3. kesäkuu 2014 10:59 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat vahvistaa jakeluaan Pohjois-Amerikassa ostamalla Import Tiren liiketoiminnan

Nokian Renkaiden Pohjois-Amerikan tytäryhtiö on ostanut renkaiden jakeluliiketoiminnan Import Tire -yhtiöltä. Conneticutin Glastonburyssä toimivan Import Tiren vuosittainen liikevaihto on noin 10 miljoonaa dollaria.

- New England on tärkeä talvirenkaiden markkina-alue Nokian Renkaille, ja tämän kaupan myötä pystymme nostamaan palvelutasoamme huomattavasti ja pääsemme lähemmäs asiakkaitamme, sanoo Tommi Heinonen, Nokian Renkaiden Pohjois-Amerikan liiketoiminnan johtaja.

Nokian Renkaat saa kaupan myötä hallintaansa Import Tiren 50 000 renkaan varaston, asiakaskunnan sekä koneet ja laitteet. Kauppa täydentää Nokian Renkaiden jakeluverkostoa Uuden-Englannin alueella.

- Yhteistyömme Import Tiren kanssa on jatkunut jo yli 20 vuotta. Nyt oli sopiva hetki ottaa seuraava askel ja siirtää liiketoiminta Nokian Renkaiden brändin alle. Tulemme vaalimaan nykyisiä asiakassuhteita ja kehittämään toimintaa edelleen heidän kanssaan, jatkaa Heinonen.

Nokian Renkaiden Pohjois-Amerikan yksikkö sijaitsee Vermontin Colchesterissä. Yksikön liikevaihto on noin 150 miljoonaa dollaria.

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoja: Pohjois-Amerikan liiketoiminnan johtaja Tommi Heinonen, puh. +1 802 999 9243.

Jakelu: media ja www.nokiantyres.com