Nokian Renkaiden ensimmäisen neljänneksen liikevaihto ja -tulos odotuksia paremmat

23. huhtikuu 2007 07:44 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj
Pörssitiedote 23.4.2007 klo 10.30

NOKIAN RENKAIDEN ENSIMMÄISEN NELJÄNNEKSEN LIIKEVAIHTO JA -TULOS ODOTUKSIA PAREMMAT

Nokian Renkaiden alkuvuosi on sujunut ennakoitua paremmin. Alustavien lukujen perusteella konsernin ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihdon arvioidaan olevan noin 200 MEUR (149,4 MEUR tammi-maaliskuussa 2006). Liikevoittoa kertynee noin 39 MEUR (13,4 MEUR). Yhtiön kaikkien tulosyksiköiden liikevaihto ja liiketulos parani edellisvuodesta.

Pääsyyt ennakoitua parempaan tulokseen ovat voimakkaana jatkunut myynnin kasvu Venäjällä sekä edellisvuotta vahvempi kesärengaskauppa. Talvirenkaiden ennakkokauppa oli edellisvuotta vilkkaampaa ja ensimmäistä kauttaan myynnissä oleva uusi Nokian Hakka -kesärengasperhe vauhditti kesärenkaiden myyntiä.

Myynti kasvoi alkuvuodesta poikkeuksellisen voimakkaasti. Yhtiö odottaa kasvun loppuvuonna jatkuvan, mutta ei yhtä voimakkaana kuin ensimmäisellä neljänneksellä.

Nokian Renkaat ei muuta koko vuodelle 2007 asetettua tavoitetta. Konsernin koko vuoden liikevaihdoksi arvioidaan EUR 900-1.000 miljoonaa riippuen talvirengassesongin onnistumisesta päämarkkinoilla.

Nokian Renkaiden tammi-maaliskuun tulos julkistetaan keskiviikkona 9.5.2007.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja


JAKELU: OMX ja keskeiset tiedotusvälineet