21. tammikuu 2015 13:42 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat tukemaan Turvassa Tiellä -tieliikenneturvallisuuskampanjaa

Valtakunnallinen tieliikenneturvallisuuskampanja, Turvassa Tiellä, etenee kolmanteen toimintavuoteensa toivottamalla tervetulleeksi uuden yhteistyökumppanin, Nokian Renkaat.

Kuva: AKK Sports Oy - Mika Mäki

Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK-Motorsportin, sekä sen markkinointiyhtiön, AKK Sportsin, luotsaama kampanja on samalla osa maailmanlaajuista FIA Action for Road Safety -kampanjaa. Sanomaa tieliikenneturvallisuudesta viedään Suomessa yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin sekä tieturvallisuusluentojen että ajoneuvohallintakoulutuksen keinoin. Turvassa Tiellä esittäytyy kumppaneineen valtakunnallisesti myös erilaisissa nuoriso- ja liikennetapahtumissa, sekä autourheilun kansainvälisten ja kansallisten kilpailujen yhteydessä.

Vuonna 2013 käynnistynyt kampanja on tavoittanut kouluissa ja koululaistapahtumissa jo useita tuhansia nuoria ja kymmentuhatpäisiä yleisöjä mm. Neste Oil Rallin ja Meidän Viikonloppu -messujen yhteydessä. Vuonna 2015 Turvassa Tiellä -kampanjakouluttajia toimii 17 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Kampanjan kummikuljettajina nähdään suomalaiset autourheilutähdet Valtteri Bottas, Toomas Heikkinen, Esapekka Lappi ja Laura Suvanto.

”Haluamme olla vaikuttamassa erityisesti nuoriin kuljettajiin. Kasvattaa ja edistää sitä ymmärrystä, tietoa ja taitoa, joka tiivistyy ratin ja penkin välissä. Autoilu täällä pohjoisessa vaatii vankkaa yhteispeliä, jotta me kaikki voimme liikkua turvallisesti ja sujuvasti paikasta toiseen. Nokian Renkaat tulee olemaan vahvasti mukana ja näkyy Turvassa tiellä -kampanjan tapahtumissa ja teemoissa ympäri Suomen”, Nokian Renkaiden markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen kertoo.

”Tieliikenneturvallisuudesta puhuttaessa on hyvä ymmärtää, miten tärkeässä roolissa renkaat ovat. Ajotaidon ohella turvalliseen liikennöintiin kuuluvat aina olennaisesti kunnolliset välineet, joiden kautta saadaan hyvä kosketuspinta tiehen. Nokian Renkaat on vahva brändi, joka edustaa luotettavuutta ja turvallisuutta parhaimmillaan. On ilo saada heidät mukaan ja lähteä tekemään yhdessä entisestään laajentuvaa kampanjaa”, kuvailee AKK-Motorsportin toimitusjohtaja Jani Backman.

Nokian Renkaat tulee tarjoamaan mm. rengastuotteitaan ja harjoitteluratansa kampanjan käyttöön. Maailman pohjoisin rengasvalmistaja on näkyvästi esillä myös Turvassa Tiellä -kampanjavuoden virallisessa avaustapahtumassa, Rovaniemen Sampokeskuksessa torstaina 22.1. Arctic Lapland Rallyn yhteydessä järjestettävässä yleisötapahtumassa on mm. mahdollisuus voittaa vapaavalintaiset Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat.

Turvassa Tiellä on vuoden 2013 alussa käynnistynyt valtakunnallinen tieliikenneturvallisuuskampanja, jonka järjestää autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport ja sen markkinointiyhtiö AKK Sports yhdessä yhteistyökumppaneidensa Mediatec Broadcast Finlandin, Suomen Lions-liiton, BMW Group Suomen, Nokian Renkaiden ja Newtopin kanssa. Kampanja tuo tieturvallisuusluennot sekä mopo- ja skootteriajokoulutukset Suomen yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Vuonna 2015 kampanjakouluttajia toimii 17 eri paikkakunnalta ympäri Suomea. Turvassa Tiellä -kummikuljettajina nähdään nuoret suomalaiset autourheilutähdet Valtteri Bottas, Toomas Heikkinen, Esapekka Lappi ja Laura Suvanto. Turvassa Tiellä on samalla osa autourheilun kansainvälisen kattojärjestön, FIA:n, Action for Road Safety -kampanjaa.
www.turvassatiella.fi