29. marraskuu 2001 22:00 kategoriassa Pörssitiedotteet

NOKIAN RENKAIDEN UUSI LOGISTIIKKAKESKUS HARJAKORKEUTEEN


Nokian Renkaiden uusi logistiikkakeskus on valmistumassa Nokian Lehtimäen alueelle. Ennätyssuuren rakennuksen harjakaisia vietetään 22.11. Rakennushankkeen ensimmäinen vaihe otetaan käyttöön vuoden alusta ja se on kokonaan valmis helmikuussa 2002.

Ainakin neliömäärällä mitattuna rakennustyö lienee Nokian oloissa eräs suurimpia yksittäisiä projekteja: lisääntyvän tuotannon aiheuttamia tarpeita palvelee tulevaisuudessa peräti 32 000 m2:n varastorakennus. Valmistuva varasto korvaa monta hajallaan olevaa, pienempää varastopistettä ja antaa edellytykset parempaan toimitusten laatuun sekä säästää myös kustannuksia.

Arkkitehtitoimisto Petri Pussisen suunnittelema rakennus on 114 metriä leveä ja 275 metriä pitkä. Sen vapaa korkeus on 10,2 metriä ja kokonaiskorkeus noin 12 metriä. Runkorakenne koostuu teräsbetonielementeistä ja seinät ovat sokkeliosuudesta ylöspäin teräslaminaattilevyä. Lattia on kuitubetonia, ja sen levitys tapahtuu uudella laserohjatulla erikoiskoneella. Rakennusta lämmitetään ilmastoinnin kautta kuudella erillisellä yksiköllä. Lämpö tuotetaan erillisessä lämpölaitoksessa pääosin pelleteillä.

Renkaita varastoon mahtuu kerrallaan 660 000 kpl. Logistiikkakeskuksen kautta kulkeekin vuodessa noin 4 miljoonaa rengasta. Tehokkaan logistiikan ja hyvän toimitusten laadun takaamiseksi tila varustetaan kuormalavahyllyillä, joista osa on ns. läpivirtaushyllyjä.
Lisäksi tiloihin tulee miljoonan kappaleen vuosikapasiteetin rengasnastoittamo.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on n. 100 Mmk ja sen päärahoittajia ovat vakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Pohjola. Pääurakoitsijana toimii Skanska Sisä-Suomi ja rakennuttajakonsulttina Engel Rakennuttamispalvelut Oy.

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,
Logistiikkajohtaja Kari-Pekka Laaksonen, puh. (03) 340 7149