendt 714-traktorissa. ”Rengas on erinomaisen mukava joka paikassa – tiellä, pellolla ja työmailla”, hän kertoo. ”Tien päällä ei rengasmelua ole lainkaan.”

Benjamin Dufourin työpäiviin kuuluu niin maatalous- kuin kunnallistöidenkin urakointia. Mukavuuden lisäksi hän arvostaa renkaan hyvää itsepuhdistuvuutta. ”Kun ajan pois pellolta, rengas puhdistuu hyvin”, hän huomauttaa – tärkeä ominaisuus teiden pitämisessä puhtaana mullasta.

Alustavissa kokeissa Nokian Ground King –rengas on osoittanut myös kestävyytensä. ”Ne kuluvat edellisiä renkaitani hitaammin”, Dufour on pannut merkille.

Renkaiden ulkonäöstä Benjamin Dufourilla on selkeä mielipide: ”Ensin renkaiden muotoilu yllätti, mutta nyt niiden aggressiivinen ulkonäkö miellyttää!”, hän myöntää.

Joka paikan höylä

Koneiden tehokkaampaan hyödyntämiseen Nokian Ground King on todellinen yleisrengas.

“Kyseessä on varsinainen joka paikan hyötyrengas, joka on valmiina kausittaisten ja muuten vaihtelevien töiden koko kirjoon”, Toni Silfverberg summaa. ”Jos jokainen työpäivä tuo jotakin uutta, Nokian Ground King on varsin järkevä vaihtoehto. Tervetuloa osastollemme Agritechnica 2019 -messuilla tutustumaan uutuuteen!”

Koot ja saatavuus

Tämän vuoden marraskuussa Hannoverin Agritechnica 2019 -messuilla esiteltävä Nokian Ground King on saatavilla vuodesta 2020 alkaen Nokian Renkaat -jälleenmyyjiltä. Rengaskokoja on luvassa aluksi tavallisimpiin maatalous- ja urakointitraktoreihin sopivina.

 

Tapahtuma:

Agritechnica, 10–16 marraskuuta 2019: www.agritechnica.com/en

Nokian Renkaat, halli 19/20, osasto B52

 

Lisätietoja ja kuvia:

Valokuvat ja lehdistömateriaali: www.nokiantyres.com/groundkingPR

Tuotesivu: www.nokiantyres.com/groundking

Konseptirenkaan materiaali: www.nokiantyres.com/nhtconcepttyre_materials

Yrityssivusto: www.nokiantyres.com/heavy

 

Toni Silfverberg, myynti- ja markkinointijohtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy

[email protected], puh. 010 401 7854

 

Tero Saari, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy

[email protected], puh. 010 401 7226