16. marraskuu 2020 15:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat valittiin jälleen arvostettuihin Dow Jones -vastuullisuusindekseihin – maailman vastuullisimpien pörssiyritysten joukossa

Nokian Renkaat Yhtiötiedote 16.11.2020 klo 15.00

Nokian Renkaat valittiin jo neljättä vuotta peräkkäin Dow Jonesin kestävän kehityksen DJSI World -indeksiin. Yhtiö valittiin myös tiukkarajaisempaan DJSI Europe -indeksiin ja kuuluu näiden valintojen myötä maailman vastuullisimpiin pörssiyrityksiin. Nokian Renkaat sai vastuullisuusarvioinnissa täydet 100 pistettä osioissa, jotka koskivat tuotteiden laadunvalvontaa, ympäristöraportointia, ympäristöpolitiikkaa ja -hallinnointia ja sosiaalista raportointia. 

– Olemme ylpeitä voidessamme näyttää johtajuutta vastuullisuudessa ja saada siitä tällaista tunnustusta. Toukokuussa Nokian Renkaat julkisti maailman ensimmäisenä rengasvalmistajana CO2-päästöjen vähentämiseen suunnatut viralliset Science Based Targets -tavoitteet. Globaali tiimimme jatkaa työtään näiden tavoitteiden saavuttamiseksi ja vastuullisuuden jatkuvaksi parantamiseksi, toimitusjohtaja Jukka Moisio sanoo.

Nokian Renkaat on kuudessa vuodessa vähentänyt tuotantonsa CO2-päästöjä 44 %. Yhtiön renkaiden vierintävastusta on vähennetty keskimäärin 8 %, mikä vastaa 65 000 auton vuosittaisia pakokaasupäästöjä. Määrätietoisen työn tavoitteena on parantaa tuotteiden ympäristöystävällisyyttä turvallisuutta vaarantamatta.

Indeksit listaavat maailman vastuullisimpia yrityksiä – Nokian Renkaat yksi vastuullisimmista

DJSI World -indeksiin kuuluvat yritykset, jotka ovat johtajia vastuullisuudessa. Yritysten vastuullisuuskartoituksen (CSA) tekee SAM, joka kuuluu nykyään S&P Global -konserniin. Arvioita on tehty vuodesta 1999 lähtien, ja nykyään SAM arvioi vuosittain yli 7 300 yritystä ympäri maailmaa. Yritysten vastuullisuuden arviointi keskittyy kriteereihin, jotka ovat sekä alakohtaisia, että taloudellisesti merkittäviä.  

Sijoittajille kyseessä on yritysvastuun tason arvostettu ja perusteellinen arviointi. Tämän vuoden arviointi perustuu yhtiöiden vuoden 2019 suoritukseen. Vain kunkin alan johtavat yritykset sisällytetään vuosittain vastuullisuusindekseihin.

Voit lukea lisää Nokian Renkaiden vastuullisuudesta täältä.

Nokian Renkaat Oyj

Päivi Antola
Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja

Lisätiedot: Teppo Huovila, laatu- ja vastuullisuusjohtaja, puh. 010 401 7701