17. marraskuu 2015 09:00 kategoriassa Pörssitiedotteet

Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 17.11.2015 klo 9.00

Nokian Renkaiden pääomamarkkinapäivä 2015: Takaisin kannattavaan kasvuun

Nokian Renkaiden pääomamarkkinapäivä sijoittajille ja analyytikoille pidetään tänään Helsingissä. Tapahtumassa keskitytään Nokian Renkaiden strategiaan ja taloudellisiin tavoitteisiin. Aikaisemmin ilmoitettuihin markkinanäkymiin tai vuoden 2015 tulosohjeistukseen ei ole tehty muutoksia.

”Nokian Renkaiden tuotteiden kilpailukyky on erittäin vahva. Testivoittojen lukumäärä on huipputasolla, ja innovatiivisten uutuustuotteiden lanseerausten seurauksena yhtiöllä on kaikkien aikojen laajin valikoima. Vahva asema ydinmarkkinoilla, laajeneva jakeluverkosto, parantunut kustannusrakenne sekä uudet testivoittajatuotteet antavat Nokian Renkaille edellytykset kasvaa ja toimia hyvällä katetasolla sekä tuottaa vahvaa kassavirtaa myös tulevaisuudessa. Vastataksemme tulevaisuuden kysyntään sekä palvellaksemme asiakkaitamme entistäkin paremmin, suunnittelemme kolmannen tehtaan rakentamista. Päätös tehtaasta ja sen sijainnista tehdään vuoden 2016 neljänteen neljännekseen mennessä. Olen hyvin luottavainen, että olemme nyt aloittaneet matkamme takaisin kannattavan kasvun tielle,” toteaa toimitusjohtaja Ari Lehtoranta.

Taloudelliset tavoitteet ja osinkopolitiikka asetettu vuosille 2016-2018

Nokian Renkaiden taloudelliset tavoitteet vuosille 2016-2018: markkinoita nopeampi kasvu terveellä kannattavuudella. Nykyisillä markkinanäkymillä tästä seuraisi vähintään 4-5 %:n myynnin keskimääräinen kasvu vuosina 2016-2018. Yhtiö tavoittelee säilyttävänsä teollisuudenalansa parhaan liikevoittotason, minimissään 22 %.

Nokian Renkaiden osinkopolitiikka vuosille 2016-2018: yhtiön tavoitteena on tarjota vakaa tai korkeampi absoluuttinen osinko per osake vuosina 2016-2018 (kolmannen tehtaan investoinneista huolimatta). Yhtiön tavoitteena on maksaa osinkona vähintään 50 % nettovoitosta.

“Nokian Renkaat on aikataulussa taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa. Liikevoittotasomme tammi-syyskuussa 2015 oli 21,5 %, huolimatta Venäjän talouden haasteista ja talvisesongin myöhästymisestä. Osingonjakomme on jo ollutkin vakaata, 1,45 euroa per osake vuosina 2012-2014, ja tavoitteenamme on jatkaa tasaista kehitystä myös tulevina vuosina,” Lehtoranta jatkaa.

Yleistä ohjelmasta

Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta puhuu pääomamarkkinapäivässä Nokian Renkaiden kilpailutilanteesta, strategiasta sekä taloudellisista tavoitteista. Petri Niemi, Head of Product and Price Management, esittelee henkilöautonrenkaiden tuoteportfolion. Vianorista vastaava johtaja Alexej von Bagh keskittyy esityksessään jakeluun ja Vianoriin. Venäjän toiminnoista vastaava johtaja Andrei Pantioukhov puhuu Venäjän tilanteesta ja yhtiön roolista Venäjällä. Myynnistä vastaava johtaja Pontus Stenberg keskittyy Raskaisiin Renkaisiin. Markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen puhuu yhtiön online-liiketoimintastrategiasta.

Pääomamarkkinapäivä alkaa klo 12.00 Suomen aikaa. Kaikki esitykset ovat saatavilla englanniksi osoitteessa www.nokiantyres.com/cmd.

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen Markkinointi- ja viestintäjohtaja 

Lisätietoja: Ari Lehtoranta, toimitusjohtaja, puh. 010 401 7733 Anne Leskelä, talousjohtaja ja IR, puh. 010 401 7481

Jakelu: NASDAQ Helsinki, media ja www.nokiantyres.com