13. lokakuu 2020 15:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaiden Daytonin-tehdas sai LEED-ympäristösertifikaatin

Nokian Renkaat Oyj Yhtiötiedote 13.10.2020 klo 15.00

Nokian Renkaiden Yhdysvaltain-tehtaan tuotantorakennus on saanut LEED v4 Silver -ympäristösertifikaatin osoituksena energia- ja ympäristötehokkuudestaan. Tennesseen Daytonissa sijaitseva tehdas avattiin vuosi sitten, ja sen kaupallinen tuotanto käynnistyi tammikuussa 2020.

Tuotantolaitos sai LEED v4 Silver -sertifikaatin useiden kestävää kehitystä tukevien ratkaisujensa vuoksi. Näitä ovat muun muassa

  • älykäs, energiaa säästävä rakennusautomaatio
  • ympäristöystävälliset rakennusmateriaalit
  • tehokkaat veden ja jätteiden hallintajärjestelmät
  • sähköautojen latauspisteet pysäköintialueella
  • uusiutuvan energian tuottaminen aurinkopaneeleilla. Paneelit tuottavat kolme megawattia aurinkoenergiaa suorassa auringonvalossa.

”Olemme ylpeitä saadessamme U.S. Green Building Councilin myöntämän LEED v4 Silver -sertifikaatin, joka vahvistaa Nokian Renkaiden edelläkävijyyttä vastuullisuudessa”, toteaa hankinnasta, tuotannosta ja toimitusketjusta vastaava johtaja Adrian Kaczmarczyk.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on maailman yleisin ympäristötehokkaiden rakennusten sertifiointijärjestelmä. LEED-sertifioidut rakennukset käyttävät vähemmän energiaa ja vettä, tuottavat vähemmän jätettä, niiden sisäilman laatu on parempi ja ne kuormittavat yhteisönsä ympäristöä vähemmän.

Nokian Renkaat pyrkii olemaan alansa johtava toimija vastuullisuudessa. Yritys on jo vähentänyt tuotantolaitostensa hiilidioksidipäästöjä 44 prosentilla kuudessa vuodessa, ja sen CO2-päästöjen vähentämistä koskevat Science Based Targets -tavoitteet (SBT) hyväksyttiin rengasalan ensimmäisenä yrityksenä.
 

Nokian Renkaat Oyj

Päivi Antola
Johtaja, Sijoittajasuhteet ja konserniviestintä

Lisätietoja antaa Teppo Huovila, laatu- ja vastuullisuusjohtaja, puh. +358 10 401 7701