23. lokakuu 2023 12:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaista Suomen maastohiihtomaajoukkueen pääyhteistyökumppani – juhlistaa samalla 90-vuotiasta talvirengasta

Nokian Renkaat Oyj Lehdistötiedote 23.10.2023 klo 12.00

Talvisen suorituskyvyn asiantuntija ja maailman ensimmäisen talvirenkaan kehittäjä Nokian Renkaat aloittaa yhteistyön Suomen Hiihtoliiton kanssa. Yhtiö on maastohiihdon Suomen A-maajoukkueen sekä nuorten maajoukkueen pääyhteistyökumppani kausilla 2023–24 ja 2024–25. Yhtiö on myös maastohiihdon Rukan ja Salpausselän maailmancup-tapahtumien virallinen yhteistyökumppani.

”Yhteistyö maastohiihdon Suomen maajoukkueen kanssa sopii hyvin pohjoiseen perintöömme ja strategiaamme, jossa keskitymme laadukkaisiin talvirenkaisiin. Lisäksi maastohiihdon maailmancupin isäntämaat kuuluvat keskeisiin markkinoihimme. Yhteistyö osuu myös sopivasti ensi vuoden juhlavuoteemme, kun juhlistamme 90-vuotiasta talvirengasta”, Nokian Renkaiden viestinnästä, sijoittajasuhteista ja brändistä vastaava johtaja Päivi Antola kertoo.

Yhteistyösopimuksen myötä Nokian Renkaat haluaa tukea paitsi Suomea edustavia huippu-urheilijoita myös nuoria hiihtolupauksia.

”Meistä on hienoa saada juuri Nokian Renkaat uudeksi yhteistyökumppaniksemme. Meille yhteisesti tärkeän talven lisäksi meitä yhdistää halu kantaa vastuu tulevaisuudesta ja lumisista olosuhteista myös jatkossa”, kommentoi Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen.

Suomen hiihtomaajoukkue on yksi Suomen menestyvimmistä ja seuratuimmista maajoukkueista. Yhteistyö näkyy jatkossa muun muassa logonäkyvyytenä hiihtomaajoukkueen kilpailuasuissa ja huoltorekassa sekä Ruka Nordic- ja Lahti Ski Games -maailmancup-tapahtumissa.

”Odotamme innolla alkavaa yhteistyökautta ja toivotamme urheilijoille menestystä laduilla”, Antola päättää.

Talvirengas täyttää 90 vuotta

Talvipidon pioneeri Nokian Renkaat kehitti maailman ensimmäisen talvirenkaan jo vuonna 1934. Vuonna 2024 vietetään talvirenkaan 90-vuotisjuhlaa. Yhdeksän vuosikymmenen aikana yhtiö on edistänyt talviajon turvallisuutta yli sadalla patentoidulla talvirengasinnovaatiolla, ja talvirenkaasta on muotoutunut huipputeknologinen turvavaruste, joka takaa pidon läpi talven eri olomuotojen.

”Toivomme, että myös tulevat hiihtäjät saavat kokea lumiset ja kylmät talvet. Tämän mahdollistamiseksi olemme tehneet onnistuneesti monia toimenpiteitä toimintamme kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi. Yksi päätavoitteistamme on vähentää hiilidioksidipäästöjä yhtä rengaskiloa kohti 52 prosenttia vuosien 2015 ja 2030 välillä. Olemme saavuttamassa tämän ilmastotavoitteen merkittävästi etuajassa”, sanoo Antola.

Nokian Renkaat rakentaa parhaillaan Oradeaan, Romaniaan rengasalan ensimmäistä hiilidioksidipäästötöntä tehdasta. Lisäksi yhtiön tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä 50 % kaikista tuotteiden raaka-aineista ovat kierrätettyjä tai uusiutuvia.
 

Lataa kuvia


Lisätietoja: 
 
Päivi Antola  
Johtaja, viestintä, sijoittajasuhteet ja brändi, Nokian Renkaat  
Puh. +358 10 401 7327, [email protected] 

Ismo Hämäläinen
Toiminnanjohtaja, Suomen Hiihtoliitto
Puh. +358 50 438 4449, [email protected]


Nokian Renkaat kehittää ja valmistaa premium-renkaita ihmisille, jotka arvostavat turvallisuutta, vastuullisuutta ja luotettavuutta. Autamme maailmaa ajamaan fiksummin. Pohjoisen perintömme innoittamana valmistamme henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja raskaisiin työkoneisiin innovatiivisia tuotteita, jotka tarjoavat mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Vianor-ketjumme on erikoistunut autonhuoltoon ja rengaspalveluihin. Vuonna 2022 segmentit yhteensä liikevaihtomme oli noin 1 350 miljoonaa euroa. Vuoden 2022 lopussa työllistimme noin 3 300 asiantuntijaa. Nokian Renkaat on listattu Nasdaq Helsinkiin. Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi. 

Olemme päivittäneet Nokian Renkaiden tiedote- ja uutiskategorioita. Voit hallinnoida omia tilauksiasi klikkaamalla tämän viestin lopussa olevaa linkkiä.