23. tammikuu 2006 07:10 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 23.1.2006 klo 9.10

NOKIAN RENKAILTA UUDET YDINTUOTTEET NASTARENKAISIIN


Nokian Renkaiden Hakkapeliitta-tuotevalikoima kasvaa kahdella vaativiin talvioloihin suunnitellulla nastarengasperheellä. Henkilöautojen nastallinen talvirengas Nokian Hakkapeliitta 5 ja kaupunkimaastureihin tarkoitettu Nokian Hakkapeliitta Sport Utility 5 edistävät talviajon turvallisuutta monin teknisin oivalluksin.

Uutuusrenkaiden merkittävin innovaatio on nastojen toimintaa tehostava ns. karhunkynsi, joka entisestään kehitetyn neliönastan ohella parantaa merkittävästi renkaiden pito-ominaisuuksia. Karhunkynsi on renkaan kuviopalojen etureunan kynttä muistuttava uloke, joka pitää nastan ihanneasennossa jarrutuksen ajan.

Renkaan nastaa on kehitetty edelleen nelikulmaisuutta lisäämällä. Luotettavia talviajo-ominaisuuksia kohentavat myös renkaiden useat rakenne- ja pintamalliuudistukset.

Nokian Renkaat esittelee uutuudet lähiviikkoina tärkeimmille sidosryhmilleen Ivalossa ja Moskovassa. Tuotteet suunnataan yhtiön ydinmarkkina-alueille Pohjoismaihin ja Venäjälle. Renkaiden toimitukset alkavat vuoden 2006 toisen neljänneksen aikana ja ne tulevat kuluttajamyyntiin ensi syksynä. Renkaiden kokovalikoima kattaa kaikki merkittävät automerkit ja mallit.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja

Lisätietoja: tuotekehityspäällikkö Teppo Huovila, puh. (03) 340 7701